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Registros recuperados : 6 | |
1. | | FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.; LACERDA, J. N. C.; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Desempenho de variedades de mandioca de mesa no Núcleo Rural Jardim-DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA MANDIOCA, 12., 2007, Paranavaí. Mandioca: bioenergia, alimento e renda. Botucatu: CERAT- UNESP, [2007]. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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2. | | FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.; LACERDA, J. N. C.; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Comportamento de variedades de mandioca de mesa em diferentes épocas de colheita em Brazlândia-DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA MANDIOCA, 12., 2007, Paranavaí. Mandioca: bioenergia, alimento e renda. Botucatu: CERAT- UNESP, [2007]. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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3. | | FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.; LACERDA, J. N. C.; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Produtividade e tempo de cocção de raízes de variedades de mandioca de mesa em Planaltina, DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA MANDIOCA, 12., 2007, Paranavaí. Mandioca: bioenergia, alimento e renda. Botucatu: CERAT- UNESP, [2007]. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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4. | | FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.; LACERDA, J. N. C.; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Influência da época de colheita na produtividade e no tempo de cocção de raízes de variedades de mandioca de mesa na cidade satélite do Gama-DF (2007). Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2007. 1 folder. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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5. | | FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.; LACERDA, J. N. C.; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Influência da época de colheita na produtividade e no tempo de cocção de raízes de variedades de mandioca de mesa no município de Gama-DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA MANDIOCA, 12., 2007, Paranavaí. Mandioca: bioenergia, alimento e renda. Botucatu: CERAT- UNESP, [2007]. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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6. | | VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; SILVA, M. S.; PAULA-MORAES, S. V. de; PAULA, G. F. de; OLIVEIRA, L. de; COSTA, M. S.; DUTRA, N. J. Sistematização e análise dos dados de passaporte dos acessos do banco ativo de germoplasma de mandioca do cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA MANDIOCA, 12., 2007, Paranavaí. Mandioca: bioenergia, alimento e renda. Botucatu: CERAT- UNESP, [2007]. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 6 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
16/02/2005 |
Data da última atualização: |
09/03/2005 |
Autoria: |
LEITE, J. R. S. A.; SILVA, L. P.; RODRIGUES, M. I. S.; PRATES, M. V.; BRAND, G. D.; LACAVA, B. M.; AZEVEDO, R. B.; BOCCA, A. L.; ALBUQUERQUE, S.; BLOCH JUNIOR, C. |
Título: |
Phylloseptins: a novel class of anti-bacterial and anti-protozoan peptides from Phyllomeduza genus. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Peptides. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Six novel peptides called phylloseptins (PS-1, -2, -3, -4, -5, and -6) showing anti-bacterial (PS-1) and anti-protozoan (PS-4 and -5) activities were isolated from the skin secretion of the Brazilian tree-frogs, Phyllomedusa hypochondrialis and Phyllomedusa oreades. Phylloseptins have a primary structure consisting of 19?21 amino acid residues (1.7?2.1 kDa). They have common structural features, such as a highly conserved N-terminal region and C-terminal amidation. Phylloseptin-1 (FLSLIPHAINAVSAIAKHN-NH2) demonstrated a strong effect against Gram-positive and Gram-negative bacteria (MICs ranging from 3 to 7.9 µM), without showing significant hemolytic activity (<0.6% at the MIC range) towards mammalian cells. Atomic force microscopy experiments indicated that the bacteriolytic properties of these peptides might be related to their disruptive action on the cell membrane, characterized by a number of bubble-like formations, preceding every cell lysis. PS-4 and PS-5 showed anti-protozoan activity with IC50 at about 5 µM for Trypanossoma cruzi. |
Palavras-Chave: |
Phyllomedusa hypochondrialis; Phyllomedusa oreades. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.sciencedirect.com
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Marc: |
LEADER 01758naa a2200253 a 4500 001 1185517 005 2005-03-09 008 2005 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLEITE, J. R. S. A. 245 $aPhylloseptins$ba novel class of anti-bacterial and anti-protozoan peptides from Phyllomeduza genus. 260 $c2005 520 $aSix novel peptides called phylloseptins (PS-1, -2, -3, -4, -5, and -6) showing anti-bacterial (PS-1) and anti-protozoan (PS-4 and -5) activities were isolated from the skin secretion of the Brazilian tree-frogs, Phyllomedusa hypochondrialis and Phyllomedusa oreades. Phylloseptins have a primary structure consisting of 19?21 amino acid residues (1.7?2.1 kDa). They have common structural features, such as a highly conserved N-terminal region and C-terminal amidation. Phylloseptin-1 (FLSLIPHAINAVSAIAKHN-NH2) demonstrated a strong effect against Gram-positive and Gram-negative bacteria (MICs ranging from 3 to 7.9 µM), without showing significant hemolytic activity (<0.6% at the MIC range) towards mammalian cells. Atomic force microscopy experiments indicated that the bacteriolytic properties of these peptides might be related to their disruptive action on the cell membrane, characterized by a number of bubble-like formations, preceding every cell lysis. PS-4 and PS-5 showed anti-protozoan activity with IC50 at about 5 µM for Trypanossoma cruzi. 653 $aPhyllomedusa hypochondrialis 653 $aPhyllomedusa oreades 700 1 $aSILVA, L. P. 700 1 $aRODRIGUES, M. I. S. 700 1 $aPRATES, M. V. 700 1 $aBRAND, G. D. 700 1 $aLACAVA, B. M. 700 1 $aAZEVEDO, R. B. 700 1 $aBOCCA, A. L. 700 1 $aALBUQUERQUE, S. 700 1 $aBLOCH JUNIOR, C. 773 $tPeptides.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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