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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  16/05/2024
Data da última atualização:  10/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, V. R. S.; TORRES, J. A.; IGA, G. D.; SANTOS, A. L. dos; EGUES, S. M.; FILHO, J. B. G.; FERREIRA, L. F. R.; RIBEIRO, C.
Afiliação:  TIRADENTES UNIVERSITY INSTITUTE OF TECHNOLOGY AND RESEARCH; FEDERAL UNIVERSITY OF SÃO CARLOS (UFSCAR); CHEMISTRY, FEDERAL UNIVERSITY OF SÃO CARLOS (UFSCAR); SÃO PAULO UNIVERSITY; INSTITUTE OF TECHNOLOGY AND RESEARCH TIRADENTES UNIVERSITY; PROGRAM IN GENOMIC SCIENCES AND BIOTECHNOLOGY, CATHOLIC UNIVERSITY OF BRASÍLIA; CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  CO2 Photoreduction Product Selectivity with TiO2__Cu Nanocatalysts under Different Reaction Media.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  ChemCatChem, e202301612, 2024.
Páginas:  1 - 12
DOI:  doi.org/10.1002/cctc.202301612
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study explores photocatalytic conversion of CO2 using TiO2__Cu heterojunctions with different Cu contents and investigates influence of different reaction media on the process efficiency. The use of KOH favored liquid products, especially ethanol. An analysis of H2 production as the main competitive reaction was done. Sodium oxalate led to an increase in H2 evolution by approximately 600 μmol g-1 compared to pure water, in the presence of CO2 in the reaction medium, but the blank test (without CO2) indicates a lower H2 yield (~136 μmol g-1), which suggests that the competitive reaction with CO2 also plays a role in H2 production. This role was related to the decrease of the initial pH from approximately 8.5 to 5.2, stabilizing at 5.5 at the end of the 6 h reaction. In an environment saturated with N2, the pH increases to 9 and stabilizes at 7.8 at the end of the process. In the presence of acetic acid, both CO and H2 production were suppressed, with a significant increase in the selectivity for methane via cleavage of the acid‘s carbon bond. The findings underscore the importance of optimizing reaction conditions to achieve higher yields of desired products in the photocatalytic conversion of .CO2.
Palavras-Chave:  Energy crisis; Energy derived from fossil fuels.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18430 - 1UPCAP - DDPROCI.24/352024/53
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  13/05/1997
Data da última atualização:  13/05/1997
Autoria:  SILVA, D. B. da; RODRIGUES, G. C.; GUERRA, A. F.; REIN, T. A.
Título:  Adubacao nitrogenada em cobertura, densidade e profundidade de semeadura para a cultivar de trigo irrigado EMBRAPA 22.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados (Planaltina, DF). Relatorio Tecnico Anual do Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados 1991 a 1995. Planaltina, 1997.
Páginas:  p.171-172.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cultivar EMBRAPA 22; Sowing depth; Wheats.
Thesagro:  Cerrado; Fertilizante Nitrogenado; Irrigação; Profundidade de Semeadura; Trigo; Triticum Aestivum.
Thesaurus NAL:  irrigation; nitrogen fertilizers; varieties.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC9838 - 1UMTPL - --CRI4172CRI4172
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