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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, J. L.; NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; GWINNER, R.; CAMPOS, J. P. L. Biotecnologia aplicada às frutas vermelhas. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 33, n. 268, p. 27-37, maio/jun. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; PENA, G F.; ZAMBOLIM, E. M.; PEREIRA, A. A. Breeding potential and genetic diversity of "híbrido do timor" coffee evaluated by molecular markers. CROP BREEDING AND APPLIED BIOTECHNOLOGY, v. 10, p. 289-304. 2010. 289-304

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; GWINNER, R.; SILVA, A. W. T.; BELAYNEH, S. G.; FERREIRA, J. L. Abordagem ontogenética na análise de trilha em cevada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1385-1388. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, J. L.; CANÇADO, G. M. de A.; BORÉM, A.; GOMES, W. S.; SETOTAW, T. A. Biosafety and detection of genetically modified organisms. In: ÇIFTÇI, Y. O. (Ed.). Transgenic plants: advances and limitations. Rijeka: Intech, 2012. p. 427-448.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, L. M.; SÁFADI, T.; SETOTAW, T. A.; FERREIRA, J. L. The bioinformatics tools for discovery of genetic diversity by means of elastic net and hurst exponent. In: SAMADIKUCHAKSARAEI, A.; SEIFI, M. (Ed.). Bioinformatics tools for detection and clinical interpretation of genomic variations. London: IntechOpen, 2019. p. 1-14.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; BELAYNEH, S. G.; GWINNER, R.; FERREIRA, J. L. Developing selection criteria based on an ontogenetic path analysis approach to improve grain yield in barley. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 13, n. 2, p. 4635-4646, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; DIAS, L. A. dos S.; MISSIO, R. F. Genetic divergence among barley accessions from Ethiopia. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 10, n. 2, p. 116-123, June 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCANÇADO, G. M. de A.; SETOTAW, T. A.; FERREIRA, J. L. Applications of biotechnology in olive. African Journal of Biotechnology, Nairobi, v. 12, n. 8, p. 767-779, Feb. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; PEREIRA, A. A.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; OLIVEIRA, A. C. B. de; SAKIYAMA, N. S. Coeficiente de parentesco entre cultivares de café arábica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais... Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. N.; NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PIO, R.; PASQUAL, M.; CANÇADO, G. M. de A. Molecular characterization and population structure study of cambuci: strategy for conservation and genetic improvement. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 4, p. 1-13, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSAKIYAMA, N. S.; CAIXETA, E. T.; SETOTAW, T. A.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; PEREIRA, A. A. Híbrido de timor: a valuable source of genetic variability for arabica coffee. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22. 2008, Campinas, São Paulo, Brazil.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, J. L.; CAIXETA, E. T.; CANIATO, F. F.; SETOTAW, T.; SANT'ANA, G. C.; FERREIRA, L. M. Genetic diversity of Coffea arabica. In: MAIA, R. T.; CAMPOS, M. de A. (ed.). Genetic variation. London: IntechOpen, 2021. p. 59-81.

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Pecuária Sul.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage in Coffea arabica L. cultivars grown in Brazil. Crop Science, v. 53, n. 4 , p. 1237-1247, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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16.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PASQUAL, M.; CHAGAS, E. A.; SANTOS, E. G.; SANTOS, D. N.; LIMA, C. G. B.; CANÇADO, G. M. de A. Myrciaria dubia, an Amazonian fruit: population structure and its implications for germplasm conservation and genetic improvement. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 1, p. 1-12, 2017. Na publicação: G. M. A. Cançado.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Roraima.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. N. dos; FERREIRA, J. L.; SETOTAW, T. A.; CANCADO, G. M. de A.; PASQUAL, M.; LONDE, L. C. N.; SATURNINO, H. M.; VENDRAME, W. A. Genetic structure from the oldest Jatropha germplasm bank of Brazil and contribution for the genetic improvement. Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 88, n. 4, p. 2363-2374, dez. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; SOUSA, T. V.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, L.; SAKYAMA, N. S. Genome introgression of Híbrido de Timor and its potential to develop high cup quality C. arabica cultivars. Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 4, p. 64-76, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. N.; FERREIRA, J. L.; PASQUAL, M.; GENEROSO, A. L.; SETOTAW, T. A.; CANCADO, G. M. de A.; VENDRAME, W. A. Population structure of jatropha and its implication for the breeding program. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 1, 2016. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSETOTAW, T. A.; NUNES, C. F.; SOUZA, C. S. de; SALGADO, S. L.; CARVALHO, G. R.; REZENDE, J. C. de; PEREIRA, A. A.; CANÇADO, G. M. de A. Caracterização de acessos do banco de germoplasma de café da Epamig em relação ao ácido clorogênico, trigonelina e cafeína. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Consórcio pesquisa café: oportunidades e novos desafios: anais. Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Roraima.
Data corrente:  31/03/2017
Data da última atualização:  12/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PASQUAL, M.; CHAGAS, E. A.; SANTOS, E. G.; SANTOS, D. N.; LIMA, C. G. B.; CANÇADO, G. M. de A.
Afiliação:  UFMG; Ufla; Ufla; EDVAN ALVES CHAGAS, CPAF-Roraima; Epamig; Ufla; CPAF-Roraima; GERALDO MAGELA DE ALMEIDA CANÇADO, CNPTIA.
Título:  Myrciaria dubia, an Amazonian fruit: population structure and its implications for germplasm conservation and genetic improvement.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 1, p. 1-12, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: G. M. A. Cançado.
Conteúdo:  Myrciaria dubia (camu-camu) is an Amazon tree that produces a tart fruit with high vitamin C content. It is probably the fruit with the highest vitamin C content among all Brazilian fruit crops and it can be used to supplement daily vitamin C dose. This property has attracted the attention of consumers and, consequently, encouraged fruit farmers to produce it. In order to identify and select potential accessions for commercial exploitation and breeding programs, M. dubia has received considerable research attention. The identification and characterization of genetic diversity, as well as identification of the population structure of accessions preserved in germplasm banks are fundamental for the success of any breeding program. The objective of this study was to evaluate the genetic variability of 10 M. dubia populations obtained from the shores of Reis Lake, located in the municipality of Caracaraí, Roraima, Brazil. Fourteen polymorphic inter simple sequence repeat (ISSR) markers were used to study the population genetic diversity, which resulted in 108 identified alleles. Among the 14 primers, GCV, UBC810, and UBC827 produced the highest number of alleles. The study illustrated the suitability and efficiency of ISSR markers to study the genetic diversity of M. dubia accessions. We also revealed the existence of high genetic variability among both accessions and populations that can be exploited in future breeding programs and conservation activities of this species.
Palavras-Chave:  Camu-camu; Frutas nativas; Native fruits.
Thesagro:  Myrciaria Dubia; Myrtaceae; Variação genética.
Thesaurus NAL:  Genetic variation; Microsatellite repeats.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171740/1/gmr-16-01-gmr.16019409.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA19210 - 1UPCAP - DD
CPAF-RR15614 - 1UPCAP - PPS2017.098S2017.098
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