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Registros recuperados : 10 | |
1. | | PALMA, A. S. V. de P.; BARRA, C. N.; HERLING, V. R.; GOMIDE, C. A.; SARAN NETTO, A. Suplementação com aditivos nutricionais e minerais orgânicos no desempenho de bezerros Nelore recém-desmamados em pastagem. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 11, p. 1071-1078, nov. 2015. Título em inglês: Supplementation with nutritional additives and organic minerals on the performance of newly?weaned Nellore calves on pasture. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. | | DEL CLARO, G. R.; ZANETTI, M. A.; PAIVA, F. A.; SARAN NETTO, A.; SALLES, M. S. V.; CORREA, L. B. Influência do balanço cário-aniônico da dieta no rúmen e no desempenho de ovinos. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 57, n. 5, p. 644-651, out. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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4. | | DEL CLARO, G. R.; ZANETTI, M. A.; PAIVA, F. A.; SARAN NETTO, A.; SALLES, M. S. V.; CORREA, L. B. Influência do balanço cário-aniônico da dieta no rúmen e no desempenho de ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 5 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | DEL CLARO, G. R.; ZANETTI. M. A.; CORREA, L. B.; SARAN NETTO, A.; PAIVA, F. A. de; SALLES, M. S. V. Balanço cátion-aniônico da dieta no metabolismo de cálcio em ovinos. Ciênica Rural, Santa Maria, v. 36, n. 1, p. 222-228, jan./fev. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | CONTI, R. M. C.; ZANETTI, M. A.; SARAN NETTO, A.; RODRIGUES, P. H. M.; PACHECO, J. C. G.; GARRINE, C. M. L. P.; YOSHIKAWA, C. Y. C. Efeitos de fontes orgânicas de cobre e enxofre sobre os parâmetros bioquímicos no soro de ovinos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 11, p. 875-881, nov. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. M.; BARBOSA, L. C.; PADILLA, A. H.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Metabolomic signature of genetic potential for muscularity in beef cattle. Animal Biotechnology, v. 32, n. 4 , 2021. 1 - 11 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; HIGUERA-PADILLA, A.; BARBOSA, L. C. G. S.; ZAWADZKI, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Selection for growth and precocity alters muscle metabolism in Nellore Cattle. Metabolites, v. 10, n. 58, 2020. 1 - 12 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | VIDAL, A. M. C.; SARAN NETTO, A. S.; VAZ, A. C. N.; CAPODIFÓGLIO, E.; GONÇALVES, A. C. S.; ROSSI, G. A. M.; FIGUEIREDO, A. S.; RUIZ, V. L. A. Pseudomonas spp.: contamination sources in bulk tanks of dairy farms. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 9, p. 941-948, setembro. 2017. Título em português: Pseudomonas spp.: fontes de contaminação em tanques de expansão em fazendas leiteiras. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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10. | | CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; SAMUELSSON, L. M.; MILLER, P.; MACLEAN, P. H.; MORAES, T. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Using TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef. Meat Science, v. 181, a. 108606, 2021. 1-10 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 10 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; SAMUELSSON, L. M.; MILLER, P.; MACLEAN, P. H.; MORAES, T. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Using TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 181, a. 108606, 2021. |
Páginas: |
1-10 |
ISSN: |
0309-1740 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2021.108606 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to explore the use of TD-NMR relaxometry and 1 H NMR spectroscopy-based for detecting differences in meat quality attributes. There was limited association between various TD-NMR signals and any physicochemical parameters of fresh and aged meat differing in tenderness ratings. Samples were then divided into three groups based on statistical changes in metabolite concentration. Group A samples possessed near linear increases in metabolite concentration over aging time; whereas samples assigned to Groups B and C were characterized by increases in metabolites that peaked between 7 and 14 days, and up to 14 days aging, respectively. 1 H NMR spectroscopy discriminated meat quality using changes in metabolites reflective of glycolysis, the citric acid cycle, protein degradation, amino acid generation and purine metabolisms. These data suggest segregation of meat quality is possible using both NMR technologies but additional work is necessary to understand fully their utility in a commercial industry setting. |
Palavras-Chave: |
1D 1 H NMR spectroscopy; Aging time; TD-NMR relaxometry. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02014naa a2200337 a 4500 001 2132428 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0309-1740 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2021.108606$2DOI 100 1 $aCÔNSOLO, N. R. B. 245 $aUsing TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a1-10 520 $aThe aim of this study was to explore the use of TD-NMR relaxometry and 1 H NMR spectroscopy-based for detecting differences in meat quality attributes. There was limited association between various TD-NMR signals and any physicochemical parameters of fresh and aged meat differing in tenderness ratings. Samples were then divided into three groups based on statistical changes in metabolite concentration. Group A samples possessed near linear increases in metabolite concentration over aging time; whereas samples assigned to Groups B and C were characterized by increases in metabolites that peaked between 7 and 14 days, and up to 14 days aging, respectively. 1 H NMR spectroscopy discriminated meat quality using changes in metabolites reflective of glycolysis, the citric acid cycle, protein degradation, amino acid generation and purine metabolisms. These data suggest segregation of meat quality is possible using both NMR technologies but additional work is necessary to understand fully their utility in a commercial industry setting. 653 $a1D 1 H NMR spectroscopy 653 $aAging time 653 $aTD-NMR relaxometry 700 1 $aSILVA, J. 700 1 $aBUARQUE, V. L. M. 700 1 $aSAMUELSSON, L. M. 700 1 $aMILLER, P. 700 1 $aMACLEAN, P. H. 700 1 $aMORAES, T. B. 700 1 $aBARBOSA, L. C. G. S. 700 1 $aHIGUERA-PADILLA, A. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aSARAN NETTO, A. 700 1 $aGERRARD, D. E. 700 1 $aSILVA, S. L. 773 $tMeat Science$gv. 181, a. 108606, 2021.
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Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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