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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, A. R.; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; TEIXEIRA, A. L. Robustas Amazônicos II: seleção recorrente de progênies meios-irmãos (f2) em populações cafeeiras. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória. Pesquisa, Inovação e Sustentabilidade dos Cafés do Brasil. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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82.Imagem marcado/desmarcadoLOPES JUNIOR, H.; ROCHA, R. B.; KOLLN, A. M.; ALVES, E. A.; TEIXEIRA, A. L. Robustas amazônicos: qualidade do café de Rondônia. Revista Científica da Faculdade de Educação e Meio Ambiente, v. 14, n. 2, 2023. p.466-481 Título em inglês: Amazon robustas: quality of Rondônia Coffee.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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83.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, C. V.; FERREIRA, F. M.; SOUZA, V. F. de; ATROCH, A. L.; ROCHA, R. B. Seleção entre e dentro de progênies para a produção de frutos de pupunha. Revista de Ciências Agrarias, v. 60, n. 2, p. 177-184, abr./jun. 2017. Título em inglês: Selection between and within progenies for production of pupunha fruits.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia.

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84.Imagem marcado/desmarcadoBENTES-GAMA, M. de M.; VIEIRA, A. H.; ROCHA, R. B. Titica vine (Heteropsis flexuosa Bunting) associations and natural occurrence in "terra firme" forest of Rondonia State, Brazil. In: CONGRESO FORESTAL MUNDIAL, 13., 2009, Buenos Aires. Desarrollo forestal, equilibrio vital. Buenos Aires: República Argentina: FAO, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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85.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, R. B.; VIEIRA, A. H.; VIEIRA JÚNIOR, J. R.; GHINI, R.; SPINELLI, V. M. Uso da solarização para a quebra de dormência de sementes de teca (Tectona grandis). Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2008. 15 p. (Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 102).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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86.Imagem marcado/desmarcadoSPINELLI, V. M.; DIAS, L. A. dos S.; ROCHA, R. B.; RESENDE, M. D. V. de. Yield performance of half-sib families of physic nut (Jatropha curcas L.). Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 14, n. 1, p. 49-53, Mar. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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87.Imagem marcado/desmarcadoMURO-ABAD, J. I.; PIRES, I. E.; ALMEIDA, A. E. A.; TONELLO, K. C.; ROCHA, R. B.; ARAÚJO, E. F. Análise da diversidade genética em clones de Eucalyptus spp. utilizando marcadores moleculares RAPD. In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 6., 2000, Porto Seguro. Resumos técnicos. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2000. p.9-10.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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88.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA, A. L.; GONÇALVES, F. M. A.; REZENDE, J. C. de; ROCHA, R. B.; PEREIRA, A. A. Análise de componentes principais em caracteres morfológicos de café arábica em estádio juvenil. Coffee Science, Lavras, v. 8, n. 2, p. 205-210, abr./jun. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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89.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; TEIXEIRA, A. L.; TORRES, J. D.; SILVA, C. A.; ESPINDULA, M. C.; ROCHA, R. B. Adaptability and stability of Coffea arabica lines in the western Amazon. Coffee Science, v. 14, n. 2, p. 240-249, apr./jun. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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90.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, M. S.; ROCHA, R. B.; TEIXEIRA, A. L.; ESPINDULA, M. C.; SILVA, C. A.; LUNZ, A. M. P. Adaptability and stability of Coffea canephora Pierre ex Froehner genotypes in the Western Amazon. Ciência Rural, v. 50, n. 1, e20190087, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Rondônia.

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91.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, M. S.; FERREIRA, F. M.; ROCHA, R. B.; LOPES, M. T. G.; OLIVEIRA, L. N. L. Classification of Coffea canephora clones in botanical varieties by discriminant analysis of the k-nearest neighbors. Revista Ceres, v. 68, n. 5, p. 420-428, set./out. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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92.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. H.; BENTES-GAMA, M. de M.; OLIVEIRA, A. C. de; ROCHA, R. B.; LOCATELLI, M. Comportamento fenológico da castanha-do-brasil (Bertholletia excelsa Humb. Bonpl.) em Porto Velho, Rondônia. In: SEMINÁRIO MANEJO SUSTENTÁVEL DE PRODUTOS FLORESTAIS NÃO-MADEIREIROS NA AMAZÔNIA, 1., 2008, Rio Branco. Anais... Rio Branco: Embrapa Acre, 2008. p. 41-43. 1 CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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93.Imagem marcado/desmarcadoLAVIOLA, B. G.; ALVES, A. A.; ROSADO, T. B.; ROCHA, R. B.; RESENDE, M. D. V. de. Cruzamentos dialélicos e capacidade combinatória em pinhão-manso na fase jovem. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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94.Imagem marcado/desmarcadoLAVIOLA, B. G.; ALVES, A. A.; ROSADO, T. B.; ROCHA, R. B.; RESENDE, M. D. V. de. Cruzamentos dialéticos e capacidade combinatória em pinhão-manso na fase jovem. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília. Anais...Brasília: Embrapa, 2011. (Embrapa. Documentos, 005). 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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95.Imagem marcado/desmarcadoMURO-ABAD, J. I.; ROCHA, R. B.; CRUZ, C. D.; PIRES, I. E.; ARAÚJO, E. F. de. Crosses recommendation method for obtaining Eucalyptus spp. hybrids assisted by molecular markers. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 1, p. 71-79, Mar. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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96.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, A. R.; VENEZIANO, W.; ROCHA, R. B.; OLIVEIRA, C. L. L. G. de; CASSARO, J. D. Condicionantes agroclimáticas e riscos tecnológicos para abacaxicultura no norte e noroeste rondoniense. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2011. 6 p. (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 370).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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97.Imagem marcado/desmarcadoSPINELLI, V. M.; MORAES, M. S.; ALVES, D. S. B.; ROCHA, R. B.; RAMALHO, A. R.; TEIXEIRA, A. L. Contribution of agronomic traits to the coffee yield of Coffea canephora Pierre ex A. Froehner in the western Amazon region. Coffee Science, Lavras, v. 13, n. 3, p. 333-340, jul./sep. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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98.Imagem marcado/desmarcadoESPINDULA, M. C.; DIAS, J. R. M.; ROCHA, R. B.; DALAZEN, J. R.; ARAUJO, L. V. de. Café em Rondônia. In: PARTELLI, F. L.; GONTIJO, I. (Ed.). Café conilon: gestão e manejo com sustentabilidade. Alegre, ES: CAUFES, 2017. p. 83-102.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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99.Imagem marcado/desmarcadoVIENCZ, T.; ACRE, L. B.; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; RAMALHO, A. R.; BENASSI, M. de T. Caffeine, trigonelline, chlorogenic acids, melanoidins, and diterpenes contents of Coffea canephora coffees produced in the Amazon. Journal of Food Composition and Analysis, v. 117, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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100.Imagem marcado/desmarcadoRAMALHO, A. R.; VENEZIANO, W.; ROCHA, R. B.; OLIVEIRA, C. L. L. G. de; CASSARO, J. D. Coleção ativa de germoplasmas de Coffea arabica L.: situação atual, caracterização e perspectivas para Rondônia. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2010. (Embrapa Rondônia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 67).

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  16/09/2021
Data da última atualização:  16/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MORAIS, J. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, C. A. de.
Afiliação:  RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; ENRIQUE ANASTACIO ALVES, CPAF-RO; MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO; ALEXSANDRO LARA TEIXEIRA, CPAF-RO.
Título:  Beverage quality of Coffea canephora genotypes in the western Amazon, Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Agronomy, v. 43, e52095, 2021.
ISSN:  1807-8621
DOI:  10.4025/actasciagron.v43i1.52095
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the beverage quality of Coffea canephora genotypes in different environments of the western Amazon to assist plant selection and new cultivar development. To analyze beverage quality, samples of cherry coffee beans were collected separately for each genotype from clonal competition trials installed in the municipalities of Ouro Preto do Oeste, Alta Floresta do Oeste, Porto Velho, and Ariquemes in Rondônia State and Rio Branco in Acre State (Brazil). The beverage quality was assessed using the Robusta Cupping Protocol, which attribute to each genotype a score in a range from 0 to 100, highlighting nuances. Analysis of variance and principal components using reference points were used to quantify genotype x environment interaction (G x E). The analysis of variance indicated that genotypic and G x E interaction effects were significant (p < 0.01). By using a centroid dispersion method, we could identify four clones of low, eight of specific (to favorable or unfavorable environments), and seven of broad adaptability to the environments. The clones BRS 2314, 11, and 17 had average quality scores above 80 in all environments, with potential for specialty coffee production. The clones BRS 1216, BRS 3220, and BRS 3193 presented unstable behavior, with beans of higher quality in some of the evaluated environments. Such inconsistency in clone behavior is caused by unpredictable changes in plant performance in different environments. Our results indicate th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conilon; Genotype x environments interaction; Robusta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226081/1/8203Beverage-quality-of-Coffea-canephora-genotypes-in-the-western-Amazon-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO18596 - 1UPCAP - DD
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