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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
19/01/2016 |
Data da última atualização: |
27/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, S. da C. de; GIRARDI, E. A.; MORAES, A. G. de L.; SILVA, R. E. G.; TORRES JUNIOR, C. V.; ALMEIDA, A. C. F.; DINALE, G. S.; FRANCO, R. de J. |
Afiliação: |
SABRINA DA COSTA DE OLIVEIRA, Secretaria Municipal de Pesca, Aquicultura, Agricultura, Pecuária e Abastecimento, Estrada do Ubatiba; EDUARDO AUGUSTO GIRARDI, CNPMF; ANDRÉ GERALDO DE LIMA MORAES, UFRRJ; ROBERTO EUZÉBIO GONÇALVES SILVA, UFRRJ; CARLOS VERGARA TORRES JUNIOR, UFRRJ; ANTONIO CARLOS FRANCO ALMEIDA, UFRRJ; GUILHERME SOARES DINALE, UFRRJ; RENATO DE JESUS FRANCO, UFRRJ. |
Título: |
Enraizamento de estacas herbáceas de maracujazeiros azedo e doce sob diferentes doses de ácido indolbutírico. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O maracujazeiro (Passiflora spp.) é originário da América Tropical, compreendendo 150 espécies da família Passifloraceae utilizadas para consumo humano. O Brasil é o maior produtor mundial, apresentando, em 2006, uma produção de cerca de 600 mil toneladas e área de 45 mil hectares, onde se cultivam o maracujazeiro amarelo (P. edulis Sims f. flavicarpa Degener) em 95% dos plantios e o maracujazeiro doce (P. alata Dryander), em 5% da área de maracujazeiro no Brasil Os principais Estados produtores são Bahia, São Paulo, Sergipe, Espírito Santo, Pará, Ceará e Minas Gerais (IBGE, 2007). |
Thesagro: |
Maracujá. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01348nam a2200205 a 4500 001 2034271 005 2016-01-27 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, S. da C. de 245 $aEnraizamento de estacas herbáceas de maracujazeiros azedo e doce sob diferentes doses de ácido indolbutírico. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura$c2010 520 $aO maracujazeiro (Passiflora spp.) é originário da América Tropical, compreendendo 150 espécies da família Passifloraceae utilizadas para consumo humano. O Brasil é o maior produtor mundial, apresentando, em 2006, uma produção de cerca de 600 mil toneladas e área de 45 mil hectares, onde se cultivam o maracujazeiro amarelo (P. edulis Sims f. flavicarpa Degener) em 95% dos plantios e o maracujazeiro doce (P. alata Dryander), em 5% da área de maracujazeiro no Brasil Os principais Estados produtores são Bahia, São Paulo, Sergipe, Espírito Santo, Pará, Ceará e Minas Gerais (IBGE, 2007). 650 $aMaracujá 700 1 $aGIRARDI, E. A. 700 1 $aMORAES, A. G. de L. 700 1 $aSILVA, R. E. G. 700 1 $aTORRES JUNIOR, C. V. 700 1 $aALMEIDA, A. C. F. 700 1 $aDINALE, G. S. 700 1 $aFRANCO, R. de J.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
23/11/2020 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ROWLAND, L.; OLIVEIRA, R. S.; BITTENCOURT, P. R. L.; GILES, A. L.; COUGHLIN, I.; COSTA, P. de B.; DOMINGUES, T.; FERREIRA, L. V.; VASCONCELOS, S. S.; S. JUNIOR, J. A.; OLIVEIRA, A. A. R.; COSTA, A. C. L. da; MEIR, P.; MENCUCCINI, M. |
Afiliação: |
Lucy Rowland, University of Exeter; Rafael S. Oliveira, UNICAMP / UWA; Paulo R. L. Bittencourt, University of Exeter / UNICAMP; Andre L. Giles, UNICAMP; Ingrid Coughlin, USP / Australian National University; Patricia de Britto Costa, UWA / UNICAMP; Tomas Domingues, USP; Leandro V. Ferreira, MPEG; STEEL SILVA VASCONCELOS, CPATU; João A. S. Junior, UFPA; Alex A. R. Oliveira, University of Edinburgh; Antonio C. L. da Costa, MPEG / COLABORADOR CPATU; Patrick Meir, Australian National University / University of Edinburgh; Maurizio Mencuccini, CREAF / ICREA. |
Título: |
Plant traits controlling growth change in response to a drier climate. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
New Phytologist, v. 229, n. 3, p. 1363-1374, Feb. 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/nph.16972 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado Online em 27 set. 2020. |
Conteúdo: |
Plant traits are increasingly being used to improve prediction of plant function, including plant demography. However, the capability of plant traits to predict demographic rates remains uncertain, particularly in the context of trees experiencing a changing climate. Here we present data combining 17 plant traits associated with plant structure, metabolism and hydraulic status, with measurements of long‐term mean, maximum and relative growth rates for 176 trees from the world?s longest running tropical forest drought experiment. We demonstrate that plant traits can predict mean annual tree growth rates with moderate explanatory power. However, only combinations of traits associated more directly with plant functional processes, rather than more commonly employed traits like wood density or leaf mass per area, yield the power to predict growth. Critically, we observe a shift from growth being controlled by traits related to carbon cycling (assimilation and respiration) in well‐watered trees, to traits relating to plant hydraulic stress in drought‐stressed trees. We also demonstrate that even with a very comprehensive set of plant traits and growth data on large numbers of tropical trees, considerable uncertainty remains in directly interpreting the mechanisms through which traits influence performance in tropical forests. |
Palavras-Chave: |
Crescimento da árvore; Disponibilidade de luz. |
Thesagro: |
Aclimatação; Clima; Crescimento; Floresta Tropical; Mudança Climática; Planta; Seca. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220105/1/nph.16972-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02523naa a2200409 a 4500 001 2126957 005 2021-01-11 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/nph.16972$2DOI 100 1 $aROWLAND, L. 245 $aPlant traits controlling growth change in response to a drier climate.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aPublicado Online em 27 set. 2020. 520 $aPlant traits are increasingly being used to improve prediction of plant function, including plant demography. However, the capability of plant traits to predict demographic rates remains uncertain, particularly in the context of trees experiencing a changing climate. Here we present data combining 17 plant traits associated with plant structure, metabolism and hydraulic status, with measurements of long‐term mean, maximum and relative growth rates for 176 trees from the world?s longest running tropical forest drought experiment. We demonstrate that plant traits can predict mean annual tree growth rates with moderate explanatory power. However, only combinations of traits associated more directly with plant functional processes, rather than more commonly employed traits like wood density or leaf mass per area, yield the power to predict growth. Critically, we observe a shift from growth being controlled by traits related to carbon cycling (assimilation and respiration) in well‐watered trees, to traits relating to plant hydraulic stress in drought‐stressed trees. We also demonstrate that even with a very comprehensive set of plant traits and growth data on large numbers of tropical trees, considerable uncertainty remains in directly interpreting the mechanisms through which traits influence performance in tropical forests. 650 $aAclimatação 650 $aClima 650 $aCrescimento 650 $aFloresta Tropical 650 $aMudança Climática 650 $aPlanta 650 $aSeca 653 $aCrescimento da árvore 653 $aDisponibilidade de luz 700 1 $aOLIVEIRA, R. S. 700 1 $aBITTENCOURT, P. R. L. 700 1 $aGILES, A. L. 700 1 $aCOUGHLIN, I. 700 1 $aCOSTA, P. de B. 700 1 $aDOMINGUES, T. 700 1 $aFERREIRA, L. V. 700 1 $aVASCONCELOS, S. S. 700 1 $aS. JUNIOR, J. A. 700 1 $aOLIVEIRA, A. A. R. 700 1 $aCOSTA, A. C. L. da 700 1 $aMEIR, P. 700 1 $aMENCUCCINI, M. 773 $tNew Phytologist$gv. 229, n. 3, p. 1363-1374, Feb. 2021.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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