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Registros recuperados : 189 | |
121. | | EDVAN, R. L.; CARNEIRO, M. S. de S.; MAGALHAES, J. A.; ALBUQUERQUE, D. R.; SILVA, M. S. de M.; BEZERRA, L. R.; OLIVEIRA, R. L.; SANTOS, E. M. The forage yield of Gliricidia sepium during the rainy and dry seasons following pruning managmnt in Brazil. Ciencia e Investigación Agraria, v. 41, n. 3, p. 163-174, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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122. | | BRITO, J. R. F.; ARCURI, E. F.; SANTOS, E. M. P. dos; LANGE, C. C.; SOUZA, G. N. de; BRITO, M. A. V. P.; LUCHANSKY, J. B. Fontes de contaminação e controle de Listeria Monocytogenes em leite e queijos e no ambiente onde eles são produzidos. Leite & Derivados, São Paulo, v. 16, n. 96, p. 86-88, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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123. | | RIBEIRO, R. A.; PRATA, E. R. B. A.; QUEIROZ, M. G. M. N.; ALVES, V. L.; BARBOSA, E. S.; MOTA, B. S. N.; SANTOS, E. M. Estudo da viscosidade de óleos de sementes de pinhão-manso (Jatropha curcas L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009. Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica - anais. Lavras: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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124. | | SANTOS, E. M. dos; AZEVEDO, B. M. de; MARINHO, A. B.; CARVALHO, A. C. P. P. de; SARAIVA, K. R.; SILVA JUNIOR, J. M. T. Effect of irrigation depths on leaf physical characteristics of micropropagated Torch Ginver. Irriga, Botucatu, v. 20, n. 4, p. 630-637, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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126. | | PAGLIARINI, M. S.; VALLE, C. B. do; SANTOS, E. M.; MENDES, D. V.; BERNARDO, Z. H.; MENDES-BONATO, A. B.; SILVA, N.; CALISTO, V. Microsporogenesis in Brachiaria brizantha (Poaceae) as a selection tool for breeding. Genetics and Molecular Research, v. 11, n.2, p.1309-1318, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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127. | | SANTOS, E. M. B.; BRANT, P. M.; BLAWID, R.; MELO, F. L.; ORÍLIO, A.; RESENDE, R. O.; LIMA, M. F.; RIBEIRO, S.; PEREIRA-CARVALHO, R. C. Metagenomic analysis of viral species in native plants from the cerrado biome. Virus Reviews and Research, Belo Horizonte, v. 20, p. 191-192, Oct. 2015. Supplement 1, ref. PIV 46. Edição dos Resumos do XXVI Brazilian Congress of Virology, X Mercosur Meeting of Virology, 2015, Florianópolis. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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128. | | LIMA, W. C.; ATHAYDE, A. C. R.; MEDEIROS, G. R.; LIMA, D. A. S. D.; BORBUREMA, J. B.; SANTOS, E. M.; VILELA, V. L. R.; AZEVEDO, S. S. Nematóides resistentes a alguns anti-helmínticos em rebanhos caprinos no Cariri Paraibano. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 30, n. 12, p. 1003-1009, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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129. | | LOBÃO, E.; ANDRADE, A. P.; FERNANDES, P. D.; MEDEIROS, E. P. de; SANTOS, E. M.; SOUTO, J. S.; LOBÃO, D. E. Morphological characterization of sunflower under organic fertilization and seed oil content and yield pie. Helia, v. 40, n. 66, p. 29-45, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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131. | | PEREIRA FILHO, J. M.; BORBUREMA, J. B.; SILVA, A. M. de A.; DANTAS, A. F.; SANTOS, E. M.; SANTOS, J. R. S. Rendimento dos componentes teciduais do lombo de ovinos Santa Inês terminados em pastagm nativa e submetidos a diferentes níveis de suplementação. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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132. | | RAMOS, R. A. N.; RAMOS, C. A. do N.; SÁ SANTOS, E. M. de; ARAUJO, F. R.; CARVALHO, G. A. de; FAUSTINO, A. da G.; ALVES, L. C. Quantification of Leishmania infantum DNA in the bone marrow, lymph node and spleen of dogs. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, Jaboticabal, v. 22, n. 3, p. 346-350, jul.-set. 2013 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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133. | | MENEZES, A. F.; CUENCA, M. A. G.; FARIAS, T. A.; MATA, S. S. da; GABRIEL, T. dos S.; PRATA, D. A. T.; MELO, K. E. de O.; SANTOS, E. M. Comportamento histórico dos preços recebidos pelos produtores de milho no Maranhão, Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 27.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 3.; WORKSHOP SOBRE MANEJO E ETIOLOGIA DA MANCHA BRANCA DO MILHO, 2008, Londrina. Agroenergia, produção de alimentos e mudanças climáticas: desafios para milho e sorgo: trabalhos e palestras. [Londrina]: IAPAR; [Sete Lagoas]: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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134. | | SILVA, E. G.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. B. e; GOIS, G. C.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; CAMPOS, F. S.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; YAMAMOTO, S. M. Carcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage. South African Journal of Animal Science, v. 51, n. 2, p. 231-240, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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135. | | CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; MAGALHÃES, A. L. R.; OLIVEIRA, J. S.; VOLTOLINI, T. V.; CARVALHO, B. M. A.; PERAZZO, A. F. Characteristics of carcass and non-carcass components of lambs fed diets containing silages of forages adapted to the semi-arid environment. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 1,p. 119-130, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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136. | | SOUZA, A. F. do N.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, P. S. de; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; ZANINE, A. de M. Carcass traits and meat quality of lambs fedwith cactus (Opuntia ficus indica Mill) silage and subjected to an intermittent water supply. PLoS One, v. 15, n. 4, e0231191, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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137. | | SILVA, A. M. de A.; TEIXEIRA, K. V. de M.; SANTOS, E. M. dos; BEZERRA, L. R.; ANDRADE, I. S.; COUTO, S. K. A.; LIMA, A. B. de; SOBRAL, G. de L.; SILVA, D. F. da. Composição corporal e exigência líquidas e fósforo de cordeiros Santa Inês em pastejo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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138. | | PEREIRA FILHO, J. M.; DANTAS, A. F.; SILVA, A. M. de A.; BORBUREMA, J. B.; SANTOS, E. M. dos; ANDRADE, I. S.; SANTOS, J. R. S. dos; MELO, D. A. de. Composição física da perna de cordeiros Santa Inês mantidos em regime de pasto e submetidos a diferentes níveis de suplementação. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 5 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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139. | | ALMEIDA, A. P. S. de; OLIVEIRA, C. S. de; SOUSA, C. N. de; SANTOS, E. M. C. dos; SILVA, E. P. da; MARQUES, M. A. da S.; SILVA, M. V.; OLIVEIRA, P. N. de; LIMA, R. A. de. Semiárido que encanta, juventude que comunica sua história na Paraíba. In: BATISTA, J. A. O.; CURADO, F. F.; NOTAROBERTO, M. C. G.; PACHECO, L.; FERREIRA, E. do C. L. (Ed.). Juventudes, identidades e saberes agroecológicos: relatos sobre experiência e diálogos entre o Pedagroeco e a Pedagogia Griô no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 5, p. 122-137. il. color. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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140. | | MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; EDVAN, R. L.; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; SÁ, W. C. C. dos S.; PEREIRA. D. M. Silages in the form of diet based on spineless cactus and buffelgrass. African Journal of Range & Forage Science, v. 35, n. 2, p. 121-129, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 189 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
18/03/2009 |
Data da última atualização: |
08/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
BRITO, J. R. F.; SANTOS, E. M. P.; ARCURI, E. F.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P.; SOUZA, G. N.; CERQUEIRA, M. M. O. P.; BELTRAN, J. M. S.; CALL, J. E.; LIU, Y.; PORTO-FETT, A. C. S.; LUCHANSKY, J. B. |
Afiliação: |
José Renaldi Feitosa Brito, Embrapa Gado de Leite; Emília Maricato Pedro dos Santos, UFMG; Edna Froeder Arcuri, Embrapa Gado de Leite; Carla Christine Lange, Embrapa Gado de Leite; Maria Aparecida Vasconcelos Paiva e Brito, Embrapa Gado de Leite; Guilherme Nunes de Souza, Embrapa Gado de Leite; Mônica Maria Oliveira Pinho Cerqueira, UFMG; J. Marcela Soto Beltran Centro de Investigación en Alimentación y Desarrolo Unidad Culiacán Mexico; Jeffrey E. Call U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; Yanhong Liu U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; Anna C. S. Porto-Fett U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania; John B. Luchansky U.S. Department of Agriculture ARS Eastern Regional Research Center MFSRU Wyndmoor Pennsylvania. |
Título: |
Retail survey of Brazilian milk and minas frescal cheese and a contaminated dairy plant to establish prevalence, relatedness, and sources of listeria monocytogenes isolates. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Applied and Environmental Microbiology, v. 74, n. 15, p. 4954-4961, 2008. |
DOI: |
https://doi.org/10.1128/AEM.01828-07 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogenes in MFC and associated processing plants to lessen the likelihood of listeriosis in Brazil. MenosA study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogen... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Contamination sources; Minas frescal cheese. |
Thesaurus NAL: |
pasteurized milk. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/596295/1/Retail-survey-of-brazilian-milk-and-minas-frescal-cheese.pdf
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Marc: |
LEADER 02608naa a2200301 a 4500 001 1596295 005 2024-02-08 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1128/AEM.01828-07$2DOI 100 1 $aBRITO, J. R. F. 245 $aRetail survey of Brazilian milk and minas frescal cheese and a contaminated dairy plant to establish prevalence, relatedness, and sources of listeria monocytogenes isolates.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aA study was designed to recover Listeria monocytogenes from pasteurized milk and Minas frescal cheese (MFC) sampled at retail establishments (REs) and to identify the contamination source(s) of these products in the corresponding dairy processing plant. Fifty milk samples (9 brands) and 55 MFC samples (10 brands) were tested from REs located in Juiz de Fora, Minas Gerais, Brazil. All milk samples and 45 samples from 9 of 10 MFC brands tested negative for L. monocytogenes; however, “brand F” of MFC obtained from REs 119 and 159 tested positive. Thus, the farm/plant that produced brand F MFC was sampled; all samples from the milking parlor tested negative for L. monocytogenes, whereas several sites within the processing plant and the MFC samples tested positive. All 344 isolates recovered from retail MFC, plant F MFC, and plant F environmental samples were serotype 1/2a and displayed the same AscI or ApaI fingerprints. Since these results established that the storage coolers served as the contamination source of the MFC, plant F was closed so that corrective renovations could be made. Following renovation, samples from sites that previously tested positive for the pathogen were collected from the processing environment and from MFC on multiple visits; all tested negative for L. monocytogenes. In addition, on subsequent visits to REs 159 and 119, all MFC samples tested negative for the pathogen. Studies are ongoing to quantify the prevalence, levels, and types of L. monocytogenes in MFC and associated processing plants to lessen the likelihood of listeriosis in Brazil. 650 $apasteurized milk 653 $aContamination sources 653 $aMinas frescal cheese 700 1 $aSANTOS, E. M. P. 700 1 $aARCURI, E. F. 700 1 $aLANGE, C. C. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. 700 1 $aSOUZA, G. N. 700 1 $aCERQUEIRA, M. M. O. P. 700 1 $aBELTRAN, J. M. S. 700 1 $aCALL, J. E. 700 1 $aLIU, Y. 700 1 $aPORTO-FETT, A. C. S. 700 1 $aLUCHANSKY, J. B. 773 $tApplied and Environmental Microbiology$gv. 74, n. 15, p. 4954-4961, 2008.
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