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Registros recuperados : 724 | |
151. | | NAVA, D. E.; DIEZ-RODRIGUEZ, G. I.; MELO, M.; ROSA, A. P. S. A. da. Biologia de Hypercompe indecisa (Walker, 1855) (Lepidoptera: Arctiidae) em dieta Artificial. In: REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE MILHO, 53., REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE SORGO, 36., 2008. Pelotas. Atas e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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152. | | SANTOS, P. M.; HELWING, L.; MEDINA, L. B.; LONDERO, E.; ROSA, A. P. S. A. da. Biologia de Spodoptera frugiperda (J. E. Smith, 1797) (Lepidoptera: Noctuidae) alimentada com milho convencional e geneticamente modificado expressando a toxina Cry 1A (b)¹. In: REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO MILHO, 59.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO SORGO, 42., 2014, Três de Maio. Atas e artigos. Três de Maio: EMATER/RS: FEPAGRO: SETREM, 2014. 182 p. Organização: Marcos Caraffa, Cinei Teresinha Riffel, Letícia dos Santos Holbig Harter. p. 57-59 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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154. | | ROSA, A. do N.; ALMEIDA, I. L. de; COMASTRI FILHO, J. A.; SCHENCK, J. A. P. Avaliacao do crescimento de touros Nelore, recriados para utilizacao no Pantanal, em funcao das linhagens paternas. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 31., 1994, Maringa. Anais... Maringa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1994. p.82. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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156. | | ROSA, A. do N.; ALMEIDA, I. L. de; COMASTRI FILHO, J. A.; SCHENK, J. A. P. Avaliacao do crescimento de touros Nelore, recriados para utilizacao no Pantanal, em funcao das linhagens paternas. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 31, 1994, Maringa. Anais... Maringa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1994. p.82. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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157. | | ROSA, A. D. N.; SILVA, L. O. C. D.; NOBRE, P. R. C.; AMARAL, T. B. Avaliação genética, zootécnica e funcional de touros. In: CURSO DE ANDROLOGIA EM BOVINOS, 2005, Campo Grande, MS. Apostila didática. Campo Grande, MS : Embrapa Gado de Corte, 2005. Coordenação: Thais Basso Amaral e Cristina Santos. Data da realização: 7 a 11 de novembro de 2005. p. 147-165 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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158. | | ROSA, A. do N.; SILVA, L. O. C. da; NOBRE, P. R. C. Avaliação genética, zootécnica e funcional de touros. In: CURSO DE ANDROLOGIA EM BOVINOS, 2., 2006, Campo Grande, MS. [Compilação dos trabalhos apresentados]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. p.154-171. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 724 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/03/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
MONCAU, C. T.; ROSA, A. F.; ELER, J. P.; BRASILEIRO, J. C. de C. |
Afiliação: |
Cristina Tschorny Moncau, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Alessandra Fernandes Rosa, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Joanir Pereira Eler, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Júlio César de Carvalho Balieiro, USP/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia. |
Título: |
Heat shock proteins on beef quality. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 90-96, jan. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Proteínas de choque térmico na qualidade da carne. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to quantify heat shock proteins (HSP) 27 and 70 in the Longissimus dorsi muscle of cattle during aging and to check their potential as biomarkers for meat quality. A total of 191 steers ½ South African Simmental x ½ Nellore (16?18 months, 391.7±99.7 kg), castrated, and feedlot finished were used. Meat quality was measured by pH, color, cooking loss, and shear force (SF) at 1 and 14 days of aging time. HSP27 and HSP70 were quantified according to the SF values in the more and less tender meat groups, with 20 samples each, for each aging time. HSP27 concentrations in more and less tender meat decrease from 1 to 14 days of aging, and do not differ when evaluated at the same period. HSP70 concentrations in more tender meat increase during aging, and, in less tender meat, there is no difference between periods or at the same period. The correlations between the HSP27 and HSP70 concentrations and meat quality characteristics are low for South African Simmental x Nellore, which indicate the low potential of HSP as biomarkers for these traits, especially for meat tenderness. |
Palavras-Chave: |
Biomarcador; Biomarker; Bos taurus indicus; HSP27; Maciez da carne. |
Thesaurus NAL: |
Cattle; Heat-shock protein 70; Meat tenderness. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174012/1/Heat-shock-proteins-on-beef-quality.pdf
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Marc: |
LEADER 01907naa a2200265 a 4500 001 2089241 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMONCAU, C. T. 245 $aHeat shock proteins on beef quality.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Proteínas de choque térmico na qualidade da carne. 520 $aThe objective of this work was to quantify heat shock proteins (HSP) 27 and 70 in the Longissimus dorsi muscle of cattle during aging and to check their potential as biomarkers for meat quality. A total of 191 steers ½ South African Simmental x ½ Nellore (16?18 months, 391.7±99.7 kg), castrated, and feedlot finished were used. Meat quality was measured by pH, color, cooking loss, and shear force (SF) at 1 and 14 days of aging time. HSP27 and HSP70 were quantified according to the SF values in the more and less tender meat groups, with 20 samples each, for each aging time. HSP27 concentrations in more and less tender meat decrease from 1 to 14 days of aging, and do not differ when evaluated at the same period. HSP70 concentrations in more tender meat increase during aging, and, in less tender meat, there is no difference between periods or at the same period. The correlations between the HSP27 and HSP70 concentrations and meat quality characteristics are low for South African Simmental x Nellore, which indicate the low potential of HSP as biomarkers for these traits, especially for meat tenderness. 650 $aCattle 650 $aHeat-shock protein 70 650 $aMeat tenderness 653 $aBiomarcador 653 $aBiomarker 653 $aBos taurus indicus 653 $aHSP27 653 $aMaciez da carne 700 1 $aROSA, A. F. 700 1 $aELER, J. P. 700 1 $aBRASILEIRO, J. C. de C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 1, p. 90-96, jan. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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