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Registros recuperados : 28 | |
8. | | SANTOS, L. C. dos; ANDREANI, L.; SILVA, S. M. e; VALADARES, L. F. Preparação e caracterização de aerogéis de celulose e amido. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 7., 2023, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2023. p. 267. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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10. | | HIRUMA-LIMA, C. A.; RODRIGUES, C. M.; SANTOS, L. C. DOS; SILVA, V. C. DA; VILEGAS, W. Flavonoides. In: FURTADO, N. A. J. C.; VENEZIANI, R. C. S.; AMBRÓSIO, S. R. (Ed.). Farmacognosia. Rio de Janeiro : Atheneu, 2017. p. 387-406. (Coleção Farmácia, 7). Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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11. | | ANTONIOLLI, Z. I.; SANTOS, L. C. dos; LUPATINI, M.; LEAL, L. T.; SCHIRMER, G. K.; REDIN, M. Efeito do cobre na população de bactérias e fungos do solo, na associação micorrízica e no cultivo de mudas de Eucalyptus grandis W. Hill ex Maiden, Pinus elliottii Engelm e Peltopphorum dubium (Sprengel) Taubert. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 20, n. 3, p. 419-428, jul./set. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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12. | | SILVEIRA, C. A. P.; FERREIRA, L. H. G.; PILLON, C. N.; GIACOMINI, S. J.; SANTOS, L. C. dos. Efeito da combinação de calcário de xisto e calcário dolomítico sobre a produtividade de grãos de dois sistemas de rotação de culturas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ROCHAGEM, 1., 2010, Brasilia. Anais... Brasília, Petrobras/Embrapa, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | PEREIRA, E. A.; MONTARDO, D. P.; SANTOS, L. C. dos; TAFERNABERRI JÚNIOR, V.; SARAIVA, K. M.; DALL'AGNOL, M. Estudo de uma coleção de Paspalum nicorae em diferentes regiões do Estado do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Vitória. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM. (Incaper. Documentos, 11). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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14. | | MONTERO, C. R. S.; SCHWARZ, L. L.; SANTOS, L. C. dos; ANDREAZZA, C. S.; KECHINSKI, C. P.; BENDER, R. J. Postharvest mechanical damage affects fruit quality of 'Montenegrina' and 'Rainha' tangerines. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 12, p. 1636-1640, dez. 2009 Título em português: Danos mecânicos na pós-colheita afetam qualidade de frutos de tangerinas 'Montenegrina' e 'Rainha'. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | PASSOS, O. S.; PEIXOUTO, L. S.; SANTOS, L. C. dos; CALDAS, R. C.; SOARES FILHO, W. dos S. Caracterização de híbridos de Poncirus trifoliata e de outros porta-enxertos de citrus no Estado da Bahia. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 28, n. 3, p. 410-413, dez. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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16. | | SILVA, R. F. da; ROCHA, D. P.; SANTOS, L. C. dos; BRITO, M. F. de; GOMES, S. da S.; MERCANTE, F. M. Atividade microbiana do solo e produtividade do feijoeiro em função de diferentes concentrações de biofertilizante. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 34., 2013, Florianópolis. Ciência do solo: para quê e para quem: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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Registros recuperados : 28 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/03/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIRANDA, M.; SUN, X.; MARÍN, A.; SANTOS L. C. dos; PLOTTO, A.; BAI, J.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E. |
Afiliação: |
ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Nano- and micro-sized carnauba wax emulsions-based coatings incorporated with ginger essential oil and hydroxypropyl methylcellulose on papaya: Preservation of quality and delay of post-harvest fruit decay. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry: X, v. 13, 100249, 2022. |
Páginas: |
13 p. |
ISSN: |
2590-1575 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100249 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Carnauba wax nano and micro-sized emulsions and hydroxypropyl methylcellulose coatings, alone or combined with ginger essential oils (GEO) were applied on papayas and evaluated under several storage conditions. In a first experiment, storage parameters were: 6 days at 22 ◦C, and 9 days at 13 ◦C followed by 5 days at 22 ◦C. In a second experiment, storage was: 5 days at 22 ◦C, and 10 days at 16 ◦C followed by 3 days at 22 ◦C. Coating effects were dependent on storage conditions. While fruits were in cold storage, there were few changes; however, at 22 ◦C, the differences between coatings became more evident. Nanoemulsions maintained papaya quality during storage by retarding firmness loss, color changes, and reducing respiration rates, resulting in delayed ripening.GEO exhibited some positive effect on fungal disease control. Nanoemulsion-based coatings improved shelf lifeby reducing weight loss, color development, and slowing ripening of papaya fruit |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Postharvest quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232903/1/P-Nano-and-micro-sized-carnauba-wax-emulsions-based-coatings.pdf
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Marc: |
LEADER 01879naa a2200277 a 4500 001 2141287 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2590-1575 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100249$2DOI 100 1 $aMIRANDA, M. 245 $aNano- and micro-sized carnauba wax emulsions-based coatings incorporated with ginger essential oil and hydroxypropyl methylcellulose on papaya$bPreservation of quality and delay of post-harvest fruit decay.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a13 p. 520 $aCarnauba wax nano and micro-sized emulsions and hydroxypropyl methylcellulose coatings, alone or combined with ginger essential oils (GEO) were applied on papayas and evaluated under several storage conditions. In a first experiment, storage parameters were: 6 days at 22 ◦C, and 9 days at 13 ◦C followed by 5 days at 22 ◦C. In a second experiment, storage was: 5 days at 22 ◦C, and 10 days at 16 ◦C followed by 3 days at 22 ◦C. Coating effects were dependent on storage conditions. While fruits were in cold storage, there were few changes; however, at 22 ◦C, the differences between coatings became more evident. Nanoemulsions maintained papaya quality during storage by retarding firmness loss, color changes, and reducing respiration rates, resulting in delayed ripening.GEO exhibited some positive effect on fungal disease control. Nanoemulsion-based coatings improved shelf lifeby reducing weight loss, color development, and slowing ripening of papaya fruit 653 $aEdible coatings 653 $aPostharvest quality 700 1 $aSUN, X. 700 1 $aMARÍN, A. 700 1 $aSANTOS L. C. dos 700 1 $aPLOTTO, A. 700 1 $aBAI, J. 700 1 $aASSIS, O. B. G. de 700 1 $aFERREIRA, M. D. 700 1 $aBALDWIN, E. 773 $tFood Chemistry: X$gv. 13, 100249, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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