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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHWAN, R. F.; LOPEZ, A. Mudanca no perfil da fermentacao de cacau ocasionada pela retirada parcial da polpa da semente. Revista Theobroma, Ilheus, n.4, p.247-258, out./dez. 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHWAN, R. F.; ROSE, A. H. Polygalacturonase production by kluyveromyces marcianus: effect of medium composition. Journal of Applied Bacteriology, v.76, p.62-67, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSCHWAN, R. F.; CAMPOS, C. R.; DIAS, D. R. Diversidade de leveduras em ecossistemas brasileiros. In: MOREIRA, F. M.S.; SIQUEIRA, J. O.; BRUSSAARD, L. (Ed.). Biodiversidade do solo em ecossistemas brasileiros. Lavras: Ed. UFLA, 2008. p. 585-620.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSCHWAN, R. F.; LOPEZ, A.; CANETTI, M. C. D. Influencia da frequencia e intervalos de revolvimentos sobre a fermentacao do cacau e qualidade do chocolate. Agrotropica, Ilheus, v.2, n.1, p.22-31, jan./abr. 1990. Artigo.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBRESSANI, A. P. P.; MARTINEZ, S. J.; VILELA, L. de F.; SCHWAN, R. F. Coffee protein profiles during fermentation using different yeast inoculation methods. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01159, 2020. Título em português: Perfis proteicos de café durante a fermentação por diferentes métodos de inoculação de leveduras.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBRAVO-MARTINS, C. E. C.; CARNEIRO, H.; CASTRO-GÓMEZ, R. J. H.; FIGUEIREDO, H. C. P.; SCHWAN, R. F. Chemical and microbiological evaluation of ensiled sugar cane with different additives. Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 37, p. 499-504, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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7.Imagem marcado/desmarcadoJIMENEZ, E. J. M.; MARTINS, P. M. M.; VILELA, A. L. de O.; BATISTA, N. N.; ROSA, S. D. V. F. da; DIAS, D. R.; SCHWAN, R. F. Influence of anaerobic fermentation and yeast inoculation on the viability, chemical composition, and quality of coffee. Food Bioscience, v. 51, 102218, 2023. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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8.Imagem marcado/desmarcadoAMARAL, R. C.; CARVALHO, B. F.; COSTA, D. M.; MORENZ, M. J. F.; SCHWAN, R. F.; AVILA, C. L. da S. Novel lactic acid bacteria strains enhance the conservation of elephant grass silage cv. BRS Capiaçu. Animal Feed Science and Technology, v. 264, 114472, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHÃS-GUEDES, K. T.; VIANA, R. O.; BRAGA JUNIOR, R. A.; DIAS, D. R.; FERREIRA, C. D.; NUNES, I. L.; SCHWAN, R. F. Laser biosensor use for the microbial metabolic activity assessment of kefir vinegar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1276-1280, Nov. 2018. Scientific Notes. Título em português: Uso de biossensor a laser para avaliação da atividade metabólica microbiana do vinagre de kefir.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, C. F. H; CANO, C. I. M.; FREIRE, E. S.; TEIXEIRA, G. H. de A.; FILGUEIRAS, H. A. C.; DURIGAN, J. F.; MENDONCA, M. A. S.; BORGES, M. de F.; ARIAS, M. L.; ALVES, R. E.; SCHWAN, R. F.; SOUZA, S. M. M. de. Caracterizacao de frutas nativas da America Latina. Jaboticabal: Funep, 2000. 66p. il. (Serie Frutas Nativas, 9). Edicao comemorativa do 30 aniversario da sociedade brasileira de fruticultura 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/08/2021
Data da última atualização:  15/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  AMARAL, R. C.; CARVALHO, B. F.; COSTA, D. M.; MORENZ, M. J. F.; SCHWAN, R. F.; AVILA, C. L. da S.
Afiliação:  RAFAEL CARVALHO AMARAL, Universidade Federal de Lavras; BEATRIZ FERREIRA CARVALHO, Universidade Federal de Lavras; DAVIANE MARTINELE COSTA, Universidade Federal de Lavras; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL; ROSANE FREITAS SCHWAN, Universidade Federal de Lavras; CARLA LUIZA DA SILVA ÁVILA, Universidade Federal de Lavras.
Título:  Novel lactic acid bacteria strains enhance the conservation of elephant grass silage cv. BRS Capiaçu.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 264, 114472, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2020.114472
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Elephant grass ensilage might result in high dry matter (DM) loss and a reduction in feed quality. Knowledge of microbiota and the use of specific microbial inoculants can reduce DM losses and result in better fermentations and final products. The aim of the study was to characterise lactic acid bacteria (LAB) from elephant grass silages and subsequently select the promising strains to be used as microbial inoculants. Eighty-six LAB strains isolated from silages (7 from corn, 14 from sugarcane and 65 from elephant grass silages) were characterised and evaluated. Thirteen strains that showed the highest growth, pH reduction, production of interest metabolites and the ability to inhibit undesirable microorganisms and the strain L. hilgardii CCMA 0170 were evaluated in experimental silos. The aerobic stability, fermentative profile and microbial population of elephant grass silages of BRS Capiaçu cultivar were evaluated after 60 days of storage. No LAB was found in elephant grass before ensiling. The elephant grass silage fermentation was characterised by the succession of Lactobacillus sakei, L. plantarum group, Pediococcus pentosaceus and L. brevis. The silages inoculated with CCMA 0170 (L. hilgardii) CCMA 1394 and CCMA 1402 (L. plantarum), CCMA 1409 (L. brevis), CCMA 1363 and CCMA 1364 (L. farraginis) showed the smallest DM loss (mean of 38 g/kg of ensiled vs. 123 g/kg in control silage) and high aerobic stability (mean of 33.1 h vs. 21.2 h in control silage). Among the test... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bactéria láctica; Inoculante microbiano.
Thesagro:  Capim Elefante.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25214 - 1UPCAP - DD
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