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Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  11/07/2023
Data da última atualização:  11/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SILVA, F. S.; MELO FILHO, A. A.; SCHURT, D. A.; SANTOS, I. G. P.
Afiliação:  DANIEL AUGUSTO SCHURT, CPAF-RR.
Título:  Biocontrol of Xanthomonas axonopodis pv. passiflorae With Bacteria Isolated From Passion Fruit.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, v. 15, n. 7, 2023,
DOI:  10.5539/jas.v15n7p56
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The yellow passion fruit Passiflora edulis Sims f. flavicarpa Deg is affected by the bacterium Xanthomonas axonopodis pv. passiflorae (Pereira) Dye, causing the bacterial blight disease, for which no effective bactericide is available. The use of live microorganisms in the treatment of pests have shown positive results in the control. This research sought to select bacteria residing in the passion fruit phyllosphere to function as a biocontrol agent of X. axonopodis pv. passiflorae. The selected bacteria were isolated from the passion fruit tree leaves collected in four municipalities of the state of Roraima, and thermostable compounds test and greenhouse test were performed. In total, 28 bacterial isolates were obtained. In the test with thermostable compounds, the isolates RR02, RR04, RR06, RR14, RR16, RR17, RR19, RR20, RR21, RR22, RR23, RR25, and RR27 stood out. In the greenhouse tests, the isolates RR03, RR07, RR09, RR13, RR16, RR21, and RR23 stood out. The results showed potential for the control of X. a. pv. passiflorae in in vitro and in vivo tests.
Palavras-Chave:  Bacterial blight; Severity; Thermostable compounds.
Thesaurus NAL:  Antibiosis; Passion fruits.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154872/1/6483d366ee740-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RR16446 - 1UPCAP - DD
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