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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MIRANDA, N. G. M. DE; GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; JESUS, M. S. C. de. |
Afiliação: |
NARA GODINHO MOTTA MIRANDA, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA. |
Título: |
Thermal concentration effects of tomato pulp and carotenoids extraction from the residue. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 80, e20220047, [p. 1-8]. 2023. |
DOI: |
http://doi.org/10.1590/1678-992X-2022-0047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the effect of two thermal concentration systems on bioactive compounds, the sugar content of tomato (Solanum lycopersicum L.) pulp, and the carotenoid bioaccessibility of pulp concentrate. The closed processing system ensured a higher retention of phenolic and carotenoid compounds. The bioaccessibility of lycopene in tomato pulp concentrate was relatively low (0.54 %) but higher than in raw tomato pulp (0.15 %), corroborating other results that have reported the low availability of the compound in these matrices. Carotenoid extraction from tomato residue was also evaluated through both conventional (CE) and ultrasound (UAE) extractions together with the stability of extracts over 30 days. UAE promoted a superior release of lycopene and lutein than conventional extraction. Lycopene showed less stability with a reduction of 18 % in 30 days. Keywords: phenolic compounds, bioaccessibility, ultrasound, conventional extraction |
Thesaurus Nal: |
Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
14/07/1992 |
Data da última atualização: |
14/08/2017 |
Autoria: |
SA, W. F. de. |
Afiliação: |
CNPGL. |
Título: |
Retencao de placenta em bovinos. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Coronel Pacheco: EMBRAPA-CNPGL, 1991. |
Páginas: |
18p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPGL. Documentos, 47). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Retenção de placenta é a permanência, total ou parcial, da placenta no útero após o parto, por um período acima de 12 -24 horas. A retenção parcial é observada principalmente na parte apical do corop gestante. Na maioria dos casos, a retenção de placenta deve ser considerada como um sintoma clínico de uma doença generalizada. |
Palavras-Chave: |
Bovinae; Bovine; Bovinos; Disease; Placental retention; Retencao; Retention. |
Thesagro: |
Animal; Bovino; Doença; Gado; Placenta; Reprodução Animal; Retenção de Placenta. |
Thesaurus NAL: |
animal reproduction; cattle. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143004/1/2041.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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