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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
04/02/2011 |
Data da última atualização: |
02/05/2014 |
Tipo da produção científica: |
Monitoramento/Zoneamento |
Autoria: |
CARVALHO FILHO, A. de; MOTTA, P. E. F. da; PEREIRA, N. R.; BHERING, S. B.; AGLIO, M. L. D.; TAKAGÍ, J. S.; DANIEL FILHO, A. C. B.; LOPES, C. H. L. |
Afiliação: |
AMAURY DE CARVALHO FILHO, CNPS; PAULO EMILIO FERREIRA DA MOTTA, CNPS; NILSON RENDEIRO PEREIRA, CNPS; SILVIO BARGE BHERING, CNPS; MARIO LUIZ DIAMANTE AGLIO, CNPS; João Sotoya Takagí, Secretaria de Estado de Desenvolvimento Agrário, da Produção, da Indústria, do Comércio e do Turismo; Antonio Carlos Borges Daniel Filho, Secretaria de Estado de Desenvolvimento Agrário, da Produção, da Indústria, do Comércio e do Turismo; Carlos Henrique Lemos Lopes, Secretaria de Estado de Desenvolvimento Agrário, da Produção, da Indústria, do Comércio e do Turismo. |
Título: |
Levantamento de reconhecimento de baixa intensidade dos solos do Município de Pedro Gomes - MS. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2010. 1 mapa, color., Escala: 1:120.000. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Mato Grosso do Sul; Pedro Gomes; Zoneamento agroecológico. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27649/1/MAPA-SOLOS-PEDRO-GOMES.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/03/2015 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. |
Afiliação: |
ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS; FABIANO FREIRE COSTA, UFJF; WESLEY TINOCO ESTEVES; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTÔNIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL. |
Título: |
Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014. |
DOI: |
https://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk. |
Palavras-Chave: |
Bovine; BSA; Proteins quantification; Skimmed milk; Spectrophotometry. |
Thesaurus NAL: |
beta-casein. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120712/1/Cnpgl-2014-RevILCT-Linearization.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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