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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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161.Imagem marcado/desmarcadoROSA, M. B. S. da; FIGUEIREDO, R. de O.; COSTA, F. F.; SILVA, M. G. M. da. Carbono orgânico dissolvido e pressão parcial de CO2 em águas fluviais da microbacia do Iguarapé Cumaru, Amazônia Oriental. In: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 8., 2007, Caxambu. Anais... Caxambu: Sociedade de Ecologia do Brasil, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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162.Imagem marcado/desmarcadoROSA, S. V.; CABRAL, L. M. C.; ROSA, M. F.; GOMES, F. S.; SILVA, L. F. M. Clarificacao de suco de manga (Mangifera indica) por tratamento enzimatico associado a microfiltracao. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 15., 1998, Pocos de Caldas, MG, 1998. Resumos... Pocos de Caldas: SBF, 1998. p.531.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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163.Imagem marcado/desmarcadoGOMINHO-ROSA, M. do C.; RODRIGUES, A. P. O.; MATTIONI, B.; FRANCISCO, A. de; MORAES, G.; FRACALOSSI, D. M. Comparison between the omnivorous jundiá catfish (Rhamdia quelen) and Nile tilapia (Oreochromis niloticus) on the utilization of dietary starch sources: Digestibility, enzyme activity and starch microstructure. Aquaculture, Amsterdam, v. 435, p. 92-99, Jan. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.

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164.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELOS, S. S.; ZARIN, D. J.; ROSA, M. B. S. da; OLIVEIRA, F. de A.; CARVALHO, C. J. R. de. Leaf decomposition in a dry season irrigation experiment in eastern Amazonian forest regrowth. Biotropica, Lawrence, v. 39, n. 5, p. 593-600, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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165.Imagem marcado/desmarcadoROSA, M. G. da; BARTZ, M.; KLAUBERG FILHO, O.; BROWN, G. G.; PASETTI, M.; ANSELMI, R.; GIRARDI, D.; FORALOSSO, R. Macrofauna in different land-use systems in the state of Santa Catarina, Brazil. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON SOIL ZOOLOGY, 16., 2012, Coimbra. Book of abstracts. Coimbra: University of Coimbra, 2012. p. 79.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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166.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, I.; AZEVEDO, M.; ROSA, M.; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, D.; ALVIANO, C. Atividade anti-protozoários de Croton cajucara Benth. e do 7-Hidroxi-calameneno. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE MICROBIOLOGÍA, 20.; ENCUENTRO NACIONAL DE MICROBIÓLOGOS, 9., 2010, Montevideo. Libro de resúmenes. Montevideo: Sociedad Uruguaya de Microbiologia, 2010. p. j_057.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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167.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, H. S. L.; NASCIMENTO, E.; BRIGIDA, A. I.; ANDRADE, F. K.; BORGES, M. F.; ROSA, M. F. Aproveitamento do líquido do sisal como substrato para produção de celulose bacteriana. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 19.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSA, 10., 2013, Foz do Iguaçu. [Anais...]. São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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168.Imagem marcado/desmarcadoLEITAO, R. C.; ARAUJO, A. M. de; FREITAS NETO, M. de A.; ROSA, M. de F.; SANTAELLA, S. T. Anaerobic treatment of coconut husk liquor for biogas production. Water Science and Technology, v. 59, n. 9, p. 1841-1846, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte.

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169.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, R. J.; BORGES, M. de F.; ROSA, M. de F.; CASTRO-GÓMES, R. J. H.; SPINOSA, W. A. Acetic acid bacteria in the food industry: systematics, characteristics and applications. Food Technology & Biotechnology, v. 56, n. 2, p. 139-151, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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170.Imagem marcado/desmarcadoCORRADINI, E.; FERREIRA, F. C.; AGNELLI, J. A. M.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C.; ROSA, M. de F. Absorção de água, solubilidade em água, propriedades mecânicas e morfológicas de compósitos de glúten de milho e poli(hidroxibutirato-co-valerato) (PHBV) reforçados com fibras de coco verde. Polímeros, São Carlos, v. 23, n. 6, p. 807-813, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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171.Imagem marcado/desmarcadoCORRADINI, E.; FERREIRA, F. C.; AGNELLI, J. A. M.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C.; ROSA, M. F. Absorção de água, solubilidade em água, propriedades mecânicas e morfológicas de compósitos de glúten de milho e poli(hidroxibutirato-co-valerato) (PHBV) reforçados com fibras de coco verde. Polímeros, São Carlos, v. 23, n 6, p. 807-813, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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172.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO JUNIOR, C. P.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ROSA, M. de F.; FEITOSA, J. P. DE A. Auto-hidrólise da lignina acetossolve obtida das fibras do dendê. In: ENCONTRO NORDESTE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE POLÍMEROS, 3., 2016, Fortaleza. Anais. Fortaleza: ABPOL-NE, 2016. p. 523-526.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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173.Imagem marcado/desmarcadoFILHO, E. B. S.; LIMA, H. L. S.; BARROS, M. O.; BORGES, M. de F.; ROSA, M. de F. Análise preliminar do potencial de bioconversão de melaço de soja em celulose bacteriana. In: ENCONTRO NORDESTE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE POLÍMEROS, 3., 2016, Fortaleza. Anais. Fortaleza: ABPOL-NE, 2016. p. 607-610.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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174.Imagem marcado/desmarcadoSAMPAIO, A. P. C.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; ROSA, M. de F.; FIGUEIREDO, M. C. B. de. Análise do ciclo de vida (ACV) da gelatina proveniente das sobras da tilápia. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL, 12., 2014, Fortaleza. Resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2015. p. 21.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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175.Imagem marcado/desmarcadoASSALIN, M. R.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; ROSA, M. A.; SOUZA, D. R. C. de. Multiresidue determination of pesticides in surface water by SPE-HPLC-ESI and SPE-UPLC-ESI tandem mass spectrometry (MS/MS- triple quadrupole analyser). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ESPECTROMETRIA DE MASSAS- BrMASS, 3., 2009, Campinas. Resumos... Campinas: Sociedade Brasileira de Espectrometria de Massas, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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176.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, D. R. C. de; ROSA, M. A.; FERRACINI, V. L.; SILVA, P. T. de S. e. Multirresíduo empregando UPLC-MS/MS e GC-MS/MS para determinação de agrotóxicos em cebola. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE CROMATOGRAFIA E TÉCNICAS AFINS, 2014, Campos do Jordão. Livro de Resumos... Campos do Jordão: 2014. Ref. H12. p. 114.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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177.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, L. C. S.; FERRACINI, V. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de; ROSA, M. A.; QUEIROZ, J. F. de. Multirresíduo de organoclorados em camarão empregando extração QuEChERS. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 4., 2010, Campinas. Anais... Campinas: IAC: ITAL: APTA; Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2010. 1 CD-ROM. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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178.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, L. C. S.; FERRACINI, V. L.; QUEIROZ, S. C. do N. de; ROSA, M. A.; QUEIROZ, J. F. de. Multirresíduo de organoclorados em pescado empregando extração QuEChERS. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 3., 2009, Campinas. Anais... Campinas: ITAL: IAC; Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2009. 1 CD-ROM. 4 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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179.Imagem marcado/desmarcadoAZEREDO, H. M. C. de; MIRANDA, K. W. E.; RIBEIRO, H. L.; ROSA, M. de F.; NASCIMENTO, D. M. Nanoreinforced alginate-acerola puree coatings on acerola fruits. Journal of Food Engineering v. 113, p. 505-510, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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180.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, A. P. O.; BICUDO, A. J. A.; MORO, G. V.; GOMINHO-ROSA, M. do C.; GUBIANI, E. A. Muscle amino acid profile of wild and farmed pirarucu (Arapaima gigas) in two size classes and an estimation of their dietary essential amino acid requirements. Journal of Applied Aquaculture, v. 34, n. 2, p. 441-455, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  07/08/2017
Data da última atualização:  07/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ROSA, M. B. S. da; FIGUEIREDO, R. de O.; MARKEWITZ, D.; KRUSCHE, A. V.; COSTA, F. F.; GERHARD, P.
Afiliação:  MARIA BEATRIZ SILVA DA ROSA, UFPA; RICARDO DE OLIVEIRA FIGUEIREDO, CNPMA; DANIEL MARKIEWITZ, University of Georgia; ALEX VLADIMIR KRUSCHE, CENA-USP; FABIOLA FERNANDES COSTA; PEDRO GERHARD, CNPM.
Título:  Evasion of CO2 and dissolved carbon in river waters of three small catchments in an area occupied by small family farms in the eastern Amazon.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Ambiente e Água , Taubaté, v. 12, n. 4, p. 556-574, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4136/1980-993X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: CO2 effluxes from streams and rivers has been hypothesized to be a critical pathway of carbon flow from the biosphere back to the atmosphere. This study was conducted in three Amazonian small catchments to evaluate carbon evasion and dynamics, where land-use change has occurred on small family-farms. Monthly field campaigns were conducted from June 2006 to May 2007 in the Cumaru (CM), Pachibá (PB) and São João (SJ) streams. Electrical conductivity, pH, temperature, and dissolved oxygen measurements were done in situ, while water samples were collected to determine dissolved organic carbon (DOC) and dissolved inorganic carbon (DIC) concentrations, as well as carbon dioxide partial pressures (pCO2) and CO2 evasion fluxes. Instantaneous discharge measured by a current meter was used to calculate DOC fluxes. The sites? DOC, DIC, pCO2, and CO2 flux measurements ranged as follows, respectively: 0.27 - 12.13 mg L-1; 3.5 - 38.9 mg L-1; 2,265 - 26,974 ppm; and 3.39 - 75.35 mmol m-2 s-1. DOC annual flux estimates for CM, SJ and PB were, respectively, 281, 245, and 169 kg C ha-1. CO2 evasion fluxes ranged from 3.39 to 75.35 mmol m-2 s-1, with an average of 22.70 ± 1.67 mmol m-2 s-1. These CO2 evasion fluxes per unit area were similar to those measured for major Amazonian rivers, thus confirming our hypothesis that small streams can evade substantial quantities of CO2. As secondary vegetation is abundant as a result of family farming management in the region, we conclude that ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amazon basin; Carbon dioxide evasion; Carbono dissolvido; Evasão de dióxido de carbono.
Thesagro:  Agricultura familiar; Bacia hidrográfica; Dióxido de carbono; Floresta secundária.
Thesaurus NAL:  biogeochemistry; Watersheds.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162492/1/2017AP13.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA15561 - 1UPCAP - DD
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