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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/07/2020
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; GONZAGA NETO, S.; MENEZES, D. R.; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; SOUZA, L. C.; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  J. N. Alves; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; S. Gonzaga Neto; D. R. Menezes; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; G. C. Gois; L. C. Souza; F. S. Campos.
Título:  Incorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 3, p. 403-414, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i3.7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was designed to evaluate the nutrient intake, digestibility, degradability, and ruminal characteristics of Sindhi heifers fed diets that contained a combined total of 75% oldman saltbush hay (hereafter saltbush hay) and prickly pear cactus. Eight 12-month old intact male red Sindhi calves (four fistulated and four non-fistulated) with an initial mean weight of 170 ± 5 kg were assigned to 4 × 4 Latin squares, where factors consisted of four diets, namely 15% hay and 60% cactus; 30% hay and 45% cactus; 45% hay and 30% cactus; and 60% hay and 15% cactus, and four times at which rumen fluid was collected. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) intakes in kg/day and NDF in percentage live weight (LW), water intake, salinity, and conductivity increased with hay level. Intake and digestibility of nonfibrous carbohydrates were curvilinear with higher values in diets containing 30% saltbush hay. The apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter decreased linearly as the concentration of saltbush hay increased in the diet. The pH of the rumen fluid was within the acceptable range for favourable microbial growth. The low temperature and high salinity and conductivity indices in the diets should be viewed with caution at higher concentrations of saltbush hay, because of a possible decrease in nutrient absorption and the development of health problems in the animals. Apparent degradability coefficients of DM and NDF were affected significan... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Oldbush; Raça Sindi; Semiárido.
Thesagro:  Digestibilidade Aparente; Nutrição Animal.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Atriplex nummularia; Opuntia ficus-indica.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214444/1/Incorporating-oldman-saltbush-hay-and-prickly-pear-in-diets-for-red-Sindhi-calves-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59171 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/12/2021
Data da última atualização:  29/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  SA, C. O. de; DANTAS, T. V. M.; SA, J. L. de.
Afiliação:  CRISTIANE OTTO DE SA, CPATC; TANIA VALESKA MEDEIROS D SIMOES, CPATC; JOSE LUIZ DE SA, CPATSA.
Título:  Boas práticas agropecuárias na produção artesanal de queijos para acessibilidade ao selo arte por agricultores familiares.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revisata AEASE, n. 18, p. 16-17, jan./fev./mar., 2021.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Programa de análise de rebanho leiteiro; Monitoramento da mastite por células somáticas; Boas práticas na ordenha; Boas práticas na produção de queijos artesanais.
Palavras-Chave:  Queijo artesanal.
Thesagro:  Agricultura Familiar; Leite; Produção Leiteira; Queijo; Vaca Leiteira.
Thesaurus NAL:  Cheesemaking; Cheeses; Cows.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1137765/1/Boas-praticas-agropecuarias-na-producao-artesanal-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59715 - 1UPCAM - DD
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