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Registros recuperados : 27 | |
10. | | SCHMIDT, V.; AROSI, A.; SANTOS, A. da R. dos. Levantamento sorológico da leptospirose em caprinos leiteiros no Rio Grande do Sul, Brasil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 32, n. 4, p. 609-612, jul./ago., 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | MURICI, R. F.; SELLA, A.; SILVA, L. E. da; SCHMIDT, V.; CARDOSO, M. de I. Identificação de pontos de contaminação do leite produzido em uma propriedade de caprinos no município de Viamão, RS. Revista da Faculdade de Zootecnia, Veterinária e Agronomia, Uruguaiana, v. 9, n. 1, p. 111-117. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | MATTOS, M. J. T. de; BASTOS, C. D.; CASTRO, E. S. de; SCHMIDT, V. Acao anti-helmintica do levamisole oral e injetavel em caprinos no Rio Grande do Sul, Brasil. A Hora Veterinaria, Porto Alegre, v.21, n.121, p.30-32, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | SCHMIDT, V.; DE MATTOS, M. J. T.; CASTRO, E. S. de. Ação de desinfetantes em ovos de nematódeos gastrintestinais em caprinos na grande Porto Alegre - RS. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 6, n. 2, suplemento 1, p. 225, 1997. Resumo H50. Edição de anais do X Seminário de Parasitologia Veterinária; I Seminário de Parasitologia Veterinária dos Países do Mercosul, Itapema, SC, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | SCHMIDT, V.; PINTO, A. T.; SCHEIDER, R. N.; SILVA, F. P. da; MELLO, F. A. de. Caracterização da mastite subclínica em caprinos produzidos em sistema orgânico no Rio Grande do Sul. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 29, n. 9, p. 774-778, set., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | DUTRA, C. M. C.; SVIERK, B.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B.; SCHMIDT, V. Parâmetros de qualidade do leite de cabra armazenado sob frio. Arquivos do Instituro Biologico, São Paulo, v.81, n.1, p. 35-41, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 27 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/03/2016 |
Data da última atualização: |
10/03/2016 |
Autoria: |
PERDONCINI, G.; SIERRA-ARGUELLO, Y. M.; LIMA, L. M.; TRINDADE, M. M.; GOMES, M. J. P.; SANTOS, L. R. dos; SCHMIDT, V.; NASCIMENTO, V. P. do. |
Afiliação: |
GUSTAVO PERDONCINI, UFRGS; YULI M. SIERRA-ARGUELLO, UFRGS; LEONARDO M. LIMA, UFRGS; MICHELE M. TRINDADE, UFRGS; MARCOS JOSÉ PEREIRA GOMES, UFRGS; LUCIANA R. DOS SANTOS, UPF; VERÔNICA SCHMIDT, UFRGS; VLADIMIR PINHEIRO DO NASCIMENTO, UFRGS. |
Título: |
Occurrence of Campylobacter jejuni and C. coli on broiler carcasses after chilling in southern Brazil. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35. n. 4, p. 349-352, abr. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Campylobacter jejuni and C. coli have been associated with gastrointestinal disorders in human beings, due mainly to the consumption of chicken meat. Despite control measures for reducing contamination by these bacteria, the detection of Campylobacter in carcasses after chilling remains high. A total of 105 carcasses were assessed by the horizontal detection method in five federally inspected slaughterhouses in southern Brazil in 2012 and in the first three months of 2013. Campylobacter was isolated in 37.1% of the carcasses, of which 97.5% contained C. jejuni and 2.5% were infected by C. coli. The rate of positive carcasses across the slaughterhouses ranged from 0 to 71.4%. Determining the occurrence of Campylobacter among flocks is crucial for estimating the microbial load at specific points along the slaughtering process and for minimizing the risk of contamination of end products by Campylobacter. |
Palavras-Chave: |
Contaminação cruzada. |
Thesagro: |
Campilobacteriose; Frango; Zoonose. |
Thesaurus NAL: |
Broiler chickens; Campylobacteriosis; Cross contamination; Zoonoses. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140977/1/Occurrence-of-Campylobacter-jejuni.pdf
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Marc: |
LEADER 01804naa a2200301 a 4500 001 2040504 005 2016-03-10 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPERDONCINI, G. 245 $aOccurrence of Campylobacter jejuni and C. coli on broiler carcasses after chilling in southern Brazil. 260 $c2015 520 $aCampylobacter jejuni and C. coli have been associated with gastrointestinal disorders in human beings, due mainly to the consumption of chicken meat. Despite control measures for reducing contamination by these bacteria, the detection of Campylobacter in carcasses after chilling remains high. A total of 105 carcasses were assessed by the horizontal detection method in five federally inspected slaughterhouses in southern Brazil in 2012 and in the first three months of 2013. Campylobacter was isolated in 37.1% of the carcasses, of which 97.5% contained C. jejuni and 2.5% were infected by C. coli. The rate of positive carcasses across the slaughterhouses ranged from 0 to 71.4%. Determining the occurrence of Campylobacter among flocks is crucial for estimating the microbial load at specific points along the slaughtering process and for minimizing the risk of contamination of end products by Campylobacter. 650 $aBroiler chickens 650 $aCampylobacteriosis 650 $aCross contamination 650 $aZoonoses 650 $aCampilobacteriose 650 $aFrango 650 $aZoonose 653 $aContaminação cruzada 700 1 $aSIERRA-ARGUELLO, Y. M. 700 1 $aLIMA, L. M. 700 1 $aTRINDADE, M. M. 700 1 $aGOMES, M. J. P. 700 1 $aSANTOS, L. R. dos 700 1 $aSCHMIDT, V. 700 1 $aNASCIMENTO, V. P. do 773 $tPesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF$gv. 35. n. 4, p. 349-352, abr. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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