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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
28/04/2005 |
Data da última atualização: |
09/07/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GUIMARÃES, A. K. V.; CAMARAO, A. P.; RODRIGUES FILHO, J. A.; MENDONÇA, C. L. G. |
Afiliação: |
ANDRÉA KRYSTINA VINENTE GUIMARÃES, BOLSISTA PIBIC/CNPQ; ARI PINHEIRO CAMARAO, CPATU; JOSE ADERITO RODRIGUES FILHO, CPATU; CLÉCIO LEANDRO GOMES MENDONÇA, PÓS-GRADUANDO UFPA. |
Título: |
Composição botânica da dieta consumida por bovinos em pastagens de quicuio-da-amazônia (Brachiaria humidicola) estabelecida em área de vegetação secundária através da análise microhistológica das fezes (2ª fase experimental). |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 12.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 6., 2002, Belém, PA. A contribuição do profissional de Ciências Agrárias no uso e conservação da biodiversidade: anais. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental, 2002. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Igarapé-Açu; Pará. |
Thesagro: |
Bovino; Composição Botânica; Consorciação de Cultura; Dieta; Leguminosa; Pastagem. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83560/1/ComposicaoDieta.pdf
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Marc: |
LEADER 01116nam a2200253 a 4500 001 1406601 005 2019-07-09 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGUIMARÃES, A. K. V. 245 $aComposição botânica da dieta consumida por bovinos em pastagens de quicuio-da-amazônia (Brachiaria humidicola) estabelecida em área de vegetação secundária através da análise microhistológica das fezes (2ª fase experimental). 260 $aIn: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 12.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 6., 2002, Belém, PA. A contribuição do profissional de Ciências Agrárias no uso e conservação da biodiversidade: anais. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental$c2002 650 $aAmazonia 650 $aBovino 650 $aComposição Botânica 650 $aConsorciação de Cultura 650 $aDieta 650 $aLeguminosa 650 $aPastagem 653 $aBrasil 653 $aIgarapé-Açu 653 $aPará 700 1 $aCAMARAO, A. P. 700 1 $aRODRIGUES FILHO, J. A. 700 1 $aMENDONÇA, C. L. G.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
11/03/2011 |
Data da última atualização: |
04/10/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. |
Afiliação: |
IAPAR; IAPAR/Universidade Estadual de Londrina; IAPAR; CIRAD/UMR/DAP; IAPAR; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC. |
Título: |
Expression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Biology, Germany, v.13, n. 3, p. 462?471, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
As a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, nine belonging to the alpha-expansin family (EXPA), one EXLA and one EXLB, through in silico analysis of expressed sequence tags (ESTs). Within the alpha-expansin family, three isoforms were selected for detailed examination based on their high expression in coffee fruits or because they were specifically induced during different fruit developmental stages, according to the EST information. The expression patterns were analysed in different fruit tissues (perisperm, endosperm and pericarp) of C. arabica cv. IAPAR-59 and C. arabica cv. IAPAR-59 Graudo, the latter being a closely related cultivar with a larger fruit size. Accumulation of CaEXPA1 and CaEXPA3 transcripts was high in the perisperm (tissue responsible for coffee bean size) and in the early stages of pericarp development. Transcripts of CaEXPA2 were detected only in the pericarp during the later stages of fruit maturation and ripening. There was no detectable transcription of the three EXPs analysed in the endosperm. The observed differences in mRNA expression levels of CaEXPA1 and CaEXP3 in the perisperm of IAPAR-59 and IAPAR-59 Graudo suggest the participation of these two isoforms in the regulation of grain size. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Expasion isoforms; Fruit ripening; Perisperm. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Coffee beans; Expansins; Fruits; Grain quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29343/1/Expression-patterns.pdf
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Marc: |
LEADER 02190naa a2200289 a 4500 001 1880493 005 2011-10-04 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBUDZINSKI, I. G. F. 245 $aExpression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aAs a first step towards understanding the physiological role and regulation of the expansin gene (EXP) family in Coffea arabica fruits during growth and maturation, we identified 11 expansin genes, nine belonging to the alpha-expansin family (EXPA), one EXLA and one EXLB, through in silico analysis of expressed sequence tags (ESTs). Within the alpha-expansin family, three isoforms were selected for detailed examination based on their high expression in coffee fruits or because they were specifically induced during different fruit developmental stages, according to the EST information. The expression patterns were analysed in different fruit tissues (perisperm, endosperm and pericarp) of C. arabica cv. IAPAR-59 and C. arabica cv. IAPAR-59 Graudo, the latter being a closely related cultivar with a larger fruit size. Accumulation of CaEXPA1 and CaEXPA3 transcripts was high in the perisperm (tissue responsible for coffee bean size) and in the early stages of pericarp development. Transcripts of CaEXPA2 were detected only in the pericarp during the later stages of fruit maturation and ripening. There was no detectable transcription of the three EXPs analysed in the endosperm. The observed differences in mRNA expression levels of CaEXPA1 and CaEXP3 in the perisperm of IAPAR-59 and IAPAR-59 Graudo suggest the participation of these two isoforms in the regulation of grain size. 650 $aCoffee beans 650 $aExpansins 650 $aFruits 650 $aGrain quality 650 $aCoffea Arábica 653 $aCoffee 653 $aExpasion isoforms 653 $aFruit ripening 653 $aPerisperm 700 1 $aSANTOS, T. B. 700 1 $aSERA, T. 700 1 $aPOT, D. 700 1 $aVIEIRA, L. G. E. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 773 $tPlant Biology, Germany$gv.13, n. 3, p. 462?471, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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