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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  24/01/2005
Data da última atualização:  08/03/2010
Autoria:  PATERNO, L. G.; WIZIACK, N. K. L.; KANO, F. H.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C.
Título:  Nanostructured films of poly (o- ethoxyaniline) for taste sensor application.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: EUROSENSORS, 18., 2004, Roma. Anais... Roma, 2004. p. 379-380. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Conducting polymers have become one of the most studied materials since their discovery in 1977. One main reason wich could explain such an enormous interest from the scientific and industrial communities for these polymers is related to their ability to combine the properties of polymeric systems with metalic and inorganic materials, such as elatrical conductivity, electrochromism and electroluminescense. This unique combination of properties has been exploited in different technological applications, wich includes microeletronic devices (diodes and transitors), chemical and biological sensors, artificial nerves and muscles, anti-static and anti-corrosion coatings, etc. Moreover the synthesis of conducting polymers is easily carried out and polymers with controlled chemical structure and properties are obtained.
Palavras-Chave:  Nanoestrutura; Polímeros; Sensores.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8612 - 1UPCSP - --PROCI-04.000982004.00098
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  30/03/2001
Data da última atualização:  21/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  GODOY, R. L. O.; KOKETSU, M.; GONCALVES, L.; LOPES, D.; SA SOBRINHO, A. F. de.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPTA; EMBRAPA-CPAA.; ANTONIO FRANCO DE SA SOBRINHO, CPAA.
Título:  Essential oil of Moschosma riparium Hochst. (Lamiaceae) from Manaus, Amazonas, Brazil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Journal of Essential Oils Research, v. 11, p. 321-323, 1999.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The chemical composition of the essential oil of M. riparium Hochst. from Manaus, Amazonas state, Brasil was investigated by GC and GC/MS. A total of 66 compounds were identified among monoterpenes, sesquiterpenes and diterpenes. The major components fpimd om tje po; were fenchone (19.9%), 14-hydroxy-9-epi-ß-caryophyllene (12.3%), a-cadinol (5.2%), isocaryophyllene (3.9%), camphor (3.4%) and ð-cadinene (3.1%).
Palavras-Chave:  Amazonas; Brasil; Essencial oils; Manaus; Moschosma riparium.
Thesagro:  Composição Química; Óleo Essencial.
Thesaurus NAL:  chemical composition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA6056 - 1UPCAP - PPS8287S8287
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