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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPAULA, N. A. T. de; ROZA, T. E. da; NASCIMENTO, L. B. A.; HELM, C. V.; BORBA, M. R. de. Avaliação de farinha integral de pinhão, Araucaria angustifolia, como alimento funcional em dieta para juvenis de Jundiá, Rhamdia quelen. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E TECNOLÓGICA, 13; SIMPÓSIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DO SUL DO BRASIL, 3, 2023, Laranjeiras do Sul. Anais... Laranjeiras do Sul: Universidade Federal Fronteira Sul, 2023. 5 p. Evento on-line.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCORNÉLIO, F. H. G.; GARGNIN-FERREIRA, E.; BORBA, M. R. de; MOURIÑO, J. L. P.; FERNANDES, V. A. G.; FRACALOSSI, D. M. Crescimento, digestibilidade e resistência à infecção por patógeno em tilápia-do-nilo alimentada com probióticos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 863-870, ago. 2013. Título em inglês: Growth, digestibility and resistance to pathogen infection in Nile tilapia fed with probiotics.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/07/2021
Data da última atualização:  28/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; DONATI, G. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  JULYMAR MARCANO DE HIGUERA, UFSCAR; ANA BEATRIZ SANTOS DA SILVA, UFSCAR; WIGNEZ HENRIQUE, APTA; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; GEORGE LUIS DONATI, WAKE FOREST UNIVERSITY; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Effect of genetic crossing and nutritional management on the mineral composition of carcass, blood, leather, and viscera of sheep.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Biological Trace Element Research, jan. 2021.
Páginas:  p.4133-4144.
ISSN:  1559-0720
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12011-020-02543-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of genetic crossing and nutritional management on weight gain and the concentration of minerals and trace elements in the carcass, blood, leather, and viscera of sheep were evaluated. Several statistical strategies were used to evaluate the different elemental composition characteristics of pure breed animals, i.e., White Dorper (ODO), Ile de France (OIF), Texel (OTX), and Santa Inês (OSI), as well as their crossbreeds 1/2 White Dorper and 1/2 Santa Inês (ODS), 1/2 Ile de France, and 1/2 Santa Inês (OIS), 1/2 Texel × 1/2 Santa Inês (OTS). Three different diets were evaluated AL (ad libitum), R75, and R63 (75 and 63 g of dry matter/kg of the animal metabolic weight, respectively). Levels of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, P, S, and Zn were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP OES). The concentration of inorganic elements in the different body components was not affected by the diet (P > 0.05), and OTX and OTS were the breeds with the highest weight gain. Random forest importance models demonstrated that Zn in the carcass, K, Ca, and Zn in blood, and K in leather are most associated with separating the different evaluated sheep?s breeds. Crossbreeding the native Santa Inês breed with sheep of exotic breeds produces animals well adapted to confinement.
Palavras-Chave:  ICP OES; Machine learning models; Mineral concentrations; Santa Inês.
Thesaurus NAL:  Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25352 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00083HIG2021.00091
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