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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBRAUN, A. R.; GUERRERO, J. M.; BELLOTTI, A. C.; WILSON, L. T. Evaluation of possible nonlethal side effects of permethrin used in predator exclusion experiments to evaluate amblyseius limonicus (acari: phytoseiidae) in biological control of cassava mites. Environ. Entomol. v.16, p.1012-1018, 1987

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFRISBIE, R. E.; EL-ZIK, K.M.; WILSON, L. T. ed. Integrated pest management systems and cotton production. New York: John Wiley, 1989. 437p

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoYUAN, S.; LINQUIST, B. A.; WILSON, L. T.; CASSMAN, K. G.; STUART, A. M.; PEDE, V.; MIRO, B.; SAITO, K.; AGUSTIANI, N.; ARISTYA, V. E.; KRISNADI, L. Y.; ZANON, A. J.; HEINEMANN, A. B.; CARRACELAS, G.; SUBASH, N.; BRAHMANAND, P. S.; LI, T.; PENG, S.; GRASSINI, P. Sustainable intensification for a larger global rice bowl. Nature Communications, v. 12, 7163, Dec. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/10/2023
Data da última atualização:  24/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, L. F. dos; RIBEIRO. T. da S.; VELOSO, C. M.
Afiliação:  JOÃO C. VILVERT, Graduate Program in Agronomy, State University of Southwest Bahia, Vitoria da Conquista, BA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; LUANA F. DOS SANTOS; TIFFANY DA S. RIBEIRO, University of Pernambuco, Petrolina, PE; CRISTIANE M. VELOSO, State University of Southwest Bahia, Itapetinga, BA.
Título:  Phenolic compounds in acerola fruit and by-products: an overview on identification, quantification, influencing factors, and biological properties.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Measurement and Characterization, v. 18, p. 216–239, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11694-023-02175-1
Idioma:  Inglês
Notas:  Online.
Conteúdo:  Acerola (Malpighia emarginata DC) is a cherry-like tropical fruit well-known for being a rich source of ascorbic acid (vitamin C) and phenolic compounds. This review provides a complete overview on aspects related to phenolic compounds of acerola fruit and by-products, comprising the identification and quantification of phenolic compounds, influencing fac- tors, and biological properties. Scientific evidences suggest that the acerola is a promising superfruit with great potential in the food and pharmaceutical industries. At least 76 phenolic compounds were identified using high performance liquid chromatography in acerolas, including 55 flavonoids (anthocyanins, flavan-3-ols, flavonols, flavones, flavanones, isoflavones and chalcones) and 21 non-flavonoids (phenolic acids, stilbenes and lignans). Phenolic compounds in acerola show several biological properties, including antioxidant, antibacterial, antihyperglycemic, antihyperlipidemic, anti-inflammatory, and hepatoprotective activities. However, studies are further required to assess the seasonal and genotypic influence on the phenolics of acerola and their bioaccessibility. Acerola is an anthocyanin-rich fruit with high potential for pigment extraction, but stabilization of anthocyanins in juice and pulp should be further elucidated and improved.
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Fitoquímicos; Polifenóis; Propriedades biológicas.
Thesagro:  Acerola; Composto Fenólico; Fruta Tropical; Subproduto; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Malpighia emarginata; Phenolic compounds; Polyphenols.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/265741/1/Phenolic-compounds-in-acerola-fruit-and-by-product.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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