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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  23/11/2004
Data da última atualização:  10/03/2010
Autoria:  SURAI, P. F.
Título:  Natural antioxidants in avian nutrition and reproduction.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Nottingham: Nottingham University Press, 2002.
Páginas:  615 p.
ISBN:  1-897676-95-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Antioxidant systems in the animal body; Vitamin E; Carotenoids; Selenium; Developing optimal egg status for a viable nick; Antioxidant enriched eggs: from improvement of egg composition to functional food; Fatty acid composition and antioxidant protection of avian semen; Natural antioxidants and mycotoxins; Natural antioxidants and immunity; Natural antioxidants: from the animal feed industry to human health.
Palavras-Chave:  Antioxidantes naturais; Ave.
Thesagro:  Nutrição; Reprodução.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA15171 - 1ADCLV - --636.50852S961n2004.05219
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/10/2022
Data da última atualização:  24/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTANA, M. G.; FREITAS-SILVA, O.; MARIUTTI, L. R. B.; TEODORO, A. J.
Afiliação:  MICHELLE GONÇALVES SANTANA, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; LILIAN REGINA BARROS MARIUTTI, UNICAMP; ANDERSON JUNGER TEODORO, UFF.
Título:  A review of in vitro methods to evaluate the bioaccessibility of phenolic compounds in tropical fruits.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10408398.2022.2119203
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  International guidelines strongly advise about the frequent and varied intake of plant in diet. In this scenario, the consumption of fruits is closely related to health benefits due to the abundant presence of bioactive substances. Accordingly, the production of tropical fruits has stood out worldwide, reaching records since the past decade. However, to ensure that phenolic substances are indeed used by the body, they need to be accessible for absorption. For this purpose, several methods are used to assess the phenomenon of bioaccessibility. We provide information on i) in vitro methods for the evaluation of the bioaccessibility of phenolic compounds in tropical fruits, including their derivatives and by-products; ii) a study performed using a semi-dynamic in vitro digestion model; iii) simulated digestion with a dialysis membrane step, polyphenol transport/uptake using cell culture, and in vitro colonic fermentation process. Although standardized static and semi-dynamic in vitro digestion methods already exist, few studies use these protocols to assess the bioaccessibility of polyphenols in tropical fruits. To guarantee that in vitro digestion assays reproduce consistent results compared to in vivo reference methods, it is essential to universalize standardized methods that allow the comparison between results, enabling the validation of in vitro digestion methods.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15370 - 1UPCAP - DD
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