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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
11/12/2019 |
Data da última atualização: |
11/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
COSTA, R. G. B.; MARTINS, M. F.; MENDONÇA, J. F. M. DE; BORGES, M. DE F. (ed.). |
Afiliação: |
RENATA GOLIN BUENO COSTA, pesquisadora da Empresa de Pesquisa Agropecuária do Estado de Minas Gerais - Instituto de Laticínios Cândido Tostes; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; JULIANA FRANÇA MONTEIRO DE MENDONÇA,, Médica-veterinária, mestra em Ciência e Tecnologia de Leite e Derivados, doutoranda da Universidade Federal Fluminense; MARIA DE FATIMA BORGES, Farmacêutica-Bioquímica, doutora em Tecnologia de Alimentos, pesquisadora aposentada da Embrapa Agroindústria Tropical. |
Título: |
Controle de qualidade em queijo minas padrão : métodos físico-químicos, microbiológicos e moleculares. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2019. |
Páginas: |
82 p. |
Descrição Física: |
il. color. ; 15 cm x 21 cm. |
ISBN: |
978-85-7035-920-9 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Microbiologia alimentar; Produtos lácteos; Segurança de alimentos. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206817/1/Livro-queijo-minas-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
13/09/2012 |
Data da última atualização: |
13/09/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ABADIO, A. K. R.; LIMA, S. S.; SANTANA, M. F.; SALOMÃO, T. M. F.; SARTORATO, A.; MIZUBUTI, E. S. G.; ARAÚJO, E. F.; QUEIROZ, M. V. de. |
Afiliação: |
A. K. R. ABADIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; S. S. LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; M. F. SANTANA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; T. M. F. SALOMÃO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ALOÍSIO SARTORATO, CNPAF; E. S. G. MIZUBUTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; E. F. ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; M. V. DE QUEIROZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
Genetic diversity analysis of isolates of the fungal bean pathogen Pseudocercospora griseola from central and southern Brazil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, v. 11, n. 2, p. 1272-1279, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Planting resistant varieties is the most effective control measure against the angular leaf spot of dry beans, a fungal disease caused by Pseudocercospora griseola. However, dry bean varieties with durable resistance are not easily obtained. Knowledge about the genetic variability of the pathogen population is key for the success of dry bean breeding programs aimed at developing resistant materials, but finding suitable operationally simple and genetically accurate markers is not an easy task. The aim of this study was to assess the suitability of the ISSR-PCR technique to quantify the genetic variability of P. griseola isolates. Total DNA of 27 P. griseola isolates from Goiás, Minas Gerais, Espírito Santo, and Paraná States was extracted and amplified using specific primers for ISSR. Using cluster analysis, 27 genotypes were identified. The ISSR-PCR technique was suitable for assessing intraspecific variability of P. griseola. The ISSR-PCR marker was found to be highly sensitive to genetic variation and can aid in elucidating the genetic structure of the population of this plant pathogen as a support tool for the dry bean breeding programs. |
Palavras-Chave: |
Diversidade genética; Pseudocercospora griseola. |
Thesagro: |
Feijão; Mancha angular; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66190/1/v11n2p1272-1279.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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