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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  14/12/2016
Data da última atualização:  01/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SAMPAIO, F. B.; KNUPP, A. M.; FERNANDES, E. P.; MARTIN-DIDONET, C. C. G.; FERREIRA, E. P. de B.
Afiliação:  FERNANDA BUENO SAMPAIO, UFG; ADRIANO MOREIRA KNUPP, CNPAF; ELIANA PAULA FERNANDES, UFG; CLAUDIA CRISTINA GARCIA MARTIN-DIDONET, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS, Anápolis-GO; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF.
Título:  Morphophysiological characterization of rhizobia isolated from wild genotypes of the common bean.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Bioscience Journal, Uberlândia, v. 32, n. 6, p. 1502-1511, nov./dez. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to characterize, based on the morphology and on the use of carbon sources, rhizobial isolates obtained from nodules of wild common bean genotypes cultivated on soil samples from the states of Goiás, Minas Gerais and Paraná. Based on morphological and carbon source use, similarity matrixes were generated to perform clustering analysis based on the Jaccard index. A total of 523 isolates were obtained with the predominance of isolates that acidify the culture medium and showed fast growth. Isolates from the soils of Araucária and Prudentópolis produced a greater amount of mucus than those from Jussara, Nova Veneza, Uberlândia and Unaí soils. The rhizobia isolates obtained from soils of Goiás and Minas Gerais showed greater phenotypic diversity than those from the soils of Paraná. Analysis based on the use of different carbon sources revealed that rhizobia isolates obtained from soils of Goiás have higher metabolic diversity. Overall, the most part of isolates grouped with the reference strains, especially with the Rhizobium tropici and R. freirei strains used as inoculants for the common bean.
Palavras-Chave:  Caracterização morfológica.
Thesagro:  Feijão; Fixação de nitrogênio; Phaseolus vulgaris; Rhizobium.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151800/1/CNPAF-2016-bj.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34583 - 1UPCAP - DD20162016
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/06/2019
Data da última atualização:  10/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MONTEIRO, M. L. G.; MÁRSICO, E. T.; DELIZA, R.; CASTRO, V. S.; MUTZ, Y. S.; SOARES JUNIOR, M. S.; CALIARI, M.; SANTOS, E. A.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  Maria Lúcia G. Monteiro, UFF e UFRJ; Eliane T. Mársico, UFF; ROSIRES DELIZA, CTAA; Vinicius S. Castro, UFRJ; Yhan S. Mutz, UFRJ; Manoel S. Soares Junior, UFG; Márcio Caliari, UFG; Elaine A. dos Santos, UFG; Carlos A. Conte-Junior, UFF e UFRJ.
Título:  Physicochemical and sensory characteristics of pasta enriched with fish (Oreochromis niloticus) waste flour.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 111 p. 751-758, 2019.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Pasta products; Protein fortification; Sensory characterization; Weibull model.
Thesagro:  Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Cooking quality; Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14607 - 1UPCAP - DD
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