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Registros recuperados : 105 | |
81. | | SANTOS, A. dos; BANDEIRA, D. de A.; SILVA, J. P. da; SILVEIRA, E. B. da; GOMES, A. M. A.; MARIANO, R. de L. R. Caracterização de isolados de Xanthomonas campestris pv. campestris de sistemas de produção orgânica e reação de brássica á prodridão-negra. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 4, p. 486-491, dez. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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83. | | ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; VIEIRA, P. F. de M. J.; CECCON, G.; SANTOS, A. dos; LUIZ NETO NETO, A.; SILVA, J. F. da; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi de porte semiprostrado na região Centro-Oeste do Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/124k.pdf. Acesso em: 19 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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84. | | SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; VIEIRA, P. F. de M. J.; CECCON, G.; SANTOS, A. dos; LUIZ NETO NETO, A.; SILVA, J. F. da; CORREA, A. M.; ALVAREZ, R. de C. F. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de genótipos de feijão-caupi de portes ereto e semiereto na região Centro-Oeste do Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/124l.pdf. Acesso em: 19 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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85. | | REGIS, J. A. V. B.; ANDRADE, J. A. da C.; SANTOS, A. dos; MORAES, A.; TRINDADE, R. W. R.; HENRIQUES, H. J. R.; POLIS, B. H.; OLIVEIRA, L. C. Adaptability and phenotypic stability of sugarcane clones. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 42-52, jan. 2018. Título em português: Adaptabilidade e estabilidade fenotípicas de clones de cana-de-açúcar. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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86. | | ROCHA, L. de S.; GOMES, E. S.; CARNEIRO, A. de S.; FERREIRA, A. G. C.; COMBY, A. C. O.; CARVALHO, J. L. R. de; LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; MARANA, J. C.; COSTA, L. T. da; RODRIGUES, E. V. Análise de trilha para produtividade de grãos em canola no Cerrado. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 530-531 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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87. | | CARNEIRO, A. de S.; COMBY, A. C. O.; GOMES, E. S.; FERREIRA, A. G. C.; ROCHA, L. de s.; LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; MARANA, J. C.; FALCAO, R.; RODRIGUES, E. V. Diversidade genética entre genótipos de pinhão-manso com base em marcadores moleculares In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 572-573 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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88. | | DALAROSA, L. E.; DAVIDE, L. M. C.; GONÇALVES, M. C.; BACCHI, L. M. A.; SANTOS, A. dos; GUIMARÃES, A. G.; SILVA, J. L. da; COSTA, R. C. L. da; AMORIM, G. A. de A. Parameters and genetic divergence to identify resistance to anthracnose and bacteriosis in cassava accessions. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02790, 2022. Título em português: Parâmetros e divergência genética para identificação de resistência à antracnose e à bacteriose em acessos de mandioca. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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89. | | RODRIGUES, E. V.; DAHER, R. F.; SANTOS, A. dos; VIVAS, M.; MACHADO, J. C.; GRAVINA, G. D. A.; SOUZA, Y. P. de; VIDAL, A. K.; ROCHA, A. D. S.; FREITAS, R. S. Selecting elephant grass families and progenies to produce bioenergy through mixed models (REML/BLUP). Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 2, 2017. 12 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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90. | | FERREIRA, A. G. C.; CARNEIRO, A. DE S.; COMBY, A. C. O.; GOMES, E. S.; ROCHA, L. de S.; CARVALHO, J. L. R. de; SANTOS, A. dos; LAVIOLA, B. G.; MARANA, J. C.; COSTA, L. T. da; RODRIGUES, E. V. Estimativas de parâmetros genéticos em macaúba via modelos mistos REML/BLUP. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 521-522 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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91. | | COMBY, A. C. O.; CARNEIRO, A. de S.; GOMES, E. S.; FERREIRA, A. G. C; ROCHA, L. de S.; CARVALHO, J. L. R. de; LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; MARANA, J. C.; COSTA, L. T. da; RODRIGUES, E. V. Estimativa de diversidade genética entre genótipos da macaúba por meio de análise multivariada. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 616-617 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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92. | | GOMES, E. S.; CARNEIRO, A. de S.; FERREIRA, A. G. C.; COMBY, A. C. O.; ROCHA, L. de S.; LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; MARANA, J. C.; COSTA, L. T. da; MAKYAMA, J. I.; RODRIGUES, E. V. Estimativa de parâmetros genéticos de pinhão-manso para produção de biodiesel via REML/BLUP. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 459-460 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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93. | | LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; CARNEIRO, A. de S.; COMBY, A. C. O.; GOMES, E. S.; ROCHA, L. de S.; BRASILEIRO, M. G.; SILVA, T. V. da; SANTOS, J. V. J. dos; COLLI, W. B.; RODRIGUES, E. V. Potencial produtivo de genótipos de macaúba nos primeiros anos de produção. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 534-535 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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94. | | HERNANDES, N. K.; CONEGLIAN, R. C. C.; GODOY, R. L. de O.; VITAL, H. de C.; LUCHESE, R. H.; SANTOS, A. dos; MELO, L. C. G. de; LIMA, A. L. Avaliações microbiológicas em beterraba vermelha (Beta vulgaris ssp. vulgaris L.), cv. Early Wonder, minimamente processada e irradiada. Revista CTEx P&D, Rio de Janeiro, v. 2, n. 2, p. 51-55, jan./jul. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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95. | | BARROSO, L. M. A.; TEODORO, P. E.; NASCIMENTO, M.; TORRES, F. E.; SANTOS, A. dos; CORRÊA, A. M.; SAGRILO, E.; CORRÊA, C. C. G.; SILVA, F. A.; CECCON, G. Bayesian approach increases accuracy when selecting cowpea genotypes with high adaptability and phenotypic stability. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 1, p. 1-11, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Meio-Norte. |
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96. | | SOUZA, M. I. F.; OLIVEIRA, D. R. M. dos S.; MARIN, F. R.; VIAN, C. E. de F.; SOLLERO, G. C.; ANDRIOLI, K. G.; SANTOS, A. dos D.; HANASHIRO, M. M. Sugarcane, sugar and ethanol - technological information. In: INTERNATIONAL CONFERENCE AND EXHIBITION ON BIOENERGY, 2008, Guimarães, Portugal. Bioenergy: challenges and opportunities: proceedings: Guimarães, Portugal: Universidade do Minho, 2008, p. 197-202. v. 1. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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97. | | MELLO, J. E. DE; LUDUVICO, K. P.; SANTOS, A. DOS; TEIXEIRA, F. C.; CARDOSO, J. DE S.; AGUIAR, M. S. S. DE; CUNICO, W.; VIZZOTTO, M.; STEFANELLO, F.; SPANEVELLO, R. Therapeutic potential of blackberry extract in the preventing memory defcits and neurochemical alterations in the cerebral cortex, hippocampus and cerebellum of a rat model with amnesia. Metabolic Brain Disease, v. 38, p. 1261–1272, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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98. | | LAVIOLA, B. G.; SANTOS, A. dos; RODRIGUES, E. V.; TEODORO, L. P. R.; TEODORO, P. E.; ROSADO, T. B.; GUIMARÃES, C. G.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. DA. Structure and genetic diversity of macauba [Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. ex Mart.] approached by SNP markers to assist breeding strategies. Genetic Resources and Crop Evolution, v. 69, p. 1179-1191, Nov. 2021. 13 p. PDF: il. color. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Uva e Vinho. |
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99. | | TOMAZALLI, I. B.; FREITAS, J. B. DE; FABBI, L. M.; FILIPINI, T. A.; SILVA, C. M. da; BEDIN, J. M.; DUARTE, D. A. M.; SANTOS, A. dos; BACARRIN, A.; HIGA, L. R. G.; YANO, D. M. Y.; KILLNER, M.; FREZZA, A. L. C.; ABECIA, E. C. de G.; TRONCO, V. M.; TOMAZELLI JÚNIOR, O.; BARIONI JUNIOR, W. Comparison of the BAX system PCR method to Brazil's official method for the detection of Salmonella in food, water, and environmental samples. Journal of Food Protection, v. 71, n. 12, p. 2442-2447, dec. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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100. | | SANTOS, A. dos; LAVIOLA, B. G.; CARNEIRO, A. de S.; COMBY, A. C. O.; GOMES, E. S.; FERREIRA, A. G. C.; ROCHA, L. de S.; COLLI, W. B.; SANTOS, J. V. J. dos; FALCAO, R.; MARANA, J. C.; RODRIGUES, E. V. Acurácia e eficiência da seleção genômica para ganhos na produtividade de grãos em pinhão-manso. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DE BIODIESEL, 7., 2019, Florianópolis. Empreendedorismo e inovação: construindo um futuro competitivo para o biodiesel: anais. Florianópolis, SC: Rede Brasileira de Tecnologia e Inovação De Biodiesel, 2019. 545-546 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 105 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
16/02/2009 |
Data da última atualização: |
08/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
TOMAZALLI, I. B.; FREITAS, J. B. DE; FABBI, L. M.; FILIPINI, T. A.; SILVA, C. M. da; BEDIN, J. M.; DUARTE, D. A. M.; SANTOS, A. dos; BACARRIN, A.; HIGA, L. R. G.; YANO, D. M. Y.; KILLNER, M.; FREZZA, A. L. C.; ABECIA, E. C. de G.; TRONCO, V. M.; TOMAZELLI JÚNIOR, O.; BARIONI JUNIOR, W. |
Afiliação: |
Ingrid Boesche Tomazelli, Senai; Josinete Barros de Freitas, Ministério da Agricultura; Leania Maria Fabbi, LAPA/PE; Terezinha Agnese Filipini, Senai; Cláudia Maria da Silva, Senai; Janaina Müssnich Bedin, Senai; Dalila Angélica Moliterno, LAPA/PE; Amaury dos Santos, LARA/SP; Aldo Baccarin, FI/SP; Lígia Rossi Garcia Higa, FI/SP; Dirce Mithico Yamaoka Yano, SFDK/SP; Mário Killner, SFDK/SP; Andréa Leão Cameiro Frezza, Madasa; Eduardo Carlos de Gosztonyi Abecia, EPAGRI; Vânia Maria Tronco, EPAGRI; Osmar Tomazelli Júnior, EPAGRI; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE. |
Título: |
Comparison of the BAX system PCR method to Brazil's official method for the detection of Salmonella in food, water, and environmental samples. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Protection, v. 71, n. 12, p. 2442-2447, dec. 2008. |
DOI: |
10.4315/0362-028x-71.12.2442 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A two-stage study compared the BAX system PCR method with the reference culture method used by the Brazilian Ministry of Agriculture and Food Supply for the detection of Salmonella in food, water, and environmental samples. In stage 1, fish matrix samples (n = 258) were spiked at several levels with Salmonella and a combination of Salmonella and non-Salmonella competitive organisms. Replicates were analyzed by the BAX system PCR method and the reference method with comparable results (sensitivity = 97.5%, specificity = 83.3%) from both methods at the limit of detection. In stage 2, a total of 1,988 samples with 70 product types were analyzed with both methods. Five laboratories were involved in this study, and the samples used were from routine analyses. The BAX system PCR method was shown to be comparable to the reference method, with a limit of detection of 1.0 to 2.0 CFU/25 g of sample. Analysis of the results obtained in stage 2 and in the combination of stages 1 and 2 for the BAX system showed the following performance: sensitivity = 99.0%, specificity = 97.2%, false-negative rate = 1.1%, and false-positive rate = 2.8%. Therefore, the BAX system appears to be equivalent to the reference method, with =97.3% agreement. |
Palavras-Chave: |
Detection of Salmonella; PCR. |
Thesagro: |
Método. |
Thesaurus NAL: |
Brazil. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02367naa a2200373 a 4500 001 1048749 005 2023-03-08 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4315/0362-028x-71.12.2442$2DOI 100 1 $aTOMAZALLI, I. B. 245 $aComparison of the BAX system PCR method to Brazil's official method for the detection of Salmonella in food, water, and environmental samples.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aA two-stage study compared the BAX system PCR method with the reference culture method used by the Brazilian Ministry of Agriculture and Food Supply for the detection of Salmonella in food, water, and environmental samples. In stage 1, fish matrix samples (n = 258) were spiked at several levels with Salmonella and a combination of Salmonella and non-Salmonella competitive organisms. Replicates were analyzed by the BAX system PCR method and the reference method with comparable results (sensitivity = 97.5%, specificity = 83.3%) from both methods at the limit of detection. In stage 2, a total of 1,988 samples with 70 product types were analyzed with both methods. Five laboratories were involved in this study, and the samples used were from routine analyses. The BAX system PCR method was shown to be comparable to the reference method, with a limit of detection of 1.0 to 2.0 CFU/25 g of sample. Analysis of the results obtained in stage 2 and in the combination of stages 1 and 2 for the BAX system showed the following performance: sensitivity = 99.0%, specificity = 97.2%, false-negative rate = 1.1%, and false-positive rate = 2.8%. Therefore, the BAX system appears to be equivalent to the reference method, with =97.3% agreement. 650 $aBrazil 650 $aMétodo 653 $aDetection of Salmonella 653 $aPCR 700 1 $aFREITAS, J. B. DE 700 1 $aFABBI, L. M. 700 1 $aFILIPINI, T. A. 700 1 $aSILVA, C. M. da 700 1 $aBEDIN, J. M. 700 1 $aDUARTE, D. A. M. 700 1 $aSANTOS, A. dos 700 1 $aBACARRIN, A. 700 1 $aHIGA, L. R. G. 700 1 $aYANO, D. M. Y. 700 1 $aKILLNER, M. 700 1 $aFREZZA, A. L. C. 700 1 $aABECIA, E. C. de G. 700 1 $aTRONCO, V. M. 700 1 $aTOMAZELLI JÚNIOR, O. 700 1 $aBARIONI JUNIOR, W. 773 $tJournal of Food Protection$gv. 71, n. 12, p. 2442-2447, dec. 2008.
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