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2. | | SOARES, C. D. F.; SILA, P. P. M. DA; SASAKI, F. F. C.; KLUGE, R. A. Atmosfera modificada na conservação pós-colheita de Uva 'Centennial Seedless' . In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS, 1.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 5.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 8., 2015, Aracaju,SE. Avanço na conservação e qualidade de frutas, flores e hortaliças: [anais]. Aracaju : Universidade Federal de Sergipe, 2015. 1 CD-ROM. 8p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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8. | | OLIVEIRA, T. V.; SASAKI, F. F. C.; NEPOMUCENO, C. F.; SILVA, S. de O. e. Fécula de mandioca, como revestimento, para conservação do mamão In: SIMPÓSIO DO PAPAYA BRASILEIRO, 7., 2018, Vitória. Produção e sustentabilidade hídrica. [s.l.], 2018. 4 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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13. | | PEREIRA, B. DE J.; SASAKI, F. F. C.; PEREIRA, M. E. C.; MOTA, J. V. R.; GOMES, T. C. Climatização de bananas 'BRS Princesa': temperatura e tempo de exposição ao etileno. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS, 1.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 5.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 8., 2015, Aracaju,SE. Avanço na conservação e qualidade de frutas, flores e hortaliças: [anais]. Aracaju : Universidade Federal de Sergipe, 2015. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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14. | | PEREIRA, B. DE J.; SASAKI, F. F. C.; PEREIRA, M. E. C.; MOTA, J. V. R.; OLIVEIRA, M. F. Climatização de Bananas 'Prata-Anã' e 'BRS Platina' com diferentes concetrações de etileno. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS, 1.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 5.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 8., 2015, Aracaju,SE. Avanço na conservação e qualidade de frutas, flores e hortaliças: [anais]. Aracaju : Universidade Federal de Sergipe, 2015. 1 CD-ROM. 1p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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16. | | BARBOSA, L.; SILVA, L. E. P. da; NERY JÚNIOR, J. L. R.; GOMES, T. C.; SASAKI, F. F. C. Atividade: uso de diferentes embalagens para abacaxi minimamente processado cv. smoothcayenne. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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18. | | SASAKI, F. F. C.; DEL AGUILA, J. S.; GALLO, C. R.; JACOMINO, A. P.; KLUGE, R. A. Physiological, qualitative and microbiological changes of minimally processed squash stored at different temperatures. Revista Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, V. 15, n.2, p.:210-220, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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20. | | COIMBRA, T. da S.; SILVA, S. de O. e; LOPES, J. P.; SASAKI, F. F. C.; BORGES, V. P. Compostos salicilados no controle de podridões pós-colheita e manutenção da qualidade de frutos de mamoeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 79 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
17/12/2020 |
Data da última atualização: |
17/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PADUA, T. R. P. de; MATOS, A. P. de; REIS, R. C.; VIANA, E. de S.; SASAKI, F. F. C.; REINHARDT, D. H. R. C. |
Afiliação: |
TULLIO RAPHAEL PEREIRA DE PADUA, CNPMF; ARISTOTELES PIRES DE MATOS, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; FABIANA FUMI CERQUEIRA SASAKI, CNPMF; DOMINGO HAROLDO RUDOLFO C REINHARDT, CNPMF. |
Título: |
Development of an organic small-scale pineapple production system in Chapada Diamantina, Bahia, Brazil. 2. From post-planting to harvest. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae , v. 1299, 2020. |
ISSN: |
2406-6168 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The national market in Brazil presents a wide demand for organic fruits. There is no supply of organic pineapple. Pineapple is produced from the North to the South by tens of thousands of small to intermediate-sized producers, but in a conventional system, with intensive use of mineral fertilizers and other synthetic chemical inputs, mainly for the control of fusariosis (Fusarium guttiforme) and other pests. Aware of this research demand, Embrapa established a technical partnership with the company Bioenergia Orgânicos, aiming to develop the organic cultivation of pineapple, in the environmental conditions of the region of Lençóis, Chapada Diamantina, State of Bahia, Brazil. Using several experimental designs, the technical team conducted over five years studies on aspects of pineapple cultivation, from the production of planting material to fruit harvesting. This work will address studies on post-planting crop management of the cultivars 'Pérola', traditionally planted cultivar and 'Imperial', a new cultivar with resistance to fusariosis. The results obtained will allow the establishment of technical recommendations for the control of weeds, pests and organic fertilization. In addition, the feasibility of organic pineapple production will be studied and the technical aspects of cultural management practices improved to enhance production in the region of Lençóis, Chapada Diamantina. |
Thesagro: |
Abacaxi. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02049naa a2200205 a 4500 001 2128366 005 2020-12-17 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2406-6168 100 1 $aPADUA, T. R. P. de 245 $aDevelopment of an organic small-scale pineapple production system in Chapada Diamantina, Bahia, Brazil. 2. From post-planting to harvest.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe national market in Brazil presents a wide demand for organic fruits. There is no supply of organic pineapple. Pineapple is produced from the North to the South by tens of thousands of small to intermediate-sized producers, but in a conventional system, with intensive use of mineral fertilizers and other synthetic chemical inputs, mainly for the control of fusariosis (Fusarium guttiforme) and other pests. Aware of this research demand, Embrapa established a technical partnership with the company Bioenergia Orgânicos, aiming to develop the organic cultivation of pineapple, in the environmental conditions of the region of Lençóis, Chapada Diamantina, State of Bahia, Brazil. Using several experimental designs, the technical team conducted over five years studies on aspects of pineapple cultivation, from the production of planting material to fruit harvesting. This work will address studies on post-planting crop management of the cultivars 'Pérola', traditionally planted cultivar and 'Imperial', a new cultivar with resistance to fusariosis. The results obtained will allow the establishment of technical recommendations for the control of weeds, pests and organic fertilization. In addition, the feasibility of organic pineapple production will be studied and the technical aspects of cultural management practices improved to enhance production in the region of Lençóis, Chapada Diamantina. 650 $aAbacaxi 700 1 $aMATOS, A. P. de 700 1 $aREIS, R. C. 700 1 $aVIANA, E. de S. 700 1 $aSASAKI, F. F. C. 700 1 $aREINHARDT, D. H. R. C. 773 $tActa Horticulturae$gv. 1299, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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