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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S. da. Análise elementar de carnes: desenvolvimento de métodos analíticos e estratégias para o uso de técnicas com fonte de plasma. 2020, 126 f. Tese (Doutorado em Ciências) - Centro de Ciências Exatas e de Tecnologia, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, 2020. Orientadora: Dra. Ana Rita de Araujo Nogueira - Embrapa Pecuária Sudeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Desenvolvimento de métodos analíticos para determinação de dióxido de titânio utilizado como marcador em estudo de digestibilidade em nutrição animal. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 18., 2016, Florianópolis. Anais... Florianópolis: SBQ, 2016.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Estratégias para a quantificação de carbono residual em amostras de alimentos por MIP OES. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p.66. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S. da; PEREIRA FILHO, E. R.; NOGUEIRA, A. R. de A. Direct determination of TiO2 as Ti used as digestibility marker in bovine faeces by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS). In: COLLOQUIUM SPECTROSCOPICUM INTERNATIONALE, 40., EURO-MEDITERRANEAN SYMPOSIUM ON LIBS, 9., 2017, Pisa, Italy. Proceedings... Pisa, Italy: IUPAC, 2017. p. 52.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHIGUERAL, J. M. de; SILVA, A. B. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Uso do planejamento Doehlert no desenvolvimento de método para a otimização da decomposição de carcaça de ovinos. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p.56. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Multi-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS. Food Chemistry, v. 303, 125395, jan. 2020.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; DONATI, G. L.; NOGUEIRA, A. R. de A. Effect of genetic crossing and nutritional management on the mineral composition of carcass, blood, leather, and viscera of sheep. Biological Trace Element Research, jan. 2021. p.4133-4144.

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8.Imagem marcado/desmarcadoHIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A. Cruzamento genético e manejo nutricional em ovinos: efeito na composição mineral de diversos componentes corporais. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.1148.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, R. C.; SILVA, A. B. S. da; ANDRADE, D. F. de; PINHEIRO, F. C.; WILLIAMS, C. B.; DONATI, G. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; PEREIRA FILHO, E. R. Alternative approaches applied to inductively coupled plasma techniques: multi-flow and two-flow calibration. Journal of the Brazilian Chemical Society, v.32, n.4, 2021. p.842-851.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  03/12/2020
Data da última atualização:  03/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  Julymar Marcano de Higuera, UFSCAR; Ana Beatriz Santos da Silva, UFSCAR; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Multi-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 303, 125395, jan. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125395
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The multi-isotope calibration (MICal) is a fast and accurate calibration strategy for multi-elemental determination that uses only two solutions, (1) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) analytical blank solution, and (2) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) standard solution (containing the analytes). The calibration curves were built as a function of the intensity signals of solution 1 (y-axis) versus solution 2 (x-axis), employing the various isotopes of each monitored mass/charge. The concentration of the analytes was calculated from the slope and the concentrations of the standards added to solution 2. The validation of the method was evaluated using standard reference materials of bovine liver and bovine muscle. The recoveries varied from 87 to 113% for MICal, which were similar to the conventional standard additions calibration procedure (83 to 120%).
Palavras-Chave:  Calibration strategy; ICP MS; Matrix effect; Multi elemental analysis; Multi isotope strategy.
Thesaurus NAL:  Beef.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25184 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00097MAR2020.00148
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