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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  07/12/2020
Data da última atualização:  22/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MALHEIROS, D. F.; SARQUIS, I. R.; FERREIRA, I. M.; MATHEWS, P. D.; MERTINS, O.; TAVARES-DIAS, M.
Afiliação:  DAYNA FILOCREÃO MALHEIROS, UNIFAP. PPG em Biodiversidade Tropical; ICARO RODRIGUES SARQUIS, UNIFAP; IRLON MACIEL FERREIRA, UNIFAP; PATRICK DELGADO MATHEWS, UNICAMP; OMAR MERTINS, UNIFESP; MARCOS TAVARES DIAS, CPAF-AP.
Título:  Nanoemulsions with oleoresin of Copaifera (Leguminosae) improve anthelmintic efficacy in the control of monogenean parasites when compared to oleoresin without nanoformulation.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Fish Diseases, v. 43, n. 6, p. 687-695, June 2020.
DOI:  10.1111/jfd.13168
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study compared the in vitro anthelmintic activity of Copaifera reticulata oleoresin (200, 400, 600, 800 and 1,000 mg/L) and of nanoemulsions prepared with this oleoresin (50, 100, 150, 200 and 250 mg/L) against monogeneans on the gills of Colossoma macropomum.
Palavras-Chave:  Antiparasitic activity; Atividade antiparasitária; Nanotecnologia; Treatment.
Thesagro:  Aquicultura; Colossoma Macropomum; Parasito de Animal; Tambaqui.
Thesaurus Nal:  Aquaculture; Nanotechnology; Toxicity.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218917/1/CPAF-AP-2020-Nanoemulsion-with-oleresin-of-Copaifera.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP18320 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  06/11/2019
Data da última atualização:  06/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BACILA, D. M.; CUNHA JUNIOR, A.; GRESSLER, V.; SCHEUERMANN, G. N.; COLDEBELLA, A.; CARON, L.; MAFRA, L. I.; FEDDERN, V.
Afiliação:  DANNIELE MIRANDA BACILA, UFPR; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; VANESSA GRESSLER, CNPSA; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; LUIZINHO CARON, CNPSA; LUCIANA IGARASHI MAFRA, UFPR; VIVIAN FEDDERN, CNPSA.
Título:  Detection of p-nitroaniline released from degradation of 4,4 - dinitrocarbanilide in chicken breast during thermal processing.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 67, p. 9002-9008, 2019.
DOI:  10.1021/acs.jafc.9b02259
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The diphenylurea 4,4?-dinitrocarbanilide (DNC) is the residue of concern left in edible tissues of broilers fed diets containing the anticoccidial nicarbazin. When chicken meat is submitted to thermal processing, p-nitroaniline (p-NA) is expected from DNC degradation. This work aimed at evaluating whether thermal processing of DNC-containing chicken meat induces p-NA appearance. First, a hydrolysis assay was performed in aqueous solutions at 100 °C in different pH, confirming that DNC cleavage yields p-NA. Then a novel LC-MS/MS method was used to detect traces of this aromatic amine in DNCcontaining chicken breast fillets subjected to cooking methods. Our evidence showed p-NA occurrence in such chicken meat samples, which corroborated results from hydrolysis assay. The p-NA appearance in fillets was rather discrete during boiling treatment, but its concentration became pronounced over time for grilling, frying, and roasting, achieving respectively 326.3, 640.0, and 456.9 ?g/kg. As far as we are concerned, no other research identified degradation products from DNC residue in heat-processed chicken fillets. Therefore, this study leads to additional approaches to assess impacts on food safety.
Palavras-Chave:  Cozimento de alimento; DNC; Filé de frango; LC-MS / MS; Método de cozimento; Nicarbazina; P-NA.
Thesagro:  Frango de Corte; Segurança Alimentar; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Broiler chickens; Chicken meat; Cooking; Food safety; Nicarbazin.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21697 - 1UPCAP - DD
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