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Registros recuperados : 130 | |
101. | | ROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; NORA, L.; LUCCHETTA, l.; ZANUZO, M. R.; PEGORADO, C.; FERRAREZE, J. P.; DAL CERO, J.; BRACKMANN, A.; GIRARDI, C. L. Mecanismos bioquímico-moleculares da perda de suculência Em pêssegos e melões. CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 20., 2006, Curitiba. Alimentos e agroindústrias brasileiras no contexto internacional: anais. Curitiba: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2006. n. 1175, p. 1269. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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102. | | GIRARDI, C. L.; SILVA, N. M. da; QUECINI, V.; DAL CERO, J.; MOURA, R. da S.; STORCH, T. T.; ROMBALDI, C. V. Molecular markers to select apple cultivars with low ethylene production. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 4 p. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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103. | | SOUZA, E. L. de; SOUZA, A. L. K. de; TIECHER, A.; GIRARDI, C. L.; NORA, L.; SILVA, J. A. da; ARGENTA, L. C.; ROMBALDI, C. V. Changes in enzymatic activity, accumulation of proteins and softening of persimmon (Diospyros kaki Thunb.) flesh as a function of pre-cooling acclimatization. Scientia Horticulturae, v. 127, n. 3, p. 242-248, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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104. | | FONSECA, R. M.; GOULARTE, M. A.; SILVA, J. A.; LUCCHIETA, L.; MARINI, L.; ZANUZO, M. R.; ANTUNES, P. L.; ROMBALDI, C. V. Conservabilidade de melões transgênicos, cv. Vedrantais minimamente processadas e refrigerados. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 7, n. 2, p. 149-151, maio/ago. 2001. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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105. | | FERRI, V. C.; ROMBALDI, C. V.; PEGORARO, C.; GONÇALVES, E. D.; SILVA, J. A.; NORA, L.; ANTUNES, P. L. T.; TIBOLA, C. S.; GIRARDI, C. L. Boron and calcium sprayed on 'Fuyu' persimmon tree prevent skin cracks, groove and browning of fruit during cold storage. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis. Program and abstracts. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. p. 83 Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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106. | | FERRI, V. C.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; PEGORARO, C.; NORA, L.; ANTUNES, P. L.; GIRARDI, C. L.; TIBOLA, C. S. Boron and calcium sprayed on 'Fuyu' persimmon tree prevent skin cracks, groove and browning of fruit during cold storage. Ciência Rural, Santa Maria, v. 38, n. 8, p. 2146-2150, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Trigo; Embrapa Uva e Vinho. |
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107. | | MANFRÓI, V.; ZORZAN, C.; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; FIALHO, F. B.; AGNOL, I. D.; FERRI, V. C.; ROMBALDI, C. V. Capacidade antioxidante de vinhos tintos Cabernet Sauvignon tratados com taninos exógenos. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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108. | | OLIVEIRA, I. R. de; STORCH, T. T.; PEGORARO, C.; DAMBROS, J. I.; CRIZEL, G. R.; BALDWIN, M. O.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L.; ROMBALDI, C. V. Efeito do 1-MCP no perfil de transcritos diferencias de genes da parede celular, e fotossíntese em maçã cv. Gala armazenada em atmosfera controlada. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 44. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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109. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; BRUNEAU, M; ORSEL-BALDWIN, M.; RENOU, J-P; ROMBALDI, C. V.; QUECINI, V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Contrasting transcriptional programs control postharvest development of apples (Malus x domestica Borkh.) submitted to cold storage and ethylene blockage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, p. 7813-7826, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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110. | | ZANUZO, M. R.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, J. A.; FERRAREZE, J. P.; DAL CERO, J.; PEGORARO, C.; NORA, L.; GIRARDI, C. L. Preharvest treatment with giberellic acid prevents woolliness occurrence after cold storage of 'Chiripá' peach. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis. Program and abstracts. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. p. 62. 62 Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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111. | | GUARESCHI, d. g.; LANZARINI, A. C.; TAVARES, I. B.; CRIZEL, R. L.; ACUNHA, T. dos S.; BARBIERI, R. L.; CHAVES, F. C.; ROMBALDI, C. V. Potencial físico-quimico e bioativo de 50 acessos de pimentas (Capsicum spp). In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 22.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2013, Pelotas. [Anais.]. Pelotas: UFPel, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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112. | | DAMBROS, J. I.; ZANDONÁ, G. P.; OLIVEIRA, I. R. de; CRIZEL, G. R.; MARINI, N.; STORCH, T.; ROMBALDI, C. V.; GIRARDI, C. L. Potencial de armazenamento de uvas de mesa lançadas pela Embrapa Uva e Vinho. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 53. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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113. | | ROMBALDI, C. V.; CHAVES, A. L. S.; SILVA, J. A.; LEMOS, M. R. B.; AYUB, R. A. A; BALAGUE, C.; PECH, J. C. Expressao da enzima acido 1-carboxilico-1-amino ciclopropano oxidase em tomate (Lycopersicon esculentum Mill.), cultivar Kada. Revista Brasileira de Agrociencia, Pelotas, v.2, n.1, p.5-10, jan./abr. 1996. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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114. | | CRIZEL, G. R.; LOBO, P. S.; FERREIRA, W. A.; ROMBALDI, C. V.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; MIELE, A.; GIRARDI, C. L. Determinação não destrutiva de antocianinas em vinhedos da cv. Merlot. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 35 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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115. | | CRIZEL, G. R.; LOBO, P. S.; FERREIRA, W. A.; ROMBALDI, C. V.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; MIELE, A.; GIRARDI, C. L. Determinação não destrutiva de antocianinas em vinhedos da cv. Merlot. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 12., ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 8., 2014, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2014. p. 35 Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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116. | | BOHM, G. M. B.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.; XAVIER, G. R.; HAX, F.; ROMBALDI, C. V. Glyphosate- and imazethapyr-induced effects on yield, nodule mass and biological nitrogen fixation in field-grown glyphosate-resistant soybean. Soil Biology & Biochemistry, v. 41, p. 420-422, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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118. | | DAMBROS, J. I.; STORCH, T. T.; PEGORARO, C.; CRIZEL, G. R.; GONÇALVES, B. X.; QUECINI, V.; FIALHO, F. B.; ROMBALDI, C. V.; GIRARDI, C. L. Physicochemical properties and transcriptional changes underlying the quality of ?Gala? apples (Malus × domestica Borkh.) under atmosphere manipulation in long-term storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, online Aug. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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119. | | PEGORARO, C.; ZANUZO, M. R.; CHAVES, F. C.; BRACKMANN, A.; GIRARDI, C. L.; LUCCHETTA, L.; SILVA, J. A.; ROMBALDI, C. V. Physiological and molecular changes associated with prevention of woolliness in peach following pre-harvest application of gibberellic acid. Postharvest Biology and Technology, Amsterdam, v. 57, n. 1, p. 19-26, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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120. | | SILVA, G. A. da; ANTONIOLLI, L. R.; GIRARDI, C. L.; LAZZAROTTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; ROMBALDI, C. V.; GIRARDI, C. L. Polyphenols content in apple and in strawberry fruits: an evaluation of extractors. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis. Program and abstracts. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. p. 57. 57 Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 130 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/11/2010 |
Data da última atualização: |
18/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GIRARDI, C. L.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, N. M. da; MOURA, R. da S.; STORCH, T. T.; NOBILE, P. M.; LAURENS, F.; BOUZAYEN, M. |
Afiliação: |
CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; CÉSAR V. ROMBALDI, UFPEL; NORMA MACHADO DA SILVA, CNPUV (bolsista); RENATA DA SILVA MOURA, UFPEL; TATIANE TIMM STORCH, UFPEL; PAULA M. NOBILE, UMR; FRANÇOIS LAURENS, UMR; MONDHER BOUZAYEN, UMR. |
Título: |
In silico analyses of the ethylene response factor (ERF) and cell-wall enzyme gene families associated to ripening in apple. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo expandido. |
Conteúdo: |
Flesh fruit ripening is a complex developmental process that involves the formation of taste, aroma, establishment of skin color and fruit softening by cell wall hydrolysis. Physiological, biochemical and molecular evidences indicate that ethylene is the principal hormone controlling this developmental process. It exerts its action on several targets including its own biosynthesis, its perception by the target-cells via ethylene receptors (ETRs), a signal transduction network consisting of positive and negative regulators, and finally on the regulation of target-gene expression by transcription factors, such as ethylene response factors (ERFs) (STEPANOVA & ALONSO, 2009). In higher plant genomes, ERF is present as a superfamily of transcription factor genes defined by the presence of the APETALA2/ERF domain, a conserved DNA-binding sequence (NAKANO et al., 2006). In fruit species, ERFs are associated to flavor biosynthesis and texture modification during ripening (BAPAT et al., 2010). In the present work, we established a genetic framework for ERF and cell-wall proteins associated to the changes in fruit quality, texture and physiological post-harvest disorders in Malus using bioinformatic tools and comparative genomic approaches. The preliminary information obtained by in silico analyses is currently being validated by in vivo gene expression studies. |
Palavras-Chave: |
Análise in silico. |
Thesagro: |
Etileno; Fruticultura; Genética; Maçã; Pós-colheita. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/866933/1/ID12641.pdf
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Marc: |
LEADER 02350nam a2200301 a 4500 001 1866933 005 2022-08-18 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGIRARDI, C. L. 245 $aIn silico analyses of the ethylene response factor (ERF) and cell-wall enzyme gene families associated to ripening in apple.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura$c2010 300 $a4 p. 500 $aResumo expandido. 520 $aFlesh fruit ripening is a complex developmental process that involves the formation of taste, aroma, establishment of skin color and fruit softening by cell wall hydrolysis. Physiological, biochemical and molecular evidences indicate that ethylene is the principal hormone controlling this developmental process. It exerts its action on several targets including its own biosynthesis, its perception by the target-cells via ethylene receptors (ETRs), a signal transduction network consisting of positive and negative regulators, and finally on the regulation of target-gene expression by transcription factors, such as ethylene response factors (ERFs) (STEPANOVA & ALONSO, 2009). In higher plant genomes, ERF is present as a superfamily of transcription factor genes defined by the presence of the APETALA2/ERF domain, a conserved DNA-binding sequence (NAKANO et al., 2006). In fruit species, ERFs are associated to flavor biosynthesis and texture modification during ripening (BAPAT et al., 2010). In the present work, we established a genetic framework for ERF and cell-wall proteins associated to the changes in fruit quality, texture and physiological post-harvest disorders in Malus using bioinformatic tools and comparative genomic approaches. The preliminary information obtained by in silico analyses is currently being validated by in vivo gene expression studies. 650 $aEtileno 650 $aFruticultura 650 $aGenética 650 $aMaçã 650 $aPós-colheita 653 $aAnálise in silico 700 1 $aQUECINI, V. 700 1 $aROMBALDI, C. V. 700 1 $aSILVA, N. M. da 700 1 $aMOURA, R. da S. 700 1 $aSTORCH, T. T. 700 1 $aNOBILE, P. M. 700 1 $aLAURENS, F. 700 1 $aBOUZAYEN, M.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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