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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
08/12/2006 |
Data da última atualização: |
06/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K.; STONE, L. F. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF. |
Título: |
Physical, chemical and biological changes in the rhizosphere and nutrient availability. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, v. 29, n. 7, p. 1327-1356, Jul. 2006. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/01904160600767682 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The rhizosphere is the soil zone adjacent to plant roots which is physically, chemically, and biologically different from bulk or non-rhizosphere soil. Adaptative mechanisms of plants influence physical (temperature, water availability, and structure), chemical [pH, redox potential, nutrient concentration, root exudates, aluminum (Al) detoxification and allelopathy], and biological properties (microbial association) in the rhizosphere. These changes affect nutrient solubility, transport, and uptake and ultimately plant growth. Major rhizosphere changes are synthesized and their influence on nutrient availability is discussed. In the last decade, significant progress has been made in understanding the rhizosphere environment and nutrient availability. However, the subject matter is very complex and more research is needed to understand the interaction between the plant, the rhizosphere environment, and nutrient availability. |
Palavras-Chave: |
Estrutura. |
Thesagro: |
Ph; Solo. |
Thesaurus Nal: |
rhizosphere. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
05/08/2010 |
Data da última atualização: |
24/11/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, H. M. C.; OLIVEIRA, M. A.; OLIVEIRA, A. F.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; LEITE, R. S.; OLIVEIRA, G. B. A.; MOREIRA, A. A.; SILVA, C. E. |
Afiliação: |
HEVELYSE MONISE CELESTINO DOS SANTOS, UTFPR; MARCELO ALVARES DE OLIVEIRA, CNPSo; A. F. OLIVEIRA, UTFPR; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSo; GRACIELA BENITES ACUNHA DE OLIVEIRA, UTFPR; AMANDA ALEIXO MOREIRA, UNOPAR; CARLOS EDUARDO DA SILVA, FAP. |
Título: |
Desenvolvimento e caracterização físico-química de biscoitos com farinha de soja orgânica de cultivares especiais para a alimentação humana. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 79-82. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Biscoitos de farinha de soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71818/1/ID-30966.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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