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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/01/2008
Data da última atualização:  28/01/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CAMARGO, G.; OIANO NETO, J.; GODOY, R. L. de O.; ROSA, J. S. da; PACHECO, S.; FREITAS SILVA, O.; DUSI, A. N.
Afiliação:  Gianna Camargo, UNESA; João Oiano Neto, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Ronoel Luiz de Oliveira Godoy, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Jeane Santos da Rosa, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Sidney Pacheco, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Otniel Freitas Silva, Embrapa Agroindústria de Alimentos; André Nepomuceno Dusi, Embrapa Hortaliças.
Título:  Avaliação do efeito do período de maturação das folhas e hastes de quatro variedades de batata (Solanum tuberosum) na concentração dos glicoalcalóides a-solanina e a-chaconina.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 9., 2007, Curitiba. Inovação, sustentabilidade e competitividade em alimentos: anais... Curitiba: SBCTA: UFPR: UEL, 2007. p. 72-78.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Chaconina; Glicoalcalóides; Solanina.
Thesagro:  Batata.
Thesaurus Nal:  Solanum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9205 - 1UPCSP - --2007/0612008.00061
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  24/08/2010
Data da última atualização:  26/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RETTEDAL, E.; VILAIN, S.; LINDBLOM, S.; LEHNERT, K.; SCOFIELD, C.; GEORGE, S.; CLAY, S.; KAUSHIK, R. S.; ROSA, A. J. de M.; FRANCIS, D.; BRÖZEL, V. S.
Afiliação:  ELIZABETH RETTEDAL, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY; SÉBASTIEN VILAIN, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY; STACY LINDBLOM, ANIMAL AND RANGE SCIENCE; KELLY LEHNERT, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY; CLAY SCOFIELD, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY; SAJAN GEORGE, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY; SHARON CLAY, PLANT SCIENCE; RADHEY S. KAUSHIK, CENTER FOR INFECTIONS DISEASE RESEARCH AND VACCINOLOGY; ARTUR JORDAO DE MAGALHAES ROSA, CPAC; DAVIS FRANCIS, VETERINARY SCIENCE; VOLKER S. BRÖZEL, DEPARTMENTS OF BIOLOGY AND MICROBIOLOGY.
Título:  Alteration of the ileal microbiota of weanling piglets by the growth-promoting antibiotic chlortetracycline.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Applied and Environmental Microbiology, v. 75, n. 17, p. 5489-5495, sept. 2009.
DOI:  10.1128/AEM.02220-08
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Antibiotics such as chlortetracycline (CTC) have been used to promote growth of pigs for decades, but concerns over increased antibiotic-resistant infections in humans have prompted the development of alternative strategies. Developing alternatives to antibiotic growth promoters (AGPs) could be informed by information on the mechanisms of growth promotion, notably, how AGPs affect the microbial populations of the gastrointestinal tract. Pigs from three sows were aseptically delivered by cesarean section. Six piglets were distributed to each of two foster mothers until weaning, when piglets were fed a diet with or without 50 mg/kg CTC for 2 weeks. The ileal bacterial microbiota was characterized by using a cultivation-independent approach based on DNA extraction, PCR amplification, cloning, and sequencing of the 16S rRNA gene pool. The ileal and mucosal communities of these growing pigs were dominated by Lactobacillus bacteria, various members of the family Clostridiaceae, and members of the poorly known genus Turicibacter. Overall, CTC treatment resulted in three shifts: a decrease in Lactobacillus johnsonii, an increase in L. amylovorus, and a decrease in Turicibacter phylotypes. The composition of the microbiota varied considerably between individual pigs, as revealed by shared operational taxonomic units (OTUs) and similarity (SONS) analysis (theta(YC) values). While the observed variation between untreated pigs obscured the possible effect of CTC, integral-LIBSHUFF and S... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Clortetraciclina.
Thesagro:  Antibiótico; Infecção.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC31967 - 1UPCSP - PPS1378S1378
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