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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  26/01/2012
Data da última atualização:  26/01/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIANA, A. A. B.; FRAGOSO, R. da R.; GUIMARÃES, L. M.; PONTES, N.; OLIVEIRA-NETO, O.; ARTICO, S.; NARDELI, S. M.; ALVES-FERREIRA, M.; BATISTA, J. A. N.; SILVA, M. C. M.; SA, M. F. G. de.
Afiliação:  UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; RODRIGO DA ROCHA FRAGOSO, CPAC; NAIARA PONTES; UFRJ; UFRJ; UFRJ; UFMG; CENARGEN; MARIA FATIMA GROSSI DE SA, CENARGEN.
Título:  Isolation and functional characterization of a cotton ubiquitination-related promoter and 5'UTR that drives high levels of expression in root and flower tissues.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  BMC Biotechnology, v. 11, n. 115, 2011.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Modificação genética.
Thesagro:  Algodão.
Thesaurus Nal:  biodiesel.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC33033 - 1UPCSP - PPS1478S1478
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/11/1997
Data da última atualização:  12/06/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SCHAFFERT, R. E.
Afiliação:  ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  The use of sorghum for food in Brazil.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: GOMEZ, M. I.; HOUSE, L. R.; ROONEY, L. W.; DENDY, D. A. V. Utilization of sorghum and millets. Patancheru: ICRISAT, 1992. p. 95-97.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The potential demand for composite flours in Brazil is great because the consumption of wheat is greater than production. The low cost of imported wheat after the Second World War contributed to a change in the eating habits of Brazilians, substituting many traditional foods for products made with wheat flour. Since 1976 the Government has spent approximately US$1 billion annually on importing and subsidizing the consumption of wheat. EMBRAPA has developed technologies for the preparation and use of several composite flours, including the production and use of a composite sorghum flour. Many products have been made, tested and accepted in various regions of Brazil. A composite flour made from sorghum is superior to that of maize for some products, because maize flour alters the color and taste of the end product and sorghum flour does not. The use of composite flour is Brazil is technically viable, but it has not been economically viable because subsdized wheat flour costs less. In 1987 the subsidy of wheat was removed, and this triggered the use of several composite flours. There appears to be a demand for sorghum for human consumption in the semi-arid Northeast of Brazil. The national Maize and Sorghum Research Center of EMBRAPA is currently developing new white, vitreous-seeded sorghum cultivars suitable for human consumption.
Palavras-Chave:  Brasil; Humana nutrition.
Thesagro:  Nutrição Humana; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Thesaurus NAL:  Brazil.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS5973 - 1UPCPL - DD
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