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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/01/2018 |
Data da última atualização: |
16/04/2018 |
Autoria: |
ARCURI, P. B.; ODENYO, A. A.; ARCURI, E. F.; RIBEIRO, M. T.; MARTINS, M. F.; CARNEIRO, J. da C. |
Afiliação: |
PEDRO BRAGA ARCURI, CNPGL; AGNES AWINO ODENYO, Kenia; EDNA FROEDER ARCURI, CNPGL; MARLICE TEIXEIRA RIBEIRO, CNPGL; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL. |
Título: |
Tannin-tolerant bacteria from crossbred Holstein x Zebu cows. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 3, p. 272-278, mar. 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Bactérias tolerantes a taninos obtidas de vacas mestiças Holandês x Zebu. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to isolate and characterize tannin-tolerant ruminal bacteria from crossbred Holstein x Zebu cows fed a chopped mixture of elephant grass (Pennisetum purpureum), young stems of "angico-vermelho" (Parapiptadenia rigida ), and banana tree (Musa sp.) leaves. A total of 117 bacteria strains were isolated from enrichment cultures of rumen microflora in medium containing tannin extracts. Of these, 11 isolates were able to tolerate up to 3 g L-1 of tannins. Classical characterization procedures indicated that different morphological and physiological groups were represented. Restriction fragments profiles using Alu1 and Taq1 of 1,450 bp PCR products from the 16S rRNA gene grouped the 11 isolates into types I to VI. Sequencing of 16S rRNA PCR products was used for identification. From the 11 strains studied, seven were not identifiable by the methods used in this work, two were strains of Butyrivibrio fibrisolvens, and two of Streptococcus bovis. |
Palavras-Chave: |
Nutrição de ruminante; Polifenóil antinutricional. |
Thesaurus Nal: |
Butyrivibrio fibrisolvens; Ruminant nutrition; Streptococcus bovis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171570/1/Tannin-tolerant-bacteria-from-crossbred.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
11/01/2013 |
Data da última atualização: |
30/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MONTEIRO, J. M. G.; ALVES, B. J. R.; ZUCHELLO, F.; SANT'ANNA, S. A. C. de. |
Afiliação: |
JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; Fernando Zuchello, UFRRJ; Selenobaldo Alexinaldo Cabral de Sant'anna, UFRRJ. |
Título: |
Emissão de gases de efeito-estufa em solos sob floresta e sob pastagem. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: PRADO, R. B.; FIDALGO, E. C. C.; BONNET, A. (Ed.). Monitoramento da revegetação do COMPERJ: etapa inicial. Brasília, DF: Embrapa, 2014. cap. 12, p. 207-220. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Considerando esses aspectos, este estudo teve por objetivo apresentar e discutir dados referentes ao tempo zero do monitoramento dos fluxos de N O dos solos sob pastagem e sob 2 remanescentes florestais na área do Comperj. |
Palavras-Chave: |
Efeito-estufa. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110397/1/Capitulo-XII-R8-170714.pdf
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Marc: |
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Embrapa Solos (CNPS) |
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