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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A. Alteracao de sabor e aroma em tomatos causados por impacto. Scientia Agricola, Piracicaba, v.57, n.3, p.385-388, jul./set. 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A. Fresh-cut growth in Brazil. Fresh Cut, p. 24-29, Oct. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A. Tecnologias modernas a serviços da automação e da rastreabilidade. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 2., 2007, Viçosa. Palestras e resumos... Viçosa: Universidade Federal de Viçosa, 2007. 63-68

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoDURIGAN, J. F.; SARGENT, S. A. Uso do melao Cantaloupe na producao de produtos minimamente processados. Alimentos & Nutricao, Sao Paulo, v.10, p.69-77, 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.; PUSCHMANN, R. Electronic nose: a non-destructive technology to screen tomato fruit with internal bruising. HortScience, v.33, n.3, p.489, June 1998. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, M. L.; SARGENT, S. A.; OLIVEIRA, R. F. de. Efeito da atmosfera controlada na conservacao de tomates colhidos em estadio intermediario de maturidade. Scientia Agricola, Piracicaba, v.56, n.1, p.135-142, jan./mar. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPORNCHALOEMPONG, P.; SARGENT, S. A.; MORETTI, C. L. Cooling method and shipping container affect lychee fruit quality. Proceedings of the Florida State Horticultural Society, v.110, p.197-200, 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSARGENT, S. A.; CORRÊA, T. S. B.; SOARES, A. G. Application of postharvest coatings to fresh cassava roots (Manihot esculenta. Crantz) for reduction of vascular streaking. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF HARVEST AND POSTHARVEST TECHNOLOGIES FOR FRESH FRUITS AND VEGETABLES, 1995, Guanajuato. Proceedings... St. Joseph, MI: ASAE, 1995. p. 331-339.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; HUBER, DONALD J. Delayed and prolonged ethylene treatment alleviates firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene exposure in Guatemalan-West Indian avocado. Postharvest Biology and Technology, v.108, p. 54-60, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J. Delayed ripening does not alleviate symptoms of internal bruising in tomato fruit. Proceedings of the Florida State Horticultural Society, v.112, p.169-171, 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M. D.; SPRICIGO, P. C.; SARGENT, S. A. Colheita e beneficiamento. In: FERREIRA, M. D. (Ed.técnico). Instrumentação pós-colheita em frutas e hortaliças, São Carlos: Embrapa Instrumentação, p. 67-85, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. M.; SARGENT, S. A.; PUSCHMANN, R. Controlled atmosphere storage of tomato fruit with internal bruising. Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Brasilia, v.11, p.128, jun. 1999. Resumo. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSARGENT, S. A.; RISSE, L. A.; BRECHT, J. K. Possibilidades de aumento da exportacao de hortalicas sob atmosfera controlada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRICOLA, 19., 1990, Piracicaba, SP. Anais. Piracicaba : SBEA, 1990. v.2. p.1176-1189.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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14.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J.; PUSCHMANN, R. Armazenamento sob atmosfera controlada de tomates com injúria interna de impacto. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 20, n. 3, p. 465-469, set. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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15.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; CALEGARIO, F. F.; SARGENT, S. A.; MATTOS, L. M.; BERG, F. Addition of a surfactant does not contribute to the extraction of carotenoid pigments in tomatoes and watermelons. AUSTRALIAN POSTHARVEST HORTICULTURE CONFERENCE, 2003, Brisbane. Program and abstracts... Kenmore: RIRPC: Horticulture Australia: Queensland Government: The University of Quensland, 2003. p. 59

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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16.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; MORETTI, C. L.; SIMS, C. A.; HUBER, D. J. Amadurecimento e aceitação sensorial de abacate tratado com solução aquosa de 1-MCP. In:CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. pdf 1601

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; MATTOS, L. M.; CALBO, A. G.; SARGENT, S. A. Climate changes and potential impacts on postharvest quality of fruit and vegetable crops: a review. In: WORKSHOP EFEITOS DAS MUDANÇAS CLIMÁTICAS NA PRODUÇÃO DE HORTALIÇAS, 2009, Brasília, DF. Palestras... Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2009. CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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18.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; MATTOS, L. M.; CALBO, A. G.; SARGENT, S. A. Climate changes and potential impacts on postharvest quality of fruit and vegetable crops: a review. Food research international, Barking, v. 43, p. 1824-1832, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMORETTI, C. L.; MATTOS, L. M.; CALBO, A. G.; SARGENT, S. A. Climate changes and potential impacts on postharvest quality of fruti and vegetable crops: a review. Food Research International, Barking, v. 43, p. 1824-1832, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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20.Imagem marcado/desmarcadoBERGSMA, K. A.; SARGENT, S. A.; BRECHT, J. K.; PEART, R. M. Developing an expert system to diagnose chilling injury symptoms on fresh fruits and vegetables. In: INTERNATIONAL CONFERENCE, 4., 1992, Orlando. Computers in agricultural extension programs: proceedings. St. Joseph, MI: ASAE, 1992. p. 262-267.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  29/07/2015
Data da última atualização:  18/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; HUBER, DONALD J.
Afiliação:  MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; STEVEN A. SARGENT, University of Florida; DONALD J. HUBER, University of Florida.
Título:  Delayed and prolonged ethylene treatment alleviates firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene exposure in Guatemalan-West Indian avocado.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Postharvest Biology and Technology, v.108, p. 54-60, 2015.
ISSN:  0925-5214
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Studies were conducted to determine the efficacy of a delayed and prolonged ethylene treatment in alleviating firmness asynchrony enhanced by 1-methylcyclopropene (1-MCP) exposure in avocado. ?Booth 7? and ?Booth 8? avocados, mid-season cultivars in Florida, were harvested and immersed in water (control) or aqueous 1-MCP at 16.7 mmol L 1 a.i. (900 mg L 1) for 1 min at 20 C; all fruit were held at 20 C/89 2% relative humidity until ripe, based on whole fruit firmness, respiration and ethylene evolution. The effect of delayed and prolonged ethylene treatment was investigated by exposing 1-MCP-treated fruit to ethylene (100 mL L 1) for 2 or 4 d at 20 C upon reaching two progressive ripening stages (120 N or 80 N of whole fruit firmness, respectively). Ripe fruit (10?15 N) from all treatments were assessed for peel color, pulp firmness and polygalacturonase (PG) activity. 1-MCP significantly delayed ripening of ?Booth 7? and ?Booth 8? avocado. Firmness asynchrony was confirmed in control fruit of both cultivars, with a difference of more than 20% in pulp firmness between apical and distal end segments regardless of ripeness stage.1-MCP-treated fruit showed pronounced firmness asynchrony, with pulp firmness for apical end 10-fold higher than for distal end. PG activity was not directly related to firmness asynchrony, since even when strong asynchrony was observed for 1-MCP-treated fruit, PG activity did not differ from control. A 2-d delayed exposure of fruit at either 120 N or 8... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abacate; Maturação; Persea Americana.
Thesaurus NAL:  Avocados; Polygalacturonase; Ripening.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30735 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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