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Registros recuperados : 41 | |
7. | | ROCHA, K. D.; CHAVES, L. F. C.; MARANGON, L. C.; SILVA, A. C. B. L. e. Caracterização da vegetação arbórea adulta em um fragmento de floresta atlântica, Igarassu, PE. Agrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v.3, n.1, p.35-41, jan./mar., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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13. | | SILVA, A. C. B. da; FERREIRA, T. A. A.; GUEDES, A. S.; SANTOS, M. C. A. dos; LAMEIRA, O. A. Avaliação de crescimento in vitro do camapu (Physalis angulata L.) sob diferentes irradiâncias de luz led branca. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 25., 2022, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2023. p. 44-45. (Embrapa Amazônia Oriental. Eventos técnicos & científicos, 1). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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14. | | GUEDES, A. S.; SILVA, A. C. B. da; FERREIRA, T. A. A.; SANTOS, M. C. A. dos; LAMEIRA, O. A. Análise da micropropagação e crescimento lento de capim-doce (Lippia dulcis Trevir.) sob diferentes fontes de irradiâncias de luz led branca. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 25., 2022, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2023. p. 42-43. (Embrapa Amazônia Oriental. Eventos técnicos & científicos, 1). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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15. | | SILVA, A. C. B.; TORRES, D. S.; RAMOS, M. L. G.; RESCK, D. V. S.; GOMES, A. C. Biomassa microbiana em diferentes sistemas de preparo do solo no cerrado. In: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 25.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 9.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 7.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 4., 2002, Rio de Janeiro. FertBio 2002: agricultura: bases ecologicas para o desenvolvimento social e economico sustentado. Rio de Janeiro: [s. n.], 2002. nao paginado. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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17. | | SILVA, A. C. B. da; LAMEIRA, O. A.; SANTOS, M. C. A. dos; SOUZA, I. N. G. Efeitos de diferentes concentrações de nitrato de amônio e nitrato de potássio na micropropagação da Conobea scoparioides (Cham. & Schltdl.) Benth. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 24., 2020, Belém, PA. Anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2023. p. 39-44. Pibic. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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20. | | RODAL, M. J. N.; SILVA, A. C. B. L. e; PESSOA, L. M.; CAVALCANTI, A. de D. C. Vegetação e flora fanerogâmica da área de Betânia, Pernambuco. In: ARAÚJO, F. S. de; RODAL, M. J. N.; BARBOSA, M. R. de V. (Org.). Análise das variações da biodiversidade do bioma caatinga : suporte a estratégias regionais de conservação. Brasília, DF: Ministério do Meio Ambiente, Secretaria de Biodiversidade e Florestas, 2005. p. 139-166. (Biodiversidade, 12). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 41 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/04/2016 |
Data da última atualização: |
08/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
CIABOTTI, S.; SILVA, A. C. B. B.; JUHASZ, A. C. P.; MENDONÇA, C. D.; TAVANO, O. L.; MANDARINO, J. M. G.; CONÇALVES, C. A. A. |
Afiliação: |
EPAMIG; Instituto Federal do Triângulo Mineiro; EPAMIG; Instituto Federal do Triângulo Mineiro; Embrapa Soja ?; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; Instituto Federal do Triângulo Mineiro. |
Título: |
Chemical composition, protein profile, and isoflavones content in soybean genotypes with different seed coat colors. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Food Research Journal, v. 23, n. 2, p. 621-629, 2016. |
ISSN: |
1985-4668 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the chemical composition, protein profile, and isoflavones content of soybean genotypes with different seed coat colors, intended for human consumption, for selection purposes regarding their nutritional properties. The cultivars BRSMG 800A, BRSMG 790A, and Conquista and the lineage MGBR07-7141 with matte brown, light yellow hilum, dark yellow hilum, and glossy black seed coats, respectively, were evaluated. Significant differences were observed between the genotypes in relation to moisture content, lipids, protein and crude fiber. Although the fractions albumin and globulin are the major protein fractions in leguminous plants, both the cultivar Conquista and BRSMG 800A showed albumin and glutelin as the main protein fractions. In all samples, the albumin fraction showed a great variety of proteins, with molecular weights in the range of 100 to 25 kDa. All globulins exhibited weights between 35 and 55 kDa. Considering the total isoflavones content, the cultivar BRSMG 790A with yellow seed coat had the highest isoflavones content (415.98 mg.100 g-1), while the cultivar Conquista presented the lowest content (220.88 g mg.100-1). All cultivars and lineage of the current study constituted high quality raw materials for food production and human consumption. |
Palavras-Chave: |
Isoflavona. |
Thesagro: |
Composição química; Nutrição humana; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Chemical composition; Human nutrition; Isoflavones; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142166/1/chemical-composition-protein-profile-...mandarino.pdf
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Marc: |
LEADER 02203naa a2200301 a 4500 001 2042920 005 2017-06-08 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1985-4668 100 1 $aCIABOTTI, S. 245 $aChemical composition, protein profile, and isoflavones content in soybean genotypes with different seed coat colors.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThis study aimed to evaluate the chemical composition, protein profile, and isoflavones content of soybean genotypes with different seed coat colors, intended for human consumption, for selection purposes regarding their nutritional properties. The cultivars BRSMG 800A, BRSMG 790A, and Conquista and the lineage MGBR07-7141 with matte brown, light yellow hilum, dark yellow hilum, and glossy black seed coats, respectively, were evaluated. Significant differences were observed between the genotypes in relation to moisture content, lipids, protein and crude fiber. Although the fractions albumin and globulin are the major protein fractions in leguminous plants, both the cultivar Conquista and BRSMG 800A showed albumin and glutelin as the main protein fractions. In all samples, the albumin fraction showed a great variety of proteins, with molecular weights in the range of 100 to 25 kDa. All globulins exhibited weights between 35 and 55 kDa. Considering the total isoflavones content, the cultivar BRSMG 790A with yellow seed coat had the highest isoflavones content (415.98 mg.100 g-1), while the cultivar Conquista presented the lowest content (220.88 g mg.100-1). All cultivars and lineage of the current study constituted high quality raw materials for food production and human consumption. 650 $aChemical composition 650 $aHuman nutrition 650 $aIsoflavones 650 $aSoybeans 650 $aComposição química 650 $aNutrição humana 650 $aSoja 653 $aIsoflavona 700 1 $aSILVA, A. C. B. B. 700 1 $aJUHASZ, A. C. P. 700 1 $aMENDONÇA, C. D. 700 1 $aTAVANO, O. L. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aCONÇALVES, C. A. A. 773 $tInternational Food Research Journal$gv. 23, n. 2, p. 621-629, 2016.
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