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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/08/2009
Data da última atualização:  01/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  MENDES, A. M. S.; PETRERE, V. G.; SILVA, C. B. da; COELHO, A. A. F.
Afiliação:  ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO MENDES, CPATSA; VANDERLISE GIONGO PETRERE, CPATSA; CELIMÁRIA BARBOSA DA SILVA, UFC; ALINE ADRIANE FERREIRA COELHO.
Título:  Liberação de micronutrientes de coquetéis vegetais no Semiárido.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. Fortaleza: UFC: SBCS, 2009.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente estudo foi realizado em casa de vegetação com o objetivo de avaliar a taxa de liberação de micronutrientes pela parte aérea de coqueteis vegetais, no Semi-Árido.
Palavras-Chave:  Coquetel vegetal; Micronutriente; Resíduos vegetais.
Thesagro:  Decomposição; Planta; Solo.
Thesaurus Nal:  Soil.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA-2009-09/41152/1/OPB2414.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA41152 - 1UPCAA - CD715
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  21/05/2014
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  THOMPSON, V. A.; BARIONI, L. G.; RUMSEY, T. R.; FADEL, J. G.; SAINZ, R. D.
Afiliação:  University of California; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; University of California; University of California; University of California.
Título:  The development of a dynamic, mechanistic, thermal balance model for Bos indicus and Bos taurus.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, Cambridge, v. 152, n. 3, p. 464-482, June 2014.
DOI:  10.1017/S002185961300049X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The dynamic model presented in the current paper estimates heat production and heat flow between growing and mature cattle (Bos indicus and Bos taurus) and the surrounding environment. Heat production was calculated using the NRC (2000) and heat flows between the animal and the environment were based largely on existing models and physical principles. Heat flows among the body core, the skin, the coat and the environment were calculated. Heat flows from and to the environment included solar radiation, long wave radiation, convection and evaporative heat loss. Physiological responses of cattle (sweating, panting and vasodilation) were modelled through mechanistic equations. The model required weather (radiation, temperature, wind and vapour pressure), animal (body-core weight and genotype-specific parameters) and dietary inputs (dry matter intake rates and diet composition) and estimated heat balance and the physiological responses of the animal to within-day weather variation. The current paper has focused on heat stress, although the model was designed to run under both hot and cold climatic conditions. The model developed in the current paper provides researchers and livestock producers with the ability to predict heat stress and to evaluate mitigating procedures.
Palavras-Chave:  Modelagem; Modelo.
Thesagro:  Gado de Corte.
Thesaurus NAL:  Cattle; Models; Zebu.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA17946 - 1UPCAP - DD
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