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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, T. C.; LIRA, E. H. A. de; FERREIRA, A. S.; OLIVEIRA, S. J. C. Crescimento vegetativo de mudas de mamoneira (ricinus communis l.) sob diferentes dosagens de manipueira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010. 1 CD-ROM

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2.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, A. S.; LIRA, E. H. A. de; SOUZA, J. T. A.; OLIVEIRA, S. J. C. Crescimento de mudas de pinhão manso (jatropha curcas l.) sob diferentes dosagens de biofertilizante. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, T. C.; LIRA, E. H. A. de; FERREIRA, A. S.; OLIVEIRA, S. J. C. Fitomassa epígea e hipógea de mudas de mamoneira (ricinus communis l.) sob diferentes dosagens de manipueira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLIRA, E. H. A. de; AIRES, J. T.; BELCHIOR, B.; SOUZA, G. A. V. da S.; OLIVEIRA, S. J. C.; BELTRAO, N. E. de M. Influência do substrato na produção de mudas de pinhão manso. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 93

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5.Imagem marcado/desmarcadoLIRA, E. H. A. de; FERREIRA, A. S.; SOUZA, G. A. V. da S.; OLIVEIRA, S. J. C.; BELTRAO, N. E. de M. Manejo cultural agroecológico de oleaginosas no municipio de Lagoa Seca-PB. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 312

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, G. A. V. da S.; MONTENEGRO, F. T.; LIRA, E. H. A. de; OLIVEIRA, S. J. C.; NÁPOLES, F. A. de M. Crescimento inicial do pinhão-manso (Jatropha curcas) submetido a diferentes dosagens de urina de vaca e manipueira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 144

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/12/2023
Data da última atualização:  14/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LEMOS, I. M. L.; ROSADO, C. P.; TEODORO, A. J.; STEPHAN, M. P.; ROSA, J. S. da.
Afiliação:  ISABELA DA MOTA LEAL LEMOS, UFF; CAROLYNE PIMENTEL ROSADO, UNIRIO; ANDERSON JUNGER TEODORO, CNPq; MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; JEANE SANTOS DA ROSA, CTAA.
Título:  Evaluation of antioxidant activity and total phenolic compounds in yellow corn flour (Zea mays) and purple corn flour (Zea mays L.).
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168404; SLACAN.
Idioma:  Inglês
Notas:  Pôster 166883; SLACAN.
Conteúdo:  Corn is important as one of the main cereals cultivated in Brazil and in the world. Its adaptability to climate results in a variety of genotypes, which may have different levels of bioactive compounds. The aim of the study was to analyze the total phenolic content and antioxidant activity of yellow corn flour (FMA) and purple corn flour (FMR). The flours were purchased from local shops and aqueous extracts (FMAa and FMRa) and 70% ethanol extracts (FMAe and FMRe) were prepared in proportions of 1:10 (FMA) and 1:20 (FMR), which were used to quantify the content of total phenolics (Folin-Ciocalteu) and antioxidant activity (FRAP, ORAC, DPPH and ABTS+). Regarding total phenolics, FMAa (2.03±0.12mg% AGE) and FMAe (1.85±0.78mg% AGE) did not differ from each other (p=0.9993). However, in FMR the use of water optimized the extraction of phenolics when compared to 70% ethanol (respectively 19.61 and 15.42 mg% AGE). Regarding the antioxidant analysis, the flours presented the following results: FMRe (ORAC: 34.56±14.2µM TE/g; FRAP: 70.74±2.1813µM Fe2SO4/g; ABTS: 238.67±2.08µM Trolox/g and DPPH: 403.92±0.58µM Trolox/g); FMRa (ORAC: 51.82±12.2µM TE/g; FRAP: 65.53±3.72µM Fe2SO4/g; ABTS: 302.67±8.52µM Trolox/g and DPPH: 402.25±1.32µM Trolox/g); FMAe (ORAC: 7.81±2.80µM TE/g; FRAP: 2.52±0.13µM Fe2SO4/g; ABTS: 13.78±0.78µM Trolox/g and DPPH: 34.11.92±0. 29µM Trolox/g) and FMAa (ORAC: 6.16±4.56µM TE/g; FRAP: 2.3±0.39µM Fe2SO4/g; ABTS: 16.8±1.58µM Trolox/g and DPPH: 36. 26±0.25µM Trolox/g). Th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  By-products.
Thesagro:  Cereal.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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