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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/01/2016 |
Data da última atualização: |
12/04/2023 |
Autoria: |
BARBOSA, C.; FISCHER, G. J. |
Afiliação: |
CARLOS BARBOSA; G. J. FISCHER. |
Título: |
Ensaio de adubação de fumo na Baía. |
Ano de publicação: |
1941 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Centro Nacional de Ensino e Pesquisas Agronômicas, 1941. |
Páginas: |
52 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Instituto de Experimentação Agrícola. Boletim, 1). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Características locais; Método; Resultados; Número de pés colhidos; Distribuição das falhas; Produção de classes altas, refugo e total; Dependência dos rendimentos do número de falhas; Comparação dos tratamentos; Efeitos evidenciados pela análise estatística em São Gonçalo e Afonso Pena; Formulação apropriada para considerações econômicas; Considerações sobre a economia da adubação; Recomendações práticas num caso concreto; Pontos de apoio e pontos fracos da argumentação. Novos experimentos; Precisão; Amplitude, equilíbrio e economia dos planos experimentais; Articulação com estudos químicos; Provas dos charutos; |
Palavras-Chave: |
Bahia. |
Thesagro: |
Adubação; Adubo Orgânico; Fumo; Produção; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
Tobacco. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01274nam a2200229 a 4500 001 2033880 005 2023-04-12 008 1941 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, C. 245 $aEnsaio de adubação de fumo na Baía. 260 $aRio de Janeiro: Centro Nacional de Ensino e Pesquisas Agronômicas$c1941 300 $a52 p.$cil. 490 $a(Instituto de Experimentação Agrícola. Boletim, 1). 520 $aCaracterísticas locais; Método; Resultados; Número de pés colhidos; Distribuição das falhas; Produção de classes altas, refugo e total; Dependência dos rendimentos do número de falhas; Comparação dos tratamentos; Efeitos evidenciados pela análise estatística em São Gonçalo e Afonso Pena; Formulação apropriada para considerações econômicas; Considerações sobre a economia da adubação; Recomendações práticas num caso concreto; Pontos de apoio e pontos fracos da argumentação. Novos experimentos; Precisão; Amplitude, equilíbrio e economia dos planos experimentais; Articulação com estudos químicos; Provas dos charutos; 650 $aTobacco 650 $aAdubação 650 $aAdubo Orgânico 650 $aFumo 650 $aProdução 650 $aVariedade 653 $aBahia 700 1 $aFISCHER, G. J.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
22/02/2017 |
Data da última atualização: |
20/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
NASCIMENTO, M. L.; SOUZA, A. R. D. L.; CHAVES, A. S.; CESAR, A. S. M.; TULLIO, R. R.; MEDEIROS, S. R. de; MOURÃO, G. B.; ROSA, A. do N.; FEIJO, G. L. D.; ALENCAR, M. M. de; LANNA, D. P. D. |
Afiliação: |
ESALQ; ESALQ; ESALQ; ESALQ; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; ESALQ; ANTONIO DO NASCIMENTO FERREIRA ROSA, CNPGC; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; ESALQ. |
Título: |
Feed efficiency indexes and their relationships with carcass, non-carcass and meat quality traits in Nellore steers. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 116, p. 78-85, June, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Five hundred and seventy-five Nellore steers were evaluated for residual feed intake and residual feed intake and gain and their relationships between carcass, non-carcass and meat quality traits. RFI was measured by the difference between observed and predicted dry matter intake and RIG was obtained by the sum of − 1*RFI and residual gain. Efficient and inefficient animals were classified adopting ± 0.5 standard deviations from RFI and RIG mean. A mixed model was used including RFI or RIG and contemporary group as fixed effects, initial age as covariate and sire and experimental period as random effects, testing the significance of the regression slope for each evaluated trait. RIG was positively related to longissimus muscle area. Efficient-RFI animals had lower liver and internal fat proportions compared to inefficient-RFI animals. Efficient-RFI and efficient-RIG animals had 11.8% and 11.2% lower extracted intramuscular fat, compared to inefficient-RFI and inefficient-RIG animals, respectively. Efficient-RFI animals had tougher meat compared to inefficient-RFI animals. |
Palavras-Chave: |
Feed efficiency; Internal fat; Nellore steers; Visceral organs. |
Thesagro: |
Bos indicus; Gado zebu. |
Thesaurus NAL: |
Beef cattle; Feed conversion; meat quality; Meat tenderness; Zebu. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157158/1/Feed-efficiency-indexes.pdf
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Marc: |
LEADER 02147naa a2200373 a 4500 001 2066238 005 2018-02-20 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, M. L. 245 $aFeed efficiency indexes and their relationships with carcass, non-carcass and meat quality traits in Nellore steers.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aFive hundred and seventy-five Nellore steers were evaluated for residual feed intake and residual feed intake and gain and their relationships between carcass, non-carcass and meat quality traits. RFI was measured by the difference between observed and predicted dry matter intake and RIG was obtained by the sum of − 1*RFI and residual gain. Efficient and inefficient animals were classified adopting ± 0.5 standard deviations from RFI and RIG mean. A mixed model was used including RFI or RIG and contemporary group as fixed effects, initial age as covariate and sire and experimental period as random effects, testing the significance of the regression slope for each evaluated trait. RIG was positively related to longissimus muscle area. Efficient-RFI animals had lower liver and internal fat proportions compared to inefficient-RFI animals. Efficient-RFI and efficient-RIG animals had 11.8% and 11.2% lower extracted intramuscular fat, compared to inefficient-RFI and inefficient-RIG animals, respectively. Efficient-RFI animals had tougher meat compared to inefficient-RFI animals. 650 $aBeef cattle 650 $aFeed conversion 650 $ameat quality 650 $aMeat tenderness 650 $aZebu 650 $aBos indicus 650 $aGado zebu 653 $aFeed efficiency 653 $aInternal fat 653 $aNellore steers 653 $aVisceral organs 700 1 $aSOUZA, A. R. D. L. 700 1 $aCHAVES, A. S. 700 1 $aCESAR, A. S. M. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aMEDEIROS, S. R. de 700 1 $aMOURÃO, G. B. 700 1 $aROSA, A. do N. 700 1 $aFEIJO, G. L. D. 700 1 $aALENCAR, M. M. de 700 1 $aLANNA, D. P. D. 773 $tMeat Science$gv. 116, p. 78-85, June, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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