Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  02/10/2003
Data da última atualização:  01/03/2010
Autoria:  RIUL JR. A.; MALMEGRIM, R. R.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP.
Título:  An artificial taste sensor based on conducting polymers.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Biosensors & Bioelectronics, v. 18, p. 1365-1369, 2003..
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pure and composite nanostructured films of conducting polymers were used as individual sensing units constituiting an electronic tongue. The use of extremely thin films for signal transduction via impedance spectrosocpy measurements in the frequency range 10-1 MHz allows the detection of trace amounts of tastants and inorganic contaminants in liquid systems. In addition, the sensor could detect the suppression of sourness by sweetness displaying similarities with the biological system. Brands of several commercial beverages could be easily distinguished without complex analysis, including the discrimination of wasters, tastants and wines.
Palavras-Chave:  Blodgett; COnductingy polymers; Langmuir; Sensor.
Thesaurus Nal:  electronic tongue.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8109 - 1ADCSP - --PROCI-03.000642003.00064
Voltar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional