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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
10/03/2014 |
Data da última atualização: |
04/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RACHID, C. T. C. C.; SANTOS, A. L.; PICCOLO, M. C.; BALIEIRO, F. C.; COUTINHO, H. L. C.; PEIXOTO, R. S.; TIEDJE, J. M.; ROSADO, A. S. |
Afiliação: |
Caio T. C. C. Rachid, USP/UFRJ; Adriana L. Santos, UFRJ; Marisa C. Piccolo, USP; FABIANO DE CARVALHO BALIEIRO, CNPS; HEITOR LUIZ DA COSTA COUTINHO, CNPS; Raquel S. Peixoto, UFRJ; James M. Tiedje, Center for Microbial Ecology, Michigan State University, East Lansing, Michigan, United States of America; Alexandre S. Rosado, UFRJ. |
Título: |
Effect of sugarcane burning or green harvest methods on the brazilian cerrado soil bacterial community structure. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Plos One, v. 8, n. 3, e59342, Mar. 2013. |
DOI: |
https://doi.org/10.1371/journal.pone.0059342 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Brazilian Cerrado is one of the most important biodiversity reservoirs in the world. The sugarcane cultivation is expanding in this biome and necessitates the study of how it may impact the soil properties of the Cerrado. There is a lack of information especially about the impacts of different sugarcane management on the native bacterial communities of Cerrado soil. Therefore, our objective was to evaluate and compare the soil bacterial community structure of the Cerrado vegetation with two sugarcane systems. |
Palavras-Chave: |
Bacterial Community. |
Thesagro: |
Cerrado. |
Thesaurus Nal: |
sugarcane. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98847/1/Rachid-et-al-2013.pdf
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Marc: |
LEADER 01295naa a2200253 a 4500 001 1981944 005 2021-11-04 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1371/journal.pone.0059342$2DOI 100 1 $aRACHID, C. T. C. C. 245 $aEffect of sugarcane burning or green harvest methods on the brazilian cerrado soil bacterial community structure.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe Brazilian Cerrado is one of the most important biodiversity reservoirs in the world. The sugarcane cultivation is expanding in this biome and necessitates the study of how it may impact the soil properties of the Cerrado. There is a lack of information especially about the impacts of different sugarcane management on the native bacterial communities of Cerrado soil. Therefore, our objective was to evaluate and compare the soil bacterial community structure of the Cerrado vegetation with two sugarcane systems. 650 $asugarcane 650 $aCerrado 653 $aBacterial Community 700 1 $aSANTOS, A. L. 700 1 $aPICCOLO, M. C. 700 1 $aBALIEIRO, F. C. 700 1 $aCOUTINHO, H. L. C. 700 1 $aPEIXOTO, R. S. 700 1 $aTIEDJE, J. M. 700 1 $aROSADO, A. S. 773 $tPlos One$gv. 8, n. 3, e59342, Mar. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
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URL |
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Registros recuperados : 6 | |
2. | | GEBLER, L.; LONGO, D. R.; MOREIRA, G. C.; BAZZI, C. L.; SCHENATTO, K. Appleshow: sistema de informação geográfica (SIG) de baixo custo para geração de mapas para a cultura da macieira. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 16., 2019, Fraiburgo, SC. Anais...Levando conhecimento e tecnologia para a fruticultura. Vol II - Resumos. Fraiburgo, SC: Epagri, 23 a 25 jul. 2019. p. 134. XVI ENFRUTE 2019Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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3. | | LONGO, D. R.; BAZZI, C. L.; MICHELON, G. K.; SCHENATTO, K.; GEBLER, L. Zonas de manejo aplicadas na definição de locais propícios a produção de maçãs em relação a qualidade dos frutos. In: Congresso Brasileiro de Engenharia Agrícola, 44., 2015, São Paulo, SP. Anais...São Paulo, SP: CONBEA, 2015.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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4. | | BAZZI, L. C.; MARTINS, R. M.; GEBLER, L.; SOUZA, G. E.; SCHENATTO, K.; SOBJAK, R.; HACHISUCA, A. M. M. Yield mapping in fruit farming. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRECISION AGRICULTURE, 15., 2022, Minnesota, USA. Anais... Minnesota: ISPA, 26 a 29 june 2022.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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5. | | BAZZI, L. C.; SILVA, V. F.; GEBLER, L.; SANTOS, S. S. R.; SOUZA, G. E; SCHENATTO, K.; SOBJAK, R.; HACHISUCA, A. M. M. Fruit fly electronic monitoring system. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRECISION AGRICULTURE, 15., 2022, Minnesota, USA. Anais... Minnesota: ISPA, 26 a 29 june 2022.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | BAZZI, C. L.; MARTINS, M. R.; CORDEIRO, B. E.; GEBLER, L.; SOUZA, E. G. de; SCHENATTO, K.; PAULA FILHO, P. L. de; SOBJAK, R. Yield map generation of perennial crops for fresh consumption. Precision Agriculture, online, set. 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 6 | |
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