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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  08/12/2006
Data da última atualização:  06/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; STONE, L. F.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF.
Título:  Physical, chemical and biological changes in the rhizosphere and nutrient availability.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 29, n. 7, p. 1327-1356, Jul. 2006.
DOI:  https://doi.org/10.1080/01904160600767682
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The rhizosphere is the soil zone adjacent to plant roots which is physically, chemically, and biologically different from bulk or non-rhizosphere soil. Adaptative mechanisms of plants influence physical (temperature, water availability, and structure), chemical [pH, redox potential, nutrient concentration, root exudates, aluminum (Al) detoxification and allelopathy], and biological properties (microbial association) in the rhizosphere. These changes affect nutrient solubility, transport, and uptake and ultimately plant growth. Major rhizosphere changes are synthesized and their influence on nutrient availability is discussed. In the last decade, significant progress has been made in understanding the rhizosphere environment and nutrient availability. However, the subject matter is very complex and more research is needed to understand the interaction between the plant, the rhizosphere environment, and nutrient availability.
Palavras-Chave:  Estrutura.
Thesagro:  Ph; Solo.
Thesaurus Nal:  rhizosphere.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF24493 - 1UPCAP - DD20062006
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/08/2010
Data da última atualização:  24/11/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, H. M. C.; OLIVEIRA, M. A.; OLIVEIRA, A. F.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; LEITE, R. S.; OLIVEIRA, G. B. A.; MOREIRA, A. A.; SILVA, C. E.
Afiliação:  HEVELYSE MONISE CELESTINO DOS SANTOS, UTFPR; MARCELO ALVARES DE OLIVEIRA, CNPSo; A. F. OLIVEIRA, UTFPR; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSo; GRACIELA BENITES ACUNHA DE OLIVEIRA, UTFPR; AMANDA ALEIXO MOREIRA, UNOPAR; CARLOS EDUARDO DA SILVA, FAP.
Título:  Desenvolvimento e caracterização físico-química de biscoitos com farinha de soja orgânica de cultivares especiais para a alimentação humana.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 79-82. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Biscoitos de farinha de soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71818/1/ID-30966.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO30966 - 1UMTAA - PP633.34072J769r
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