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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
24/02/2022 |
Data da última atualização: |
10/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NARDINO, M.; CORRÊA, E. R.; RASEIRA, M. do C. B.; REAL, I. M. da L.; BARROS, W. S.; FRANZON, R. C. |
Afiliação: |
MAICON NARDINO, UFV; ELISIA RODRIGUES CORRÊA, UFPEL; MARIA DO CARMO BASSOLS RASEIRA, CPACT; ISADORA MOREIRA DA LUZ REAL; WILLIAN SILVA BARROS; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT. |
Título: |
Genetic progress over 53 years of the peach breeding program of Embrapa: canning genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Euphytica, v. 218, Article number 33, Mar. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s10681-022-02984-3 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The peach is a traditional crop in the south of Rio Grande do Sul State, Brazil, where 35 million to 50 million cans of peaches in syrup are produced annually. All the raw materials for the peach canneries come from cultivars originated from the peach breeding program of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa Temperate Agriculture), which started before the establishment of Embrapa at the Experimental Station of Pelotas, then managed by the Ministry of Agriculture. The objective of this study was to estimate the genetic progress in phenological and production traits of canning peach resulting from the peach breeding program of Embrapa Temperate Agriculture over 53 years. We divided the data records considered in the estimation of genetic progress into two periods, 1964?1984 and 1985?2017. The following traits were evaluated: days to maturity, fruit development period, number of fruits, fruit weight, fruit yield, and soluble solids content. Genetic gain was observed for early maturation, shorter fruit development period, and increased fruit yield. |
Thesagro: |
Conserva; Fenologia; Genética; Melhoramento Genético Vegetal; Melhoramento Vegetal; Pêssego; Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
28/01/2005 |
Data da última atualização: |
03/07/2017 |
Autoria: |
MELO, J. T. de; SAMPAIO, J. B. R.; GUIMARÃES, D. P. |
Título: |
Espécies florestais consorciadas com guariroba (Syagrus oleracea Becc.) e café em áreas de cerrado. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. |
Descrição Física: |
1 folder. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Coffee; Sistema agroflorestal. |
Thesagro: |
Café; Cerrado; Consorciação de Cultura; Essência Florestal; Guariroba. |
Thesaurus NAL: |
agroforestry; forests; mixed cropping. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/25315/1/p2004_35.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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