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Registros recuperados : 59 | |
22. | | SANTOS, L. F. dos; FERRI, G. H.; ZAMBON, G. V.; CARDOSO, I. L.; SOARES, M. P.; HISANO, H. Qualidade de água na produção de alevinos de tilápia do Nilo alimentados com diferentes níveis de proteína em sistema bioflocos. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10., 2016, Campinas. Anais... Campinas: Embrapa Monitoramento por Satélite, 2016. Resumo 6407. 7 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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24. | | GABOS, M. B.; OLIVEIRA, M. I. L. de; SANTOS, L. F. dos; MARTINS, E. de S.; LEITE, A.; WENDER, I. Uso de sienitos processados hidrotermicamente (hydropotássio) como fontes de k e condicionadores de solo. In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE ROCHAGEM, 3., 2016, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado; Brasília, DF: Embrapa Cerrados; Assis, SP: Triunfal, 2017. p. 435-440. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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25. | | SANTOS, L. F. dos; NASCIMENTO, J. H. B.; RODRIGUES, A, A, M.; BONFIM, W. M. D.; LIMA, M. A. C. de. Alterações na qualidade da uva BRS Magna cultivada sobre o porta-enxerto SO4 durante cinco ciclos de produção. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 3., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 247-252. (Embrapa Semiárido. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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26. | | SANTOS, L. F. dos; OLIVEIRA, E. J. de; CARMO, C. D. do; PEREIRA, J. dos S.; RAMOS, A. P. de S.; BARBOSA, A. C. O. Geração de mutantes de mandioca com uso de agentes químicos In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 17., 2017 Ciência e Empreendedorismo : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. 137p. 1p. Recursos Genéticos Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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27. | | SILVA, A. dos S.; OLIVEIRA, E. J. de; CARVALHO, F. M. de; SANTOS, L. F. dos; COSTA, J. L.; AMORIM, V. B. de O. Identificação de linhagens de mamoeiro por meio da seleção assistida por marcadores microssatélites. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA TROPICAL, 3., 2009, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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28. | | SILVA, A. dos S.; OLIVEIRA, E. J. de; CARVALHO, F. M. de; SANTOS, L. F. dos; AMORIM, V. B. de O.; DANTAS, J. L. L. Identificação de linhagens de mamoeiro por seleção assistida por marcadores microssatélites. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Guarapari. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM. pdf 2508 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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29. | | SILVA, A. dos S.; OLIVEIRA, E. J. de; CARVALHO, F. M. de; SANTOS, L. F. dos; COSTA, J. L.; AMORIM, V. B. de O. Identificação de linhagens de mamoeiro por seleção assistida por marcadores microssatélites. In: SEMINÁRIO DE PESQUISA DO RECÔNCAVO DA BAHIA, 3.; SEMINÁRIO ESTUDANTIL DE PESQUISA DA UFRB, 3.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRB, 3., 2009, Cruz das Almas. Evolução do conhecimento e o desenvolvimento social: [resumos...]. Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2009. 01 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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30. | | PEREIRA, J. dos S.; OLIVEIRA, E. J. de; CARMO, C. D. do; SANTOS, L. F. dos; ALBUQUERQUE, H. G. de; DIAMANTINO, M. S. A. S. Identificação de duplicatas de acessos de Mandioca (Manihot esculenta Crantz) com uso de dados morfológicos In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 17., 2017 Ciência e Empreendedorismo : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. 137p. 1p. Recursos Genéticos Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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31. | | PEREIRA, C. E. R.; VANNUCCI, F. A.; GABARDO, M. de P.; SANTOS, L. F. dos; MORES, N.; GUEDES, R. M. C. Mycoplasma hyorhinis infection in early cases of mycoplasmal pneumonia in swine and evaluation of diagnostic assays. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n, 10, p. 1057-1063, outubro 2017. Título em português: Infecção por Mycoplasma hyorhinis em casos precoces de pneumonia micoplásmica em suínos e comparação entre técnicas diagnósticas. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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32. | | SANTOS, L. F. dos; NASCIMENTO, J, H, B.; RODRIGUES, A. A. M.; ANDRADE NETO, E. R.; LIMA, M. A. C. de. Maturation and quality of BRS Magna grapes influenced by rootstocks in rainy season. Scientia Agricola, v. 79, n. 3, e20200216, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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33. | | SANTOS, L. F. dos; VILVERT, J. C.; SOUZA, T. A. de; ALVES, J. da S.; RIBEIRO, T. da S.; NEUWALD, D. A.; FREITAS, S. T. de. Minimum O2 levels during storage to inhibit aerobic respiration and prolong the postharvest life of Tommy Atkins mangoes produced in different growing seasons. Scientia Horticulturae, v. 318, 112094, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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35. | | OLIVEIRA, E. J. de; COSTA, J. L.; SANTOS, L. F. dos; CARVALHO, F. M. de; SILVA, A. dos S.; DANTAS, J. L. L. Molecular characterization of papaya genotypes using AFLP markers. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 33, n. 3, p. 849-858, set, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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36. | | REIS, R. V. dos; FONSECA, N.; DALTRO, P. S.; MAGALHÃES, V. C.; CARVALHO, F. M. de; SANTOS, L. F. dos; SILVA, M. G. de M. Estádios de desenvolvimento de mudas de umbuzeiros propagadas por enxertia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Guarapari. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM. pdf 2319 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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37. | | SOUZA, F. P. de; MARCHAO, R. L.; MARTINS, E. de S.; KRAHL, L. L.; RIBEIRO, G. S.; SANTOS, L. F. dos; HURTADO, S. M. C. Efeito da aplicação do pó de rocha na recuperação de uma pastagem cultivada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ROCHAGEM, 2., 2013, Poços de Caldas. Anais... Visconde do Rio Branco: Suprema, 2013. p. 275-281 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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38. | | FONSECA, I. P.; SANTOS, J. F. dos; PEIXOTO, F. J. B.; SANTOS, L. F. dos; OLIVEIRA, L. A. de; OLIVEIRA, E. J. de. Determinação do teor de carotenoides totais e sólidos solúveis em raízes do germoplasma de mandioca. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro: [anais]. Cruz das Almas, BA, Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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39. | | BUSATO, J. G.; SANTOS, L. F. dos; PAULA, A. M. de; SODRÉ, F. F.; DOBBSS, L. B.; MARTINS, E. de S.; JINDO, K. Can co-application of silicate rock powder and humic-like acids increase nutrient uptake and plant growth in weathered tropical soil? Acta Agriculturae Scandinavica, Section B ? Soil & Plant Science, v. 72, n. 1, 2022. p. 761-744 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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40. | | SANTOS, L. F. dos; SOUZA, V. dos S.; OLIVEIRA, L. A. de; JESUS, J. L. de; SANTOS, V. da S.; BRITO, J. Á. G. de. Caracterização de clones de mandioca com e sem casca a serem utilizados na alimentação animal. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro: [anais]. Cruz das Almas, BA, Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 59 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
15/06/2023 |
Data da última atualização: |
15/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, L. F. dos; VILVERT, J. C.; SOUZA, T. A. de; ALVES, J. da S.; RIBEIRO, T. da S.; NEUWALD, D. A.; FREITAS, S. T. de. |
Afiliação: |
LUANA FERREIRA DOS SANTOS; JOÃO CLAUDIO VILVERT, State University of Southwestern Bahia; TASSIANE ALVES DE SOUZA, UNEB; JASCIANE DA SILVA ALVES, UPE; TIFFANY DA SILVA RIBEIRO, UPE; DANIEL ALEXANDRE NEUWALD, Competence Centre for Fruit Growing at Lake Constance; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA. |
Título: |
Minimum O2 levels during storage to inhibit aerobic respiration and prolong the postharvest life of Tommy Atkins mangoes produced in different growing seasons. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, v. 318, 112094, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.scienta.2023.112094 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The definition of the minimum O2 levels required to maximally inhibit fruit aerobic respiration is essential to efficiently delay ripening and senescence during long-distance transportation. The aim of this study was to determine the minimum O2 levels required to maximally inhibit the aerobic respiration and prolong the post- harvest life of ?Tommy Atkins? mangoes produced during the summer, winter and spring growing seasons in the S ?ao Francisco Valley (SFV), Brazil. For the identification of the minimum O2 levels, mangoes were stored for 42 days at 9 ?C and 90?95% RH. The change from aerobic to anaerobic metabolism was weekly determined based on the levels of O2, CO2 and ethanol production inside hermetically closed containers containing fruit samples. The minimum O2 levels required to maintain aerobic respiration of mangoes produced in the summer, winter and spring changed from 0.25 to 13.75 kPa, 0.80 to 2.30 kPa and 1.42 to 17.40 kPa, respectively, as the storage duration increased. In order to validate the minimum O2 levels to maintain fruit aerobic respiration and quality, ?Tommy Atkins? mangoes produced in the SFV were harvested at the commercial maturity in the winter growing season in 2022 and were stored under dynamic controlled atmosphere (DCA) conditions with the minimum O2 levels determined with fruit produced in the same growing season in the previous year, 2021. Fruit stored under DCA were compared to fruit stored in refrigerated atmosphere (RA) for 60 days at 9 ?C and 90?95% RH. The minimum O2 levels used in the DCA effectively inhibited fruit ripening, controlled black flesh and reduced rot incidence during 60 days of cold storage and 60 + 7 days of shelf life. MenosThe definition of the minimum O2 levels required to maximally inhibit fruit aerobic respiration is essential to efficiently delay ripening and senescence during long-distance transportation. The aim of this study was to determine the minimum O2 levels required to maximally inhibit the aerobic respiration and prolong the post- harvest life of ?Tommy Atkins? mangoes produced during the summer, winter and spring growing seasons in the S ?ao Francisco Valley (SFV), Brazil. For the identification of the minimum O2 levels, mangoes were stored for 42 days at 9 ?C and 90?95% RH. The change from aerobic to anaerobic metabolism was weekly determined based on the levels of O2, CO2 and ethanol production inside hermetically closed containers containing fruit samples. The minimum O2 levels required to maintain aerobic respiration of mangoes produced in the summer, winter and spring changed from 0.25 to 13.75 kPa, 0.80 to 2.30 kPa and 1.42 to 17.40 kPa, respectively, as the storage duration increased. In order to validate the minimum O2 levels to maintain fruit aerobic respiration and quality, ?Tommy Atkins? mangoes produced in the SFV were harvested at the commercial maturity in the winter growing season in 2022 and were stored under dynamic controlled atmosphere (DCA) conditions with the minimum O2 levels determined with fruit produced in the same growing season in the previous year, 2021. Fruit stored under DCA were compared to fruit stored in refrigerated atmosphere (RA) for 60 days a... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Atmosfera controlada; Atmosfera controlada dinâmica; Limite inferior de oxigênio; Pós-vida útil; Respiração aeróbica das frutas; Tommy Atkins. |
Thesagro: |
Etanol; Fruta; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita; Respiração Aeróbica. |
Thesaurus NAL: |
Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154452/1/Minimum-O2-levels-during-storage-to-inhibit-aerobic-respiration-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02972naa a2200397 a 4500 001 2154452 005 2023-06-15 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.scienta.2023.112094$2DOI 100 1 $aSANTOS, L. F. dos 245 $aMinimum O2 levels during storage to inhibit aerobic respiration and prolong the postharvest life of Tommy Atkins mangoes produced in different growing seasons.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe definition of the minimum O2 levels required to maximally inhibit fruit aerobic respiration is essential to efficiently delay ripening and senescence during long-distance transportation. The aim of this study was to determine the minimum O2 levels required to maximally inhibit the aerobic respiration and prolong the post- harvest life of ?Tommy Atkins? mangoes produced during the summer, winter and spring growing seasons in the S ?ao Francisco Valley (SFV), Brazil. For the identification of the minimum O2 levels, mangoes were stored for 42 days at 9 ?C and 90?95% RH. The change from aerobic to anaerobic metabolism was weekly determined based on the levels of O2, CO2 and ethanol production inside hermetically closed containers containing fruit samples. The minimum O2 levels required to maintain aerobic respiration of mangoes produced in the summer, winter and spring changed from 0.25 to 13.75 kPa, 0.80 to 2.30 kPa and 1.42 to 17.40 kPa, respectively, as the storage duration increased. In order to validate the minimum O2 levels to maintain fruit aerobic respiration and quality, ?Tommy Atkins? mangoes produced in the SFV were harvested at the commercial maturity in the winter growing season in 2022 and were stored under dynamic controlled atmosphere (DCA) conditions with the minimum O2 levels determined with fruit produced in the same growing season in the previous year, 2021. Fruit stored under DCA were compared to fruit stored in refrigerated atmosphere (RA) for 60 days at 9 ?C and 90?95% RH. The minimum O2 levels used in the DCA effectively inhibited fruit ripening, controlled black flesh and reduced rot incidence during 60 days of cold storage and 60 + 7 days of shelf life. 650 $aMangoes 650 $aPostharvest physiology 650 $aPostharvest technology 650 $aPostharvest treatment 650 $aEtanol 650 $aFruta 650 $aManga 650 $aMangifera Indica 650 $aPós-Colheita 650 $aRespiração Aeróbica 653 $aAtmosfera controlada 653 $aAtmosfera controlada dinâmica 653 $aLimite inferior de oxigênio 653 $aPós-vida útil 653 $aRespiração aeróbica das frutas 653 $aTommy Atkins 700 1 $aVILVERT, J. C. 700 1 $aSOUZA, T. A. de 700 1 $aALVES, J. da S. 700 1 $aRIBEIRO, T. da S. 700 1 $aNEUWALD, D. A. 700 1 $aFREITAS, S. T. de 773 $tScientia Horticulturae$gv. 318, 112094, 2023.
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