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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  28/07/1992
Data da última atualização:  05/05/2015
Autoria:  DOTTO, S. R.; LANGER, F. A.; PAN, C. L.
Afiliação:  1-2 Estação Experimental de Passo Fundo; 3 FAO.
Título:  Ensaio de população de plantas.
Ano de publicação:  1971
Fonte/Imprenta:  Passo Fundo: IPEAS - Estação Experimental de Passo Fundo, 1971.
Páginas:  5 p.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado na IV Reunião Anual Conjunta de Pesquisa de Trigo, Passo Fundo, 1972.
Palavras-Chave:  Rio Grande do Sul.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT31343 - 1ADDFL - --FL-0016300163
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/06/2022
Data da última atualização:  30/01/2024
Autoria:  RIBEIRO, N. D.; KLÄSENER, G. R.; SANTOS, G. G. dos.
Afiliação:  NERINÉIA DALFOLLO RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; GREICE ROSANA KLÄSENER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; GREICE GODOY DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA.
Título:  Technological quality characters evaluated in common bean lines with higher precision statistics.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02079, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02079
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Caracteres da qualidade tecnológica avaliados em linhagens de feijão-comum com estatísticas de maior precisão.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the experimental precision of ten statistics in the evaluation of characters related to the technological quality of common bean (Phaseolus vulgaris) lines. Seventeen experiments were carried out between 2010 and 2019, with 116 common bean genotypes of different types of grain. Technological quality was determined for the following characters: mass of 100 grains, grain lightness value (L*), absorption, and cooking time. A significant genotype effect was obtained in 100% of the experiments for L* value and mass of 100 grains, in 76.92% for absorption, and in 94.12% for cooking time. The L* value and mass of 100 grains were determined with a high experimental precision by all statistics. Absorption and cooking time showed a high experimental precision, when analyzed by the following statistics: F-test value for genotype (Fc), genetic variation coefficient (GVC), relative variation coefficient (RVC), heritability (h2), and selective accuracy (SA). The statistics Fc, GVC, RVC, h2, and SA provided a high experimental precision in the evaluation of the characters related to technological quality in common bean lines. Selective accuracy is the most appropriate statistics to select superior common bean lines for grain and cooking quality in breeding programs. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a precisão experimental de dez estatísticas, na avaliação de caracteres relacionados à qualidade tecnológica, em linhagens de ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Feijão; Genótipo; Linhagem; Melhoramento Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Variação Genética.
Thesaurus NAL:  Cooking quality; Genetic variation; Grain quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143803/1/Technological-quality-characters-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65889 - 1UPEAP - DD
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