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Registros recuperados : 24 | |
1. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Effect of thermal processing on chemical compositions, bioactive compounds, and antioxidant activities of cowpea cultivars. Revista Caatinga, Mossoró, v. 30, n. 4, p. 1050-1058, out./dez. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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4. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Análise sensorial de pão de queijo enriquecido com feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 203. Na pubilcação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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5. | | CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; GLÓRIA, M. B. A.; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpea. Food Science and Technology, Campinas, v. 39, n. 4, p. 843-849, Oct./Dec. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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7. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Efeito da cocção na composição centesimal de grãos de feijão-caupi das cultivares BRS Marataoã, BR 17-Gurguéia e BRS Itaim. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercados: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 218. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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8. | | CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Pão de queijo enriquecido com farinha de feijão-caupi biofortificado. Ciência e Agrotecnologia, v. 40, n. 1, p. 97-103, jan,/feb. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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9. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Effect of thermal processing on total polyphenol content in the grain of cowpea cultivars. Revista Ciência Agronômica, v. 48, n. 5, Esp., p. 806-810, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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10. | | BARROS, N. V. dos A.; ROCHA, M. de M.; GLÓRIA, M. B. A.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Effect of cooking on the bioactive compounds and antioxidant activity in grains cowpea cultivars. Revista Ciência Agronômica, v. 48, n. 5, Esp., p. 824-831, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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11. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Efeito do processamento térmico na atividade antioxidante em grãos de cultivares de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercados: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 220. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Efeito do processamento térmico no teor de polifenóis totais em grãos de cultivares de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercados: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 221. Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | CUNHA, E. M. F.; FREITAS, T. K. T.; PINHEIRO, É. M.; ROCHA, M. de M.; ARAUJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Compostos fenólicos e atividade antioxidante em linhagens de feijão-caupi. In: SILVA-MATOS, R. R. S. da; OLIVEIRA, A. R. F.; CORDEIRO, K. V. (Org.). A transformação da agronomia e o perfil do novo profissional. Ponta Grossa, PR: Atena, 2020. cap. 1, p. 1-6. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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17. | | CAVALCANTE, R. B. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; ARAÚJO, M. A. da M.; ARAÚJO, R. S. dos R. M. Teor dos minerais ferro e zinco em pão de queijo enriquecido com farinha de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 231. Na publicação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | LANDIM, L. A. dos S. R.; CUNHA, E. M. F.; ARAÚJO, M. A. da M.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Conteúdo de fenólicos totais, antocianinas, taninos e atividade antioxidante de três cultivares de feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/143a.pdf. Acesso em: 26 jul. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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20. | | MARTINS, A. N. L.; SALDANHA, N. M. V. P.; ARAÚJO, M. A. da M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Conteúdo de macronutrientes em cultivares de feijão-caupi [Vigna unguiculata (L.) Walp.]. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 212. Na publicação: KAESEL JACKSON DAMASCENO-SILVA. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
18/11/2014 |
Data da última atualização: |
19/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
CASTELIANI, A. G. B.; KAVAMURA, V. N.; ZUCCHI, T. D.; SÁBER, M. L.; NASCIMENTO, R. dos S.; FRIGHETTO, R. T. S.; TAKETANI, R. G.; MELO, I. S. de. |
Afiliação: |
ANA GABRIELE BARBOSA CASTELIANI, ESALQ-USP; VANESSA NESSNER KAVAMURA; TIAGO DOMINGUES ZUCCHI; MIRIAN LOBO SABER, ESALQ-USP; ROSELY DOS SANTOS NASCIMENTO, CNPMA; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; RODRIGO GOUVEA TAKETANI, Associação Cultural e Educacional de Garça; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA. |
Título: |
UV-B resistant yeast inhabit the phyllosphere of strawberry. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
British Microbiology Research Journal, London, v. 4, n. 10, p. 1105-1117, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The increase on the worldwide influx of solar ultraviolet radiation (UV-B) has inflicted a considerable challenge, due to its deleterious effects to live beings and pose a special threat to phyllosphere communities. However, UV-B influence on epiphytic yeasts associated with agricultural crops remains limited. Main aim of the present study was to determine the effect of ultraviolet-B radiation on the epiphytic yeast populations associated with strawberry under field conditions. Thus, strawberries (Fragaria x ananassa Duchesne cv. Oso Grande) were grown under three different treatments: a) environmental UV-B, b) enhanced UV-B and c) decreased UV-B; thereafter, their yeast epiphytic populations were analyzed by T-RFLP prior to yeast isolation, identification and in vitro test for the sensitivity against UV-B. Our results demonstrated that UV-B radiation did not significantly affect the strawberry epiphytic yeast populations. However, isolates directly exposed to radiation, generally revealed morphological abnormalities and a diminishing value in the percentage of survival, although they remained constant after 240 min of exposure. The increase in UV-B radiation was not sufficient to affect the dynamics and composition of epiphytic yeast communities from strawberry, there was a clear morphotype shift towards the selection of pigmented isolates. |
Palavras-Chave: |
Field conditions; Leaf surface; T-RFLP. |
Thesagro: |
Clima; Levedo; Morango; Raio ultravioleta. |
Thesaurus NAL: |
Global warming; Phyllosphere; Strawberries; Ultraviolet radiation; Yeasts. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111868/1/2014AP016.pdf
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Marc: |
LEADER 02333naa a2200349 a 4500 001 2000403 005 2014-11-19 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCASTELIANI, A. G. B. 245 $aUV-B resistant yeast inhabit the phyllosphere of strawberry.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: The increase on the worldwide influx of solar ultraviolet radiation (UV-B) has inflicted a considerable challenge, due to its deleterious effects to live beings and pose a special threat to phyllosphere communities. However, UV-B influence on epiphytic yeasts associated with agricultural crops remains limited. Main aim of the present study was to determine the effect of ultraviolet-B radiation on the epiphytic yeast populations associated with strawberry under field conditions. Thus, strawberries (Fragaria x ananassa Duchesne cv. Oso Grande) were grown under three different treatments: a) environmental UV-B, b) enhanced UV-B and c) decreased UV-B; thereafter, their yeast epiphytic populations were analyzed by T-RFLP prior to yeast isolation, identification and in vitro test for the sensitivity against UV-B. Our results demonstrated that UV-B radiation did not significantly affect the strawberry epiphytic yeast populations. However, isolates directly exposed to radiation, generally revealed morphological abnormalities and a diminishing value in the percentage of survival, although they remained constant after 240 min of exposure. The increase in UV-B radiation was not sufficient to affect the dynamics and composition of epiphytic yeast communities from strawberry, there was a clear morphotype shift towards the selection of pigmented isolates. 650 $aGlobal warming 650 $aPhyllosphere 650 $aStrawberries 650 $aUltraviolet radiation 650 $aYeasts 650 $aClima 650 $aLevedo 650 $aMorango 650 $aRaio ultravioleta 653 $aField conditions 653 $aLeaf surface 653 $aT-RFLP 700 1 $aKAVAMURA, V. N. 700 1 $aZUCCHI, T. D. 700 1 $aSÁBER, M. L. 700 1 $aNASCIMENTO, R. dos S. 700 1 $aFRIGHETTO, R. T. S. 700 1 $aTAKETANI, R. G. 700 1 $aMELO, I. S. de 773 $tBritish Microbiology Research Journal, London$gv. 4, n. 10, p. 1105-1117, 2014.
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Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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