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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros... Mostrar Todas |
Data corrente: |
05/03/1993 |
Data da última atualização: |
13/05/2011 |
Autoria: |
CASTRO, C. B. de; CALZAVARA, B. B. G.; MOTA, M. G. da C. |
Afiliação: |
CLEOMENES BARBOSA DE CASTRO, CPATU; BATISTA BENITO GABRIEL CALZAVARA, CONSULTOR CPATU; MILTON GUILHERME DA COSTA MOTA, CPATU. |
Título: |
Urucuzeiro. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1989. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPATU. Recomendações básicas, 13). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Cultivo do urucuzeiro abordando, clima, solo, variedades, ciclo vegetativo, método de propagação, preparo da área, espaçamento e densidade, preparo das covas, plantio, tratos culturais, floração e frutificação, colheita e beneficiamento, produção e consorciação. |
Palavras-Chave: |
Annatto; Consorciação; Cultivation; Cultive; Cultivo; Plant; Production; Urucu; Urucu - Cultivo; Urucuzeiro. |
Thesagro: |
Bixa Orellana; Planta; Produção; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
intercropping. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34642/1/RecBas-13.pdf
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Marc: |
LEADER 01074nam a2200337 a 4500 001 1381218 005 2011-05-13 008 1989 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCASTRO, C. B. de 245 $aUrucuzeiro. 260 $aBelém, PA: EMBRAPA-CPATU$c1989 300 $a6 p. 490 $a(EMBRAPA-CPATU. Recomendações básicas, 13). 520 $aCultivo do urucuzeiro abordando, clima, solo, variedades, ciclo vegetativo, método de propagação, preparo da área, espaçamento e densidade, preparo das covas, plantio, tratos culturais, floração e frutificação, colheita e beneficiamento, produção e consorciação. 650 $aintercropping 650 $aBixa Orellana 650 $aPlanta 650 $aProdução 650 $aVariedade 653 $aAnnatto 653 $aConsorciação 653 $aCultivation 653 $aCultive 653 $aCultivo 653 $aPlant 653 $aProduction 653 $aUrucu 653 $aUrucu - Cultivo 653 $aUrucuzeiro 700 1 $aCALZAVARA, B. B. G. 700 1 $aMOTA, M. G. da C.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
18/12/2018 |
Data da última atualização: |
23/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FIGUEIREDO, M. R. P. de; SALIBA, E. de O. S.; BARBOSA, G. S. S. C.; LOPES, F. C. F.; SILVA, F. A. e; SILVA, C. R. da M. e; NUNES, A. N.; FIGUEIREDO, M. C. P. de. |
Afiliação: |
MÉRCIA REGINA PEREIRA DE FIGUEIREDO, Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural; ELOISA DE OLIVEIRA SIMÕES SALIBA, UFMG; GERALDO SÉRGIO SENRA CARNEIRO BARBOSA, UFV; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; FILIPE AGUIAR E SILVA, UFMG; CECÍLIA RIBEIRO DA MOTA E SILVA, UFMG; ANDRESSA NATHALIE NUNES, UFMG; MELIZA CRISTINA PEREIRA DE FIGUEIREDO, UFMG. |
Título: |
Cocoa byproduct in diets for dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 47, e20170126, 2018. |
Páginas: |
7 p. |
DOI: |
10.1590/rbz4720170126 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT This study was conducted to evaluate the effect of substituting Tifton 85 hay (Cynodon sp. cv. Tifton 85) with levels of cocoa (Theobroma cacao) byproduct (0, 8, 16, and 24%, diet dry matter basis) in the diet of 16 Holstein × Gir heifers with an average body weight of 363.0±27.7 kg on their nutrient intake, digestibility, and protein balance. The experimental period was 17 days, and the sample collection period was five days. There was no effect of cocoa byproduct on nutrient intake. However, the byproduct affected the digestibility of dry matter, crude protein, neutral detergent fiber, and acid detergent fiber, all of which decreased as the level of inclusion of the byproduct in the diet was increased. Nitrogen balance was negatively affected by the inclusion of 24% cocoa byproduct. It is recommended to use cocoa byproduct up to the level of 16% to replace Tifton 85 grass hay in diets for dairy heifers. |
Palavras-Chave: |
Fiber; Intake; Theobroma cacao L. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Digestibility. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188759/1/Artigo-Rev-Bras-Zoot-Fernando-Cocoa.pdf
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Marc: |
LEADER 01733naa a2200289 a 4500 001 2101888 005 2023-01-23 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/rbz4720170126$2DOI 100 1 $aFIGUEIREDO, M. R. P. de 245 $aCocoa byproduct in diets for dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $a7 p. 520 $aABSTRACT This study was conducted to evaluate the effect of substituting Tifton 85 hay (Cynodon sp. cv. Tifton 85) with levels of cocoa (Theobroma cacao) byproduct (0, 8, 16, and 24%, diet dry matter basis) in the diet of 16 Holstein × Gir heifers with an average body weight of 363.0±27.7 kg on their nutrient intake, digestibility, and protein balance. The experimental period was 17 days, and the sample collection period was five days. There was no effect of cocoa byproduct on nutrient intake. However, the byproduct affected the digestibility of dry matter, crude protein, neutral detergent fiber, and acid detergent fiber, all of which decreased as the level of inclusion of the byproduct in the diet was increased. Nitrogen balance was negatively affected by the inclusion of 24% cocoa byproduct. It is recommended to use cocoa byproduct up to the level of 16% to replace Tifton 85 grass hay in diets for dairy heifers. 650 $aAnimal nutrition 650 $aDigestibility 653 $aFiber 653 $aIntake 653 $aTheobroma cacao L 700 1 $aSALIBA, E. de O. S. 700 1 $aBARBOSA, G. S. S. C. 700 1 $aLOPES, F. C. F. 700 1 $aSILVA, F. A. e 700 1 $aSILVA, C. R. da M. e 700 1 $aNUNES, A. N. 700 1 $aFIGUEIREDO, M. C. P. de 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 47, e20170126, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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