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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  10/08/2021
Data da última atualização:  23/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARÇAL-PEDROZA, M. G.; CAMPOS, M. M.; SACRAMENTO, J. P.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; COSTA, M. J. R. P. da; SANT’ANNA, A. C.
Afiliação:  Universidade Federal d Juiz de Fora; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; Universidade Federal de São João del-Rei; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; Universidade Estadual Paulista; CNPq.
Título:  Are dairy cows with a more reactive temperament less efficient in energetic metabolism and do they produce more enteric methane?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal. The International Journal of Animal Biosciences, v. 15, 100224, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.animal.2021.100224
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  It remains unknown whether dairy cows with more reactive temperament produce more enteric methane (CH4) and are less bioenergetically efficient than the calmer ones. The objectives of this study were (a) to evaluate the relationship between cattle temperament assessed by traditionally used tests with energetic metabolism and enteric CH4 emissions by crossbred dairy cows; (b) to assess how cows? restlessness in respiration chambers affects energetic metabolism and enteric CH4 emissions. Temperament indicators were evaluated for 28 primiparous F1 Holstein-Gyr cows tested singly in the handling corral (entrance time, crush score, flight speed, and flight distance) and during milking (steps, kicks, defecation, rumination, and kick the milking cluster off). Cows? behaviors within respiration chambers were also recorded for each individual kept singly. Digestibility and calorimetry trials were performed to obtain energy partitioning and CH4 measures. Cows with more reactive temperament in milking (the ones that kicked the milking cluster off more frequently) spent 25.24% less net energy on lactation (P = 0.04) and emitted 36.77% more enteric CH4/kg of milk (P = 0.03). Furthermore, cows that showed a higher frequency of rumination at milking parlor allocated 57.93% more net energy for milk production (P < 0.01), spent 50.00% more metabolizable energy for milk production (P < 0.01) and 37.10% less CH4/kg of milk (P = 0.04). Regarding the handling temperament, most reactive cows acco... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Holstein-Gyr; Inquietação; Restlessness; Sustainability; Sustentabilidade.
Thesagro:  Comportamento Animal; Gado Leiteiro; Metano.
Thesaurus Nal:  Behavior.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224995/1/Are-dairy-cows.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25166 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/07/2002
Data da última atualização:  18/02/2021
Autoria:  VIEIRA, A.; GADÊLHA, R. S. de S.; SANTOS, A. C. dos.
Título:  Aplicação de fruitone C.P.A. em frutos de abacaxi.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.17, n.11, p.1599-1601, nov. 1982.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Fruitone C.P.A. application on pineapple fruits.
Conteúdo:  RESUMO - 0 trabalho foi instalado na Fazenda Progresso, distrito de São Vicente de Paula, Araruama, RJ, 1980, visando verificar o efeito de várias doses de ácido cloro fenoxipropiônico (Fruitone C.P.A.) aplicadas sobre frutos de abacaxi da cultivar Smooth Cayenne, seis dias após a emissão da inflorescência testaram-se as doses de 50 ppm, 100 ppm, 150 ppm e 200 ppm em comparação com urna testermunha. 0 delineamento estatístico foi o de blocos ao acaso, com quatro repetições. A análise de variância mostrou que as doses de 100, 150 e 200 ppm reduziram o comprimento da coroa e as doses de 150 e 200 ppm reduziram o peso da coroa, porém as doses de 150 ppm e 200 ppm causaram danos às coroas dos frutos. Recomenda-se para a redução do comprimento da coroa a dose de 100 ppm. Pela ausência de chuvas após a aplicação das várias doses de Fruitone, C.P.A. não foi possível verificar a sua influência sobre o aumento dos frutos. ABSTRACT - The field experiment was carried out at Progresso Farm, São Vicente de Paula district, Araruama, Rio de Janeiro State, Brazil. The effect of five rates (0, 50, 100, 150 and 200 ppm) of chlorophenoxy proplonic Acid (Fruitone C.P.A.) applied on Smooth Cayenne pineapple fruits was tested. Fruitone was applied six weeks after the inflorescence emission. Statistical analysis showed that the rates of 100, 150 and 200 ppm reduced the crown length. The rates of 150 and 200 ppm reduced the crown weight. On the other hand, 150 and 200 ppm rates causad damage in fru... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  ácido cloro fenoxipropiônico.
Thesagro:  Abacaxi; Hormônio; Inflorescência.
Thesaurus NAL:  Hormones; Inflorescences; Pineapples.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221275/1/Aplicacao-fruitone-frutos-1982.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE22857 - 1UPEAP - PP63072081P474
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