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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, J. F. de; NASCIMENTO, A. M. de S.; COSTA, A. O.; SANTOS, S. de F.; DUTRA, M. da C. P.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Joyce Fagundes de Souza, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Antonio Mendes de Souza Nascimento, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Ayrlan Oliveira Costa, Enology Laboratory, Embrapa Semi-arid, Petrolina, PE, Brazil; Sabrina de Freitas Santos, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; Maria da Conceição Prudêncio Dutra, Enology Laboratory, University of Bahia State, Juazeiro, BA, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA.
Título:  Antioxidant capacity, color and total polyphenols in Nazareno and Giallo Muscat white wines produced in the São Francisco Valley, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  p. 65.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  One of the most produced and consumed wine from the São Francisco Valley (SFV) is the Muscat sparkling wines. The main varieties used are Italia and Canelli Muscats. Nazareno and Giallo muscat varieties are used in many regions to produce sparkling wines, presenting typical characteristics. In order to evaluate the adaptation potential of these two varieties to the VSF in the Northeast of Brazil, this work aimed to elaborate fine white dry wines by using both cultivars, and the effect of light and temperature on wine stability. Vines were planted in a partner winery in 2014 in Casa Nova city, Bahia state, Brazil. After harvested in March 2016, grapes were sent to Enology Laboratory of Embrapa in Petrolina, and wines were elaborated by traditional method of white grape vinification (Giovannini and Manfroi, 2009). After alcoholic fermentation at 18ºC±2, wines were corrected for 40 mg L-1 of free SO2 and then bottled. Bottles were placed in a box with controlled environment (35ºC temperature and light with length wave at 280nm), and wines were evaluated 6 days after (Garcia-Falcon et al., 2007).
Palavras-Chave:  Brasil; Estabilidade do vinho; Vale do São Francisco; Vinho branco; Vinho Muscat.
Thesagro:  Uva; Vinho.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152867/1/Giuliano-p65-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16991 - 1UPCRA - DD
CPATSA56288 - 1UMTRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/03/2023
Data da última atualização:  09/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  SILVA, A. N. da; IBELLI, A. M. G.; SAVOLDI, I. R.; CANTAO, M. E.; ZANELLA, E. L.; MARQUES, M. G.; SILVA, M. V. G. B.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; LOPES, J. S.; VARGAS, J. E.; ZANELLA, R.
Afiliação:  ARTHUR NERY DA SILVA, Universidade de Passo Fundo; ADRIANA MERCIA GUARATINI IBELLI, CNPSA; IGOR RICARDO SAVOLDI, Universidade do Contestado/Concórdia; MAURICIO EGIDIO CANTAO, CNPSA; ERALDO LOURENSO ZANELLA, UNIVERSIDADE; MARIANA GROKE MARQUES, CNPSA; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; JANE DE OLIVEIRA PEIXOTO, CNPSA; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; JADER SILVA LOPES, BRF/Curitiba; JOSÉ EDUARDO VARGAS, Universidade Federal do Paraná; RICARDO ZANELLA, Universidade de Passo Fundo.
Título:  Whole-exome sequencing indicated new candidate genes associated with unilateral cryptorchidism in pigs.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Sexual Development, 9 Feb 2023.
DOI:  10.1159/000528360
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Introduction: Cryptorchidism is a hereditary anomaly characterized by the incomplete descent of one or both testicles to the scrotum. One of the challenges of this anomaly is that the retained testicle maintains its endocrine function. As a consequence, cryptorchid animals produce hormone-tainted meat in comparison to castrated animals and are likely to be more aggressive. Cryptorchidism can lead to reduced animal welfare outcomes and cause economic losses. Identifying genetic markers for cryptorchidism is an essential step toward mitigating these negative outcomes and may facilitate genome manipulation to reduce the occurrence of cryptorchidism. Attempts to identify such markers have used genome-wide association studies. Using whole-exome sequencing, we aimed to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs) in the coding regions of cryptorchid pigs and to characterize functional pathways concerning these SNPs. Methods: DNA was extracted and sequenced from 5 healthy and 5 cryptorchid animals from the Landrace breed, using the Illumina HiSeq 2500 platform. Data were pre-processed using the SeqyClean tool and further mapped against the swine reference genome (Sus scrofa 11.1) using BWA software. GATK was used to identify polymorphisms (SNPs and InDels), which were annotated using the VEP tool. Network prediction and gene ontology enrichment analysis were conducted using the Cytoscape platform, and STRING software was used for visualization. Results: A total of 63 ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Criptorquidismo; Sequenciamento completo do exoma; Whole-Exome Sequencing.
Thesagro:  Gene Marcador; Genética Animal; Marcador Genético; Porco; Suíno.
Thesaurus NAL:  Cryptorchidism.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25978 - 1UPCAP - DD
CNPSA22521 - 1UPCAP - DD
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