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Registros recuperados : 9 | |
1. | | PINTO, I. S. B.; FONSECA, I.; SANTOS, A. S. DE O. DOS; ARBEX, W. A.; SANTOS, K. C. L. dos; SILVA, M. V. G. B.; MARTINS, M. F. Componentes do leite e as propriedades de suas proteínas para a saude. Girolando, v. 15, n. 93, p. 12-14, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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2. | | SANTOS, A. S. DE O. DOS; MEURER, V. M.; CANCELLA, M. J.; BORGES, C. A. V.; VASCONCELOS, A. S. do E.; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. Análise eletroforética das caseínas bovinas para detecção da adulteração com soro de queijo em leite bovino. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO, 6.; CONGRESSO BRASILEIRO DE HIGIENISTAS DE ALIMENTOS, 12., 2013, Gramado. Anais... Gramado: Colégio Brasileiro de Médicos Veterinários Higienistas de Alimentos, 2013. p. 1934-1938. Publicado na revista Higiene Alimentar, v. 27, n. 218/219, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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3. | | SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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4. | | SANTOS, A. S. de O. dos; PEREIRA, H. P.; FOGAÇA, G. N.; MEURER, V. M.; FURTADO, M. A. M.; BORGES, C. A. V.; WELLER, M. M. D. C. A.; MARTINS, M. F. Separation and quantification of milk proteins with the addition of cheese whey by lab-on-a-chip. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03099, 2023. Título em português: Separação e quantificação de proteínas do leite com adição de soro de queijo por lab-on-a-chip. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | SANTOS, A. S. de O. dos; MEURER, V. M.; COSTA, F. F.; PAIVA, I. M. de; FOGAÇA, G. N.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. Major goat milk protein: Separation and characterization by "lab-on-a-chip" microfluidic electrophoresis. Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 35, n. 2, jul./dez. 2017. Boletim do CEPPA. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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6. | | MARTINS, M. F.; SANTOS, A. S. de O. dos; MEURER, V. M.; FURTADO, M. A. M.; EGITO A. S. do; PINTO, I. S. B.; ARBEX, W. A.; SILVA, M. V. G. B. Fraude no leite: leite de qualidade x qualidade de vida. O Girolando, Uberaba v. 15, n. 88, p. 28-32, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | MARTINS, M. F.; SANTOS, A. S. DE O. DOS; MEURER, V. M.; FURTADO, M. A. M.; VASCONCELOS, A. S. do E.; PINTO, I. S. B.; ARBEX, W. A.; SILVA, M. V. G. B. Fraude no leite: leite de qualidade x qualidade de vida. O Girolando, Uberaba, v. 15, n. 88, p. 28-32, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | PASSOS, L. P.; SANTOS, A. S. de O. dos; MARTINS, M. F.; BOTEZINE, N. P.; LOPES, H. C. da C.; DIAS, D. H. da S.; FOGAÇA, G. N.; REIS, P. R. C.; MARQUES, R. Response of iron-enriched palisadegrass seedlings to toxic Cr3+ revealed by physiological indicators and protein profiles using microfluidic electrophoresis. Australian Journal of Crop Science, v. 9, n. 9, p. 835-843, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | GOLO, P. S.; SANTOS, A. S. de O. dos; MONTEIRO, C. M. O.; PERINOTTO, W. M. de S.; QUINELATO, S.; CAMARGO, M. G.; SÁ, F. A. de; ANGELO, I. da C.; MARTINS, M. F.; PRATA, M. C. de A.; BITTENCOURT, V. R. E. P. Lab-on-a-chip and SDS-PAGE analysis of hemolymph protein profile from Rhipicephalus microplus (Acari: Ixodidae) infected with entomopathogenic nematode and fungus. Parasitology Research, n. 115, p. 3459-3468, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/03/2015 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. |
Afiliação: |
ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS; FABIANO FREIRE COSTA, UFJF; WESLEY TINOCO ESTEVES; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTÔNIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL. |
Título: |
Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014. |
DOI: |
https://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk. |
Palavras-Chave: |
Bovine; BSA; Proteins quantification; Skimmed milk; Spectrophotometry. |
Thesaurus NAL: |
beta-casein. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120712/1/Cnpgl-2014-RevILCT-Linearization.pdf
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Marc: |
LEADER 01848naa a2200265 a 4500 001 2011872 005 2024-02-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350$2DOI 100 1 $aSANTOS, A. S. de O. dos 245 $aLinearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aReliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk. 650 $abeta-casein 653 $aBovine 653 $aBSA 653 $aProteins quantification 653 $aSkimmed milk 653 $aSpectrophotometry 700 1 $aCOSTA, F. F. 700 1 $aESTEVES, W. T. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. e 700 1 $aFURTADO, M. A. M. 700 1 $aMARTINS, M. F. 773 $tRevista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes$gv. 69, n. 6, p. 415-423, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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