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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoHERRALDE, F. de; MAR ALSINA, M. del; ARANDA, X.; SAVE, R.; BIEL, C. Effects of rootstock and irrigation regime on hydraulic architecture of Vitis vinifera L. cv. Tempranillo. Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin, Bordeaux, v. 40, n. 3, p. 133-139, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/01/2023
Data da última atualização:  26/01/2024
Autoria:  CARDOSO, M. dos S.; NETTSON, L. V.; FREITAS, J. M. A. de; LEWANDOWSKI, V.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R.; BITTENCOURT, F.
Afiliação:  MATHEUS DOS SANTOS CARDOSO, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA JULIO DE MESQUITA FILHO; LUCIANA VALÉRIA NETTSON, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; JAQUELINE MARCELA AZAMBUJA DE FREITAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; VANESSA LEWANDOWSKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; ALTEVIR SIGNOR, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; WILSON ROGÉRIO BOSCOLO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; FÁBIO BITTENCOURT, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ.
Título:  Digestibility of swine liver and meat protein hydrolysates by Nile tilapia.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e03032, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.03032
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Digestibilidade de hidrolisado proteico de fígado e carne suínos pela tilápia-do-nilo.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the digestibility of the protein, amino acids, and gross energy of swine liver and meat hydrolysates by Nile tilapia (Oreochromis niloticus). The fish were distributed into 12 tanks with conical bottoms, in a completely randomized design, and fed with the three following diets, with four replicates each: a reference diet with soybean and fish meal; and two test diets, one with swine liver hydrolysate and the other with swine meat hydrolysate. The coefficients of apparent digestibility were high for both hydrolysates, being above 83% for dry matter, 95% for crude protein, and 92% for gross energy. Regarding amino acids, the coefficients remained at 98?100% for the two hydrolysates. The digestibility percentages of the hydrolysates were higher than those of the protein ingredients, both of plant and animal origin, commonly used in the formulation of diets for this fish species. The tested hydrolysates have potential to be used in the formulation of diets for Nile tilapia. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a digestibilidade da proteína, dos aminoácidos e da energia bruta de hidrolisado de fígado e carne suínos pela tilápia-do-nilo (Oreochromis niloticus). Os peixes foram distribuídos em 12 tanques com fundo cônico, em delineamento inteiramente causalizado, tendo sido alimentados com as seguintes três dietas, com quatro repetições cada uma: dieta referência com farinha de soja e de peixe; e duas dietas teste, uma... Mostrar Tudo
Thesagro:  Aminoácido; Dieta; Digestibilidade; Nutriente; Oreochromis Niloticus; Suíno; Tilápia Nilótica.
Thesaurus NAL:  Amino acids; Aquaculture; Crude protein; Diet; Digestibility; Protein hydrolysates.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150830/1/Digestibility-swine-liver-meat-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66291 - 1UPEAP - DD
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