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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  07/02/2013
Data da última atualização:  29/01/2014
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CASTRO, C. R. T. de.
Afiliação:  CARLOS RENATO TAVARES DE CASTRO, CNPGL.
Título:  Núcleo temático recursos forrageiras e meio ambiente.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012.
Páginas:  p. 9-60
Série:  Documentos, 150.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Utilização de recursos vegetais.
Thesagro:  Manejo; Produção.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL19733 - 1UPCPL - PP630.72P436r2012.00208
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  04/12/1996
Data da última atualização:  23/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - B
Autoria:  PANEPUCCI, L.; SCHWANTES, M. L.; SCHWANTES, A. R.
Afiliação:  LUCIA PANEPUCCI, EMBRAPA-UEPAE de São Carlos, São Carlos, SP.; M. L. SCHWANTES, UFSCAR; A. R. SCHWANTES, UFSCAR.
Título:  Biochemical and physiological properties of the lactate Dehydrogenase allozymes of the Brazilian teleost, Leporinus friderici, anostomidae, cypriniformes.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Comp. Biochem. Physiol., v.87B, n.1, p.199-206, 1987.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  -l. Lactate dehydrogenase polymorphism of Leporinusfriderici is determined by two loci, each one encoded by two alleles--Ldh-A, Ldh-A' and Ldh-B and Ldh-B'. 2. Biochemical characterization of the different LDH phenotypes was carded out. Substrate saturation curves show that extracts, where the LDH-B predominates, are much more sensitive to substrate inhibition and have higher thermostability than skeletal muscle extracts where the LDH-A predominates. 3. Pyruvate affinity parameters of the different LDH-B phenotypes show differential values in all temperatures assayed. LDH-BB phenotypes presented always greater affinity values than the LDH-BB' and B'B' ones. 4. The different LDH-B phenotypes show differential thermostability when tested at 65°C, so, the LDH-B'B' phenotype had higher stability than the LDH-BB' and LDH-BB phenotypes. This was corroborated with the isozymes partially purified. 5. A variation was detected in the LDH-B phenotype frequencies since the experiment was started in 1980. 6. All these features suggest that this polymorphism may have an adaptive significance in relation to environmental variability, i.e. temperature fluctuations and water pollution due to industrial waste that notably increased in these last years.
Palavras-Chave:  Biochemical; Physiological properties; Propriedade fisiológicas.
Thesagro:  Bioquímica.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE11308 - 1UPCAP - DDPROCI-1987.00013PAN1987.00013
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