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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  29/11/2012
Data da última atualização:  18/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIMOES, C. C.; MELO, J. O.; MAGALHAES, J. V.; GUIMARAES, C. T.
Afiliação:  C.C. Simões, UFMG; JANAINA DE OLIVEIRA MELO, UFMG; JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Genetic and molecular mechanisms of aluminum tolerance in plants.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 11, n. 3, p. 1949-1957, 2012.
DOI:  10.4238/2012.July.19.14
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aluminum (Al) toxicity restricts root growth and agricultural yield in acid soils, which constitute approximately 40% of the potentially arable lands worldwide. The two main mechanisms of Al tolerance in plants are internal detoxification of Al and its exclusion from root cells. Genes encoding membrane transporters and accessory transcription factors, as well as cis-elements that enhance gene expression, are involved in Al tolerance in plants; thus studies of these genes and accessory factors should be the focus of molecular breeding efforts aimed at improving Al tolerance in crops. In this review, we describe the main genetic and molecular studies that led to the identification and cloning of genes associated with Al tolerance in plants. We include recent findings on the regulation of genes associated with Al tolerance. Understanding the genetic, molecular, and physiological aspects of Al tolerance in plants is important for generating cultivars adapted to acid soils, thereby contributing to food security worldwide.
Palavras-Chave:  Organic acids; QTL; Regulatory factors; Tolerance.
Thesaurus Nal:  aluminum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71206/1/Genetic-molecular.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS24958 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/04/2020
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALDINO, I. K. C. P. de O.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; VERAS, G.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  ISADORA KALINE CAMELO PIRES DE OLIVEIRA GALDINO, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; GERMANO VERAS, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil.
Título:  Proximate composition determination in goat cheese whey by near infrared spectroscopy (NIRS).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  PeerJ, v. 8, e8619, Feb. 2020.
DOI:  10.7717/peerj.8619
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: In Brazil, over the last few years there has been an increase in the production and consumption of goat cheeses. In addition, there was also a demand to create options to use the whey extracted during the production of cheeses. Whey can be used as an ingredient in the development of many products. Therefore, knowing its composition is a matter of utmost importance, considering that the reference methods of food analysis require time, trained labor and expensive reagents for its execution. Methods: Goat whey samples produced in winter and summer were submitted to proximate composition analysis (moisture, total solids, ashes, proteins, fat and carbohydrates by difference) using reference methods and near infrared spectroscopy (NIRS). The spectral data was preprocessed by baseline correction and the Savitzky?Golay derivative. The models were built using Partial Least Square Regression (PLSR) with raw and preprocessed data for each dependent variable (proximate composition parameter). Results:The average whey composition values obtained using the referencedmethods were in accordance with the consulted literature. The composition did notdiffer significantly (p> 0.05) between the summer and winter whey samples.The PLSR models were made available using the followingfigures of merit:coefficients of determination of the calibration and prediction models (R2cal andR2pred, respectively) and the Root Mean Squared Error Calibration and Prediction(RMSEC and RMSEP, respectively... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  By-product upgrading; Chemometric analysis; Proteína do soro de leite; Seasonal composition.
Thesagro:  Análise de Alimento; Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Biochemistry; Food analysis; Food science; Food technology; Whey cheeses; Whey protein.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39586 - 1UPCAP - DD
CTAA14869 - 1UPCAP - DD
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